Zakątki na Dębowym
Re: Zakątki na Dębowym
Aniu co to za ramka oparta na agawach?Czy to lustro?
Aniu, Dalia na fotografii...na tle siatki, foto z inną Dalią... wygląda jak moja była AVIGON. Wrzucę fotkę w wątku to porównasz.
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu ja wszystkim daliom daje nawozu ,obornika, co akuratnie mam pod ręką i rosną wysokie a mają mało kwiatów .Jedynie w tym roku popisuje sie Convoitise wieloma kwiatami ,ale te w glebie porosły wysokie, a potem przyszedł deszcz i połamały sie łodygi musiałam wszystkie wiązać na wpół złamane .Chyba zacznę im podawać inny nawóz w przyszłym sezonie. Udanego weekendu u mnie dzisiaj znów podlało solidnie z czego bardzo sie cieszę wiec podsyłam Ci deszczyku jeśli chcesz 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Narine Bardzo ci dziękuję, moja ty skarbnico wiedzy.a zwłaszcza dalii.
Już sprawdziłam,to ta dalia.
Ale fajnie,że też mi napisałaś o tym wątku daliowym. Już zamieściłam tam swoje dalie.
Hortensja Vanille Fraise jest piękna .Ja znowu kupowałam ją jedną. A mam 3.Inne kupowałam 2 , a okazały się Vanilkami.
Kwiatostany tawułek powycinałam.Bo już mnie za dużo denerwowały, takie suche badylki.Liście też im podeschły.
magda1975-Madziu Witaj.
To pusta ramka.Tak sobie ozdoba.
Lustro mi się marzy.Ale jeszcze go nie mam.
Aniu11 Przy siatce mam chyba z 5 dali.Na jesieni ta siatka będzie zdjęta.Granica działki przecież się przysunęła i to znacznie dalej.
Bardzo ci dziękuję za utwierdzenie mnie ,że to Dalia Avigon.

Elshorn

JAKUCH-Jadziu Ja dałam im ociupinkę już starego obornika. I nie pod wszystkie.Owszem, te , pod które da.łam porosły duże ale i kwiat.ów maja dużo.Czyli już wiem,że tak będę robić z nimi.I to pod wszystkie.
U mnie dalej nie podało. Nic a nic. Bardzo chće tego deszczu.I mam nadzieję i nie połamie mi moich dali, jak już będzie.
Szkoda twoich.
Mieczyki tez kochają chipki

Hibiskus syryjski Blue Chiffon

Nie wiem co to mam za trawkę .Może ktoś wie ??

Już sprawdziłam,to ta dalia.
Ale fajnie,że też mi napisałaś o tym wątku daliowym. Już zamieściłam tam swoje dalie.

Hortensja Vanille Fraise jest piękna .Ja znowu kupowałam ją jedną. A mam 3.Inne kupowałam 2 , a okazały się Vanilkami.
Kwiatostany tawułek powycinałam.Bo już mnie za dużo denerwowały, takie suche badylki.Liście też im podeschły.
magda1975-Madziu Witaj.
To pusta ramka.Tak sobie ozdoba.

Aniu11 Przy siatce mam chyba z 5 dali.Na jesieni ta siatka będzie zdjęta.Granica działki przecież się przysunęła i to znacznie dalej.
Bardzo ci dziękuję za utwierdzenie mnie ,że to Dalia Avigon.

Elshorn

JAKUCH-Jadziu Ja dałam im ociupinkę już starego obornika. I nie pod wszystkie.Owszem, te , pod które da.łam porosły duże ale i kwiat.ów maja dużo.Czyli już wiem,że tak będę robić z nimi.I to pod wszystkie.

U mnie dalej nie podało. Nic a nic. Bardzo chće tego deszczu.I mam nadzieję i nie połamie mi moich dali, jak już będzie.
Szkoda twoich.
Mieczyki tez kochają chipki

Hibiskus syryjski Blue Chiffon

Nie wiem co to mam za trawkę .Może ktoś wie ??

