Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Aniu ja dziś swoje jeszcze pryskałam na grzyba , nie było rady , a jak u Ciebie ze zdrowotnością . też kupiłam w tym roku kilka nowych hortensji , bo moje przymarzły pozdrawiam i czekam na fotki z ogrodu 

To zdjęcie z drzewkową Vanilką skojarzyło mi się z jakimś południowym krajem. Grecja?
Świetny klimat. I te trawy... Super. Ale nie dziwię się, że Ci tęskno za działką, ona wręcz zaprasza na spacer 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ech, za takim widokiem faktycznie można tęsknić i tęskinić ale na szczęście można też pojechać na działkę i tęsknotę, że tak powiem, zrealizować
. Wszystko zachwyca na Twoich zdjeciach. Z każdej strony słyszę i czytam, że lipiec w ogrodach jest smutny, bo po kwitnieniu róż nie ma koloru w ogrodzie. Jak to nie ma! Twój ogród temu zaprzecza z całą mocą. Dalia prześliczna i pomidorki super
.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Anuś mam nadzieję, że nacieszysz dziś swe zmysły podczas obecności na działeczce.
Nie zapomnij fotek cyknąć. Będę czekać.
Drzewko hortensjowe świetne. Oby tylko Vanilie Freise miała wystarczająco sztywne pędy.

Drzewko hortensjowe świetne. Oby tylko Vanilie Freise miała wystarczająco sztywne pędy.

- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna waniliowa hortensja
Zresztą cały ogród masz piękny, wcale się nie dziwie, że tęsknisz
Ja mam na swojej działce armagedon a i tak zaglądam tam jak tylko mogę.
Przepis na oprysk drożdżowy zapisałam, dziękuję

Przepis na oprysk drożdżowy zapisałam, dziękuję

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Masz świetne kompozycje balkonowe z tymi trawami
. Pomidorki na pewno będą smaczne bo swoje są najlepsze
. Zakup bardzo udany a jaki ona ma wysoki pień , będzie świetnie zdobiła w ogrodzie. Pozdrawiam
.

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, tę hortensję na pniu będziesz trzymała w donicy, czy przesadzisz do gruntu? Miałam w rękach cudną pienną Limelight i chciałam ją właśnie postawić w dużej donicy na tarasie. W końcu zrezygnowałam, bo boję się, że zmarznie. Jednak korci mnie strasznie, bo wyjątkowo pięknie się prezentuje
I nie mogę przestać o niej myśleć. Zamiast niej kupiłam "zwykłą" Silver Dollar 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu dziękuję za recepturę, brat ma pomidory, którymi chętnie się dzieli, wiec odpłacę mu się przepisem na oprysk
Świetnie wygląda ostnica w kompozycji, lubię takie przewieszające się
Ciekawa jestem ogromnie tej nowej hortensji, mam nadzieję, że będzie częstym obiektem twojego aparatu 

