kania-Kasiu No wiesz, pamięć czasami szwankuje.To trzeba się zabezpieczać, albo zapisywać.Albo do drugiej głowy mowić do zapamiętywania.
A moj mąż jest bardzo pomocny na ogrodzie.Tylko nie pieli zielska.A tak na ile czas mu pozwala to mi pomaga.Głownie koszenie, noszenie, kopanie,Kupowanie kory , farb i co tam jeszcze wymyślę. Potem wynoszenie do piwnicy mieczyków, dali itp,. Przywożenie obornika., i co tam mi jeszcze potrzebne.
Już i roślinek dużo z nazw się nauczył.A kiedyś to było tylko zielsko i róże.A teraz to prawie wszystkie główne gatunki, grupy zna.I wystarczy,Wie o czym mowie.Często i programy ogrodnicze ze mną ogląda
Ale jeszcze domku dla owadów mi nie zrobił.Nic zima długa.Muszę się częściej do niego z tym tematem uśmiechać.
Jeszcze raz dziękuję ci za te wszystkie informacje co do obornika, róż i wszystkich.I za odwiedziny .
Szkoda,że mieszkasz tak daleko, do wirtualnie całkiem fajnie nam się "rozmawia- pisze ".
JAKUCH-Jadziu Taka pora i u mnie coraz mniej tych kolorków.Póki przymrozków nie ma.To jeszcze ogrody bogate w kolory, rośliny i liście.Już taki ostatni czas.Aż żal,że sezon się kończy i owadów będzie mnie i potem zero.
Oj szkoda,że takie dotkliwe te wichury miałaś .Tak, dalii bardzo żal.U mnie trochę w sobotę po-siąpiło przez , 4 godziny.
I w nocy z sobotę na niedzielę i z niedzieli na poniedziałek popadało trochę.Ale wcale nie zadużo.Ale chociaż wszędzie podlało.
U mnie też kilka róż ma te długie pędy.Od czego to zależy ??
Fajnie,że masz astry.Ja nie mam.
Dziękuję za miłe słowa.
koziorozec-Maruś Dziękuję, ogród jeszcze się trzyma, jeszcze ma kolorki, jeszcze cieszy rożnymi kolorami i kwitnieniami .Póki nie ma przymrozków.
To prawda bukiet nie typowy .Nie pamiętam,aby u schyłku września kwitły maki.Chyba się wysiały i ponownie zakwitły.W każdym bądź radzie połączenie z sadźcem i marcinkami to taki wyjątkowy bukiecik.
Teraz chłodniej to nawet w wazonie się trzymają ładnie
Dalie

Ja ją tak nazwałam- Fryzowana Lala

Nie wiem jak u was ? Ale u mnie jakaś zimnica. Rano było 9 stopni. Wieje i wieje strasznie .Brrr!
Dobrego i ciepłego dnia wam życzę