Ooogrom kwiecia w Twoim ogrodzie,kolorowo i pięknie.Super.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Chyba jednak pasikoniki iść sobie nie chcą? Okno codziennie otwierane, wietrzy się, siedzą w tamtym kącie, ale na zewnątrz czułka nie wyściubią? No coż? Ja ich do niczego zmuszać nie będę?
Podziwiam Twoje hibiskusy bagienne, podziwiam i mieczyki? Zwłaszcza że u mnie w tym roku mieczyk nie zakwitł ani jeden?
Pozdrawiam!
LOKI
Podziwiam Twoje hibiskusy bagienne, podziwiam i mieczyki? Zwłaszcza że u mnie w tym roku mieczyk nie zakwitł ani jeden?
Pozdrawiam!
LOKI
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
. Super kolorowo jest u Ciebie jeszcze o tej porze
. Świetne bukiety robisz
. Ta trawka to na pewno jakiś miskant ale jest ich tak dużo, że ciężko mi się połapać jaka odmiana dokładnie
. Muszę pochwalić Twoje dalie
, to dzięki nim ogród jest taki bogaty i kolorowy
. Pozdrawiam
.

Witaj.Już doszłam że to pusta ramka,w pierwszej chwili pomyśłałam że lustro.Mogę skopiować pomysł?
Piękny kolorek hibiskusa.Jak byłam u siostry widziałam u jednej pani pod oknem dwa pełne hibiskusy.Były takie małe a już kwitły.
Zamówiłam u tej pani nasionka,ale nie wiem czy moja siostra się zgłosi po nie bo niestety nie jest ogrodniczką taką szaloną jak ja.
Zamówiłam u tej pani nasionka,ale nie wiem czy moja siostra się zgłosi po nie bo niestety nie jest ogrodniczką taką szaloną jak ja.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu śliczna dalia Bodacious. Bardzo lubię rodzynki brazylijskie, ale mam dwa rodzaje ...niski (słodki) szybko dojrzewa i sieje się a wysoki (bardziej wytrawny) niestety nie chce dojrzeć w gruncie i tylko w tunelu dojrzewa na czas. Różyczki ładnie powtarzają 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witam miłych gości. I bardzo Dziękuję za wszystkie wpisy
Mam na weekend corcie i teściowa.
...to dziś mało czasu na forum.
Dziś dla miłych gości kilka fotek ogrodowych.
A jutro postaram się odpowiedzec.
ketmia Midnight Marvel

Kolejna chryzantemka zakwitła

Słoneczniczek szorstki

Słoneczniczek szorstki Loraine Sunshine

Dobrego dalszego weekendu.
Mam na weekend corcie i teściowa.
...to dziś mało czasu na forum.
Dziś dla miłych gości kilka fotek ogrodowych.
A jutro postaram się odpowiedzec.

ketmia Midnight Marvel

Kolejna chryzantemka zakwitła

Słoneczniczek szorstki

Słoneczniczek szorstki Loraine Sunshine

Dobrego dalszego weekendu.

- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Piękny kolor tej ketmii
Aniu nie przesadzaj, do skarbnicy wiedzy brakuje mi całe lata świetne
Może bardziej doświadczeni daliowcy coś podpowiedzą.
Wrócę tylko do dalii o której napisałam, że to może być Gloriosa - tak dokładnie to Connell's Gloriosa.
Jest jeszcze jedna bardzo podobna - Painted Madam
Porównaj tu - chyba głównie wysokością się różnią.
Connell's Gloriosa http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en
Painted Madam http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en

Aniu nie przesadzaj, do skarbnicy wiedzy brakuje mi całe lata świetne

Wrócę tylko do dalii o której napisałam, że to może być Gloriosa - tak dokładnie to Connell's Gloriosa.
Jest jeszcze jedna bardzo podobna - Painted Madam
Porównaj tu - chyba głównie wysokością się różnią.
Connell's Gloriosa http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en
Painted Madam http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu hibiskusy masz przepiękne, dla mnie jest to roślina roku 2019, odkrywam ich urok, na razie oczywiście w ogrodach innych
Taka trawka i u mnie rośnie, na 100% nie jestem pewna nazwy, ale dla mnie to jakiś miskant.

Taka trawka i u mnie rośnie, na 100% nie jestem pewna nazwy, ale dla mnie to jakiś miskant.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Aniu ależ kwiecia w ogrodzie
ładnie i kolorowo. Dalie śliczne i o tej porze ładnie kolorują ogród. czy wszystkie karpy wykopujesz na zimę?