Świetnie wygląda ostnica w kompozycji, lubię takie przewieszające się

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Trochę się ochłodziło,ale jak byłam dwa dni temu na działce było ciepełko.Pojechałam z moim nowym drzewkiem hortensjowym.
Po przyjeździe postawiłam i szukam miejsca,gdzie posadzić,by było w reprezentacyjnym miejscu. A,że mamy jedną lukę przy płocie,co ktoś przechodzi i zagląda,to na tej wysokości znajduję miejsce.Akurat obok rośnie trawa ozdobna.Tu będzie pasować.
Ok,wykopałam dół,wszystko idzie zgodnie z planem.Ziemia w tym miejscu jest nieciekawa.Przydałoby się zakupić dwa worki ziemi do kwasolubów. No trudno,jutro kupię i posadzę
Ale zaraz,przecież niedaleko stąd jest ogrodnictwo,tam na pewno mają ziemię.Odpalam auto i jadę po ziemię.
Najpierw oglądam rośliny,ale nic ciekawego nie ma.Powystawiane chryzantemy...brrr czyżby jesień się zbliżała?
Na ziemi stoi rządek donic,a w nich jakieś ogryzki.Majtają się karteczki mi znajome...Ale co to?
David Austin i odmiana Crocus Rose,potem Winchester Catherdal
Pytam pani,która tam pracuje po ile te róże?
Odpowiada,że cena widnieje na donicy.Jeszcze raz się przyglądam.Starta już i wyblakła cena,eidzę dwie cyfry,ale ktoś chyba się pomylił
To jakiś żart? Cena 86 zł za różę odmianową,która w ogóle na nią nie wygląda.Kolejne odmiany sięgają nawet 90 zł.
Z niedowierzaniem kiwam głową i udaję się po ziemię.Kupuję dwa worki 20 l do kwasolubów. Płacę 16 zł.
No teraz moje drzewko ma dobry start.Zostało jeszcze troszkę obornika granulowanego.Udało się,akcja zakończona
Inka oj hortensje uwielbiam,jakie kupiłaś odmiany? Przymarzły Ci ogrodowe,czy bukietowe?
Niestety niektóre róże mają żółte listki,które wciąż obrywam.Artemis ma rdzę,nigdy to mu się nie zdarzało.
Czym pryskasz na grzyba?
Jagnaw Grecji nas jeszcze nie było,ale jak Ty mówisz,że to greckie klimaty to już chcę tam być
Trawy pięknie odbiły i tworzą teraz bujające wiechy
Kasiu no niestety kolorów mało teraz,ale czekam na hortensje.Te rośliny coraz mocniej darzę szacunkiem,ponieważ nie stwarzają żadnych problemów,nie trzeba się przy nich nachodzić tak jak przy różach.
Lilie przekwitły,to fakt,ale różyczki zbierają się do ponownego kwitnienia.Nie będzie takie jak w czerwcu,ale parę kwiatków się pokaże.
Aneczko nacieszyłam zmysły,posadziłam drzewkową Vanilkę.Wieczorem weszłam na forum i znalazłam wątek o piennych hortensjach. No tak ja mądra zamiast najpierw poczytać o odmianach,to ja kupiłam nie znając się,czy to dobra odmiana.
Dziewczyny pisały,że ta odmiana nie za bardzo dobrze się prowadzi na pniu.Bardziej Limelight i Pinky Winky
No zobaczymy jak będzie się sprawowała,może nie będzie tak źle...
Lemonka każdy ogród jest piękny,ma swój klimat i charakter
Cieszę się,że masz przepis,oby tylko nie zawiódł,a pomógł:)
Ewa zawsze coś tworzę na wiosnę,coby mieć chociaż rąbek ogrodu blisko nosa i móc rankiem spojrzeć
Dziś rano dojrzałam nowy pąk u Lady of Schalott,która rośnie u mnie w donicy.Ona ma cudny kolor,taki miodowy
Muszę zmierzyć jak wysoko ma pień,ale zaraz wstawię fotkę jak wygląda razem z trawą w kompozycji:)
Dorotko nowa hortensja już posadzona do gruntu.Szkoda,że nie kupiłaś pięknej Limelight...Ona zajmuje mało miejsca,bo bukiet rośnie na górze
Kup ją,bo nie będziesz mogła spokojnie przeżyć zimy
Silver Dollar następna piękność,no ważne,że z pustą torbą nie wyszłaś
Małgosiu cieszę się,że bratu podałaś przepis,mam nadzieję,że pomidorki będą zdrowe.
Do tego przy stosowaniu mikstury drożdżowej one naprawdę rosną jak na drożdżach
Hortensja dumnie posadzona obok trawy,tam było najlepsze miejsce.Oczywiście będę ją cykała.Szkoda,że kupiłam ją po przebarwieniu kwiatostanów.Nie zobaczę najpierw waniliowych kwiatków,tylko ciemne.No nic czekam do następnego lata....
Bohaterka dnia

Pinky Winky wspaniała hortensja,sztywne pędy,rewelacyjna

Zaczyna lekko się rumienić...

