Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Witaj Marysiu :wit . Od zawsze powtarzam , że wszystko ma swoje plusy i minusy, śnieg także ;:108 . Z perspektywy kierowcy to faktycznie śnieżna zima jest kłopotliwa. Problemy z dojazdami , z opóźnionymi autobusami itd są uciążliwe dla wszystkich. Najgorzej kiedy tak wieje bo zaspy się tworzą ;:222 . Musimy jakoś wytrwać do tej naszej wiosny ale już jest coraz bliżej ;:138 . Udanych zakupów Marysiu ;:196 Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja Ci, Marysiu, tej zimowej szaty zazdroszczę. ;:108
U mnie dzisiaj pada - owszem - ale śnieg z deszczem i zrobiła się potworna chlapa.
Troszkę śniegu leży, ale tak ok. 2mm, a zapowiadają nocne mrozy i słoneczne dni ;:145 . A to już nie wróży dobrze moim roślinkom. ;:174
Cóż, "niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba", jak powiadał hrabia Fredro. ;:108

Miłego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bożenko Kraków ma wiele miejsc, których można mi zazdrościć ;:196

Jagodo jeżeli to tylko to? to Ci wybaczam brak weny czy chęć jedynie czytania. Ja też czasem miewam takie dni :D Jednak weszłam w taki rytm, że te dni nie przeciągają się w miesiące ;:306
Zima mnie zaskoczyła, ale chyba zbliżający się mróz sprawił że ochoczo pojechałam na łopacie te 100 m do kurnika, a potem jeszcze odśnieżyłam kawałek podjazdu ;:306

Obrazek

a takie widoki z okna cieszą mnie bardzo!
Trzymam się mocno gruntu dzięki mojej wadze ;:306 i nie jest źle, bo nawet moje kury twardo stąpają po śniegu ;:306
Fajnie, że wpadłaś do wiejskiego :D dziękuję i buziaki posyłam ;:196

Witaj Ewelinko :wit to jest przyroda i jej nie przeskoczymy tylko z pokorą musimy przyjąć :D Gorzej jak się marznie na przystankach, ale teraz inne czasy, każdy ma samochód i telefon w torebce więc zawsze pomoc można wezwać :D Wierz mi Kochana kiedyś było znacznie gorzej :wink: Do wiosny dotrwamy jak tylko zdrowie dopisze niedługo dziarsko wylegniemy ze szpadlami kopać, ryć, sadzić ;:306 Na razie misternie podziałamy na parapetach ;:306 Ty coś będziesz siała w domu? Pozdrawiam z zaśnieżonej krainy ;:168

Lucynko mam pokrywę śnieżną, a jeszcze ze ścieżki przerzucam śnieg na grządki, bo miejscami wywiało i było łysawo. Prognozy trochę się zmieniają więc zobaczymy jaki mróz nam grozi. Dzisiaj przywiozłam do domu pierwsze sianie i jakoś mi tak wesoło :heja Jednak nie nie ! wytrwam do lutego, nie ma zmiłuj się ;:306 Śniegu porządnego ci życzę i wieczoru też miłego ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu..tyle śniegu to u mnie przez parę lat nie było, jedynie tyci, tyci a w tym roku wcale. ;:oj . Nie bądż taka, podziel się troszkę. ;:306 . Wczoraj u mnie była zadyma śniegowa , jak szybko padało tak znikało. Dobrze że nie ma mrozu ale to szare bure przygnębia. :wink: Pozdrowienia ślę. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu Ciebie i wszystkich zapraszam do nowej części Wiejskiego ogrodu, który może doprowadzi nas do wiosny

a jest :arrow: tutaj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”