Witam serdecznie wszystkich miłych gości

.Wreszcie porządnie mam podlane oczywiście wraz z deszczem pokazały sie te obrzydłe ślimaki .Wkuszają co im na drodze stanie już nawet dały mi się do pomidora dobrze że go dostrzegłam bo do jutra różnie mogłoby być.Obżarły mi 1 młodziutki pęd daliowy ,ale dobrze ze tylko 1 bo jest ich więcej .Ogórki przezornie mam okryte butelkami i szybami
Szkoda było mi zrywać róż na płatki, a teraz ani róż, ani płatków z Doktorka

Biedny wygląda jak zmokła kura, a na ziemi dywan jakby przeszła procesja Bożego ciała
ANUSIU każdej wiosny sypię borówkom, różanecznikom,azaliom takiego nawozu tam mają wszystkie potrzebne składniki a teraz po kwitnieniu też dostaną żeby miały na zawiązywanie pąków . Możesz tej samej siarki im nasypać żeby mocniej zakwasić glebę. U mnie znów buszowato a tyle roślin wydałam

Miłego tygodnia i dużo zdróweczka
MARYSIU patrzyłam na fotki Złotnicy to raczej nie ona.Złotnica ma chyba sztywniejsze listki podobno srebrne, a to to typowo koperkowe mięciutkie .Pąki coraz większe ,więc niedługo się przekonamy co to to .Pomocnika ogrodniczki również pozdrawiam

i głaskanko zostawiam.No wiesz u mnie na wszystko musi się znaleźć miejsce jeśli tylko chcę .Niestety za chwilkę to się zmieni

bo już widziałam wykopy pod rury kanalizacyjne
DAYSY Abraham ma w tym roku mocno wypasione kwiatki

Widziałam że przesadzony jesienią z donicy Munstead wood wypuścił od korzenia 2 nowiutkie łodygi co angielkom u mnie sie nie zdarza, ale calutki ubiegły sezon był w donicy dokarmiany szczególnie. Zawsze zakwitał jako pierwszy ,ale wybaczam mu to .No co Ty po dachach nie chodzę jeszcze tam mnie nie było

ale ładne zdjęcie byłoby z dachu kiedyś wnusio mi zrobił takie wlazł na altankę
MARTUSIU raczej nie licz że ze sklepu będziesz miała Doktorka ,ale może być równie piękny.Martusiu to najpiękniejsza roślinka wiosny Twoja kokorycz

.W tym roku jest przecudna

i zakwitła obficie wielkimi kwiatostanami.Niestety będę ja musiała rozsadzić, bo kępa wielgaśna sie zrobiła ,tylko gdzie???? tam spasowało jej miejsce. To zielsko to nie jest jednoroczna ostróżka
EWUNIU szkoda mi sypać granulkami bo ropuchy łażą po ogródku, dlatego podwójnie muszę pilnować .Jest podobno taki granulat ekologiczny na ślimaki .Tak obżarły mi lilię i nie wiem czy coś z niej bezie .Potem pod butelką nabrała ciałka ale co z pakami. Zakwitł mój
Siedmiopalecznik błotny niestety drugą sadzonkę szlag trafił
Takie cosiki też mam u siebie
życzę wszystkim miłego wieczoru i spokojnej nocki