Limelight

Maleństwo od miododajne,muszę nazwę odszukać

Anahe

Munstead Wood

The weedgwood Rose

Eden

Pozdrawiam serdecznie:)
Po przyjeździe postawiłam i szukam miejsca,gdzie posadzić,by było w reprezentacyjnym miejscu. A,że mamy jedną lukę przy płocie,co ktoś przechodzi i zagląda,to na tej wysokości znajduję miejsce.Akurat obok rośnie trawa ozdobna.Tu będzie pasować.
Ok,wykopałam dół,wszystko idzie zgodnie z planem.Ziemia w tym miejscu jest nieciekawa.Przydałoby się zakupić dwa worki ziemi do kwasolubów. No trudno,jutro kupię i posadzę

Ale zaraz,przecież niedaleko stąd jest ogrodnictwo,tam na pewno mają ziemię.Odpalam auto i jadę po ziemię.
Najpierw oglądam rośliny,ale nic ciekawego nie ma.Powystawiane chryzantemy...brrr czyżby jesień się zbliżała?
Na ziemi stoi rządek donic,a w nich jakieś ogryzki.Majtają się karteczki mi znajome...Ale co to?
David Austin i odmiana Crocus Rose,potem Winchester Catherdal

Odpowiada,że cena widnieje na donicy.Jeszcze raz się przyglądam.Starta już i wyblakła cena,eidzę dwie cyfry,ale ktoś chyba się pomylił

Z niedowierzaniem kiwam głową i udaję się po ziemię.Kupuję dwa worki 20 l do kwasolubów. Płacę 16 zł.
No teraz moje drzewko ma dobry start.Zostało jeszcze troszkę obornika granulowanego.Udało się,akcja zakończona

Inka oj hortensje uwielbiam,jakie kupiłaś odmiany? Przymarzły Ci ogrodowe,czy bukietowe?
Niestety niektóre róże mają żółte listki,które wciąż obrywam.Artemis ma rdzę,nigdy to mu się nie zdarzało.
Czym pryskasz na grzyba?
Jagnaw Grecji nas jeszcze nie było,ale jak Ty mówisz,że to greckie klimaty to już chcę tam być

Trawy pięknie odbiły i tworzą teraz bujające wiechy

Kasiu no niestety kolorów mało teraz,ale czekam na hortensje.Te rośliny coraz mocniej darzę szacunkiem,ponieważ nie stwarzają żadnych problemów,nie trzeba się przy nich nachodzić tak jak przy różach.
Lilie przekwitły,to fakt,ale różyczki zbierają się do ponownego kwitnienia.Nie będzie takie jak w czerwcu,ale parę kwiatków się pokaże.
Aneczko nacieszyłam zmysły,posadziłam drzewkową Vanilkę.Wieczorem weszłam na forum i znalazłam wątek o piennych hortensjach. No tak ja mądra zamiast najpierw poczytać o odmianach,to ja kupiłam nie znając się,czy to dobra odmiana.
Dziewczyny pisały,że ta odmiana nie za bardzo dobrze się prowadzi na pniu.Bardziej Limelight i Pinky Winky

No zobaczymy jak będzie się sprawowała,może nie będzie tak źle...
Lemonka każdy ogród jest piękny,ma swój klimat i charakter

Cieszę się,że masz przepis,oby tylko nie zawiódł,a pomógł:)
Ewa zawsze coś tworzę na wiosnę,coby mieć chociaż rąbek ogrodu blisko nosa i móc rankiem spojrzeć

Dziś rano dojrzałam nowy pąk u Lady of Schalott,która rośnie u mnie w donicy.Ona ma cudny kolor,taki miodowy

Muszę zmierzyć jak wysoko ma pień,ale zaraz wstawię fotkę jak wygląda razem z trawą w kompozycji:)
Dorotko nowa hortensja już posadzona do gruntu.Szkoda,że nie kupiłaś pięknej Limelight...Ona zajmuje mało miejsca,bo bukiet rośnie na górze

Silver Dollar następna piękność,no ważne,że z pustą torbą nie wyszłaś

Małgosiu cieszę się,że bratu podałaś przepis,mam nadzieję,że pomidorki będą zdrowe.
Do tego przy stosowaniu mikstury drożdżowej one naprawdę rosną jak na drożdżach

Hortensja dumnie posadzona obok trawy,tam było najlepsze miejsce.Oczywiście będę ją cykała.Szkoda,że kupiłam ją po przebarwieniu kwiatostanów.Nie zobaczę najpierw waniliowych kwiatków,tylko ciemne.No nic czekam do następnego lata....
Bohaterka dnia

Pinky Winky wspaniała hortensja,sztywne pędy,rewelacyjna

Zaczyna lekko się rumienić...

Limelight

Maleństwo od miododajne,muszę nazwę odszukać

Anahe

Munstead Wood

The weedgwood Rose

Eden

Pozdrawiam serdecznie:)
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Podzielam zdanie na temat hortensji Pinky. Faktycznie świetnie się prezentuje, nie pokłada... Tak sobie właśnie myślę o takim szpalerze hortensji przed płotem...
A pierwszy raz słyszę o drożdżach na pomidory. Moje padły razem z ogórkami
Drożdże piłam na porost włosów
(ohydne) ale żeby na pomidory 
A pierwszy raz słyszę o drożdżach na pomidory. Moje padły razem z ogórkami

Historia z tymi różami i ich cenami to nawet byłaby śmieszna gdyby nie była taka straszna
Pięknie będzie drzewko hortensjowe wyglądało w Twoim przytulnym ogrodzie. Zrobi się jeszcze bardziej przytulny

Pięknie będzie drzewko hortensjowe wyglądało w Twoim przytulnym ogrodzie. Zrobi się jeszcze bardziej przytulny

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu wybrałaś piękne miejsce dla hortensji. Tło z trawy, jakby specjalnie na nią czekało. Oj, będzie gwiazdorzyć dla właścicieli działki i przechodniów
. Widać, że kochasz hortensje
Oczywiście ogrodowe uwielbiam ale pozostałe mojego serca jakoś JESZCZE
nie skradły. Chociaż jedną nabyłam. Maleństwo takie ale jakiś kwiatek się pokazał i będzie mnie przekonywał
.
Ceny róż w Twojej szkółce powalają. W OBI też widuję podobne ceny za róże, no ale trzeba przyznać, że nie są to ogryzki. Chyba niepotrzebnie właściciel szkółki zainwestował w taki towar, bo kto to kupi?
Zdziwiła mnie też nieco cena ziemi. W naszych stronach za taka cenę kupuję duży worek. Jakaś ekskluzywna ta szkółka
.

Ceny róż w Twojej szkółce powalają. W OBI też widuję podobne ceny za róże, no ale trzeba przyznać, że nie są to ogryzki. Chyba niepotrzebnie właściciel szkółki zainwestował w taki towar, bo kto to kupi?

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu świetne miejsce dla hortensji.
No ja własnie w tamtym wątku wyczytałam, ze vanilka pokłada pędy ale może Twoja będzie wyjątkowa? JUż nie raz mieliśmy okazję przekonać się o tym, że nie u każdego wszystko tak samo się zachowuje.
Co jak co ale Twoja Limelight powala!
A jak wrażenia po oględzinach Anahe?
Tak na nią niecierpliwie czekałaś?
Ceny w tym ogrodnictwie iście szokujące. Niestety i mnie zdarza się trafiać na takie "czary mary".

No ja własnie w tamtym wątku wyczytałam, ze vanilka pokłada pędy ale może Twoja będzie wyjątkowa? JUż nie raz mieliśmy okazję przekonać się o tym, że nie u każdego wszystko tak samo się zachowuje.
Co jak co ale Twoja Limelight powala!

A jak wrażenia po oględzinach Anahe?

Ceny w tym ogrodnictwie iście szokujące. Niestety i mnie zdarza się trafiać na takie "czary mary".

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Świetne miejsce znalazłaś dla hortensji. Razem tworzą bardzo zgrany duecik.
A Munstead Wood z podtrzymującym go pniem, po prostu zwala na kolana.
Ceny w ogrodniczym już nawet nie z sufitu
Na szczęście widać, że ludzie też swój rozum mają i nie kupują byle czego za niebotyczne pieniądze. Pisząc byle czego, mam na myśli jakość sadzonek.
A Munstead Wood z podtrzymującym go pniem, po prostu zwala na kolana.
Ceny w ogrodniczym już nawet nie z sufitu

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu Vanilka wysoka, będzie piękny krzew.
Musisz kontrolować kwiaty w przyszłym roku, bo wiotkie pędy lubią się łamać. Ukorzeniłam dla przyjaciółki i tak się stało.
PV i Limelight są cudne i żadne pokładanie im nie przychodzi do głowy. Munstead Wood cudna.
Ceny róż w szkółce śmieszne, właściwie żałosne, że ktoś szuka naiwnych.
Dziękuję za opis Pashminy.
Muszę posadzić coś koło Chopinów, ale nie chcę trzeciego, bo już trzy Artemis z boku, zbyt monotonnie.