Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

O Ty mój pracusiu, Martuś ale kompotów narobiłaś ;:202 Ja jedynie nową kapustę zakisiłam i trochę dżemu agrestowego. Jakoś nie mam chęci do przetworów. Marka wrobiłam w nastawienie wina z czarnej porzeczki i nic nie robię.
Ogród masz cudny....mówiłam Ci to już? i to wiele razy. Jakieś śliczne hortensje kwitną ;:63 a kwiatów moc!
Ławeczka mnie też bardzo by się przydała. Widzę klombik którego nie było i kamienie masz nowe :D No to odpocznę na tej ławeczce i pędzę do ogrodu, chociaż mało spałam, bo jechaliśmy dzisiaj robić badania (kardiolog kazał). U mnie so;lidnie przedwczoraj dolało ;:108 Miłego popołudnia i ściskam serdecznie Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Sabinko,ja też wszystko robię w domu wieczorami i nocą ,sama nie wierzę ,że jakoś robię te kompoty założyłam sobie ,że będzie ich 500 szt ,zawsze tak jest ,ale miałam obawy czy to dam radę zrobić ,ale już nie jest źle bo mam ich zrobione już koło 250 szt ,teraz czekam na aronię ,jeżynę i jesienną malinę,i myślę ,że jakoś dam radę,ławeczkę skręcał i malował mi sąsiad ,nie mogłam się na nią doczekać ,przed ogródek jeszcze nie zupełnie skończony ,ale róże już kwitną i jest ławeczka ,kosmetyka będzie później,pozdrawiam ;:168

Justynko,będzie wykończenie ,ale już nie wyrabiam z czasem ,bo są przetwory i zaraz będą grzyby,więc musi poczekać ,ja robię przeważnie 500 szt słoików i ani jeden się nie zepsuł ,robię dużo ,bo nie kupujemy soków z kartonów,a żeby każdy miał do woli do picia to jest ich tyle na cały rok,a smakuję rewelacyjnie,jakbyś miała w ustach świeże owoce,przecież zawsze możesz spróbować zrobić 2 słoiki ,są teraz porzeczki i agrest i maliny ,chociaż ja mam jesienne,ja nie robię z czereśni bo jakoś nie wyczuwam czereśniowego smaku w tym kompocie,ale z wiśni też jest dobry,pozdrawiam :wit

Ala,mój mąż też mnie o to zapytał,może jakiś mały pniaczek koło ławeczki,żeby postawić filiżankę z kawką ,bo to ławeczka romantyczna do posiedzenia we dwoje :uszy :uszy ,,a za ławeczką przed samym wejściem do domu jest tarasik i stolik i krzesełka,pozdrawiam ;:196

Dorotko,a co Ty robisz z lipy ,suszysz na herbatkę i co jeszcze ,ja bardzo lubię zapach lipy,,pozdrawiam,i znowu zapraszam na ławeczkę ;:65 ;:168

Anitko,ja też lubie biały kolor i taka mi się wymarzyła,bo przed domem taka mi pasuje do białych balustrad ;:218

Marysiu,kapusty to już ukisiliśmy 5 pojemników,ja lubię robić przetwory ,jestem jak wiewiórka co wszystko gromadzi ,klombik był zrobiony przed samą moją chorobą jeszcze poukładałam te kamienie ,nasypałam ziemi ,zasadziłam funkie i mój kręgosłup padł i już sie po nic nie schyliłam ,musiałam tak zrobić ,bo ta jodła rosła do ziemi ,ja przycięłam dolne gałęzie i odkryła sie sucha ziemia ,takie klepisko,więc wymyśliłam ,że na jednej połowie posadzę funkie ,a na drugiej będzie ławeczka pod jodłą,kamienie zwoziłam ze świętokrzyskiego ,tam dużo takich leży ,bo rolnicy kładą na kraj pola i drogi ,bo ciągle takie wydobywają z ziemi,czasem trzeba nic nie robić ,u mnie wczoraj nie padało i wieczór było podlewanie ,coś źle sie czujesz na serduszko,mnie pewnie też by sie przydały badania,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Apetyczne kompociki Martusiu ;:215 ja na razie dżemiki robię z porzeczek mieszanych, agrestu czerwonego i porzeczkoagretu, pyszne ;:215 a teraz siadam na ławeczce i odpoczywam, cieplutko, to sobie trochę posiedzę, bo pięknie i miło :wit
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz rację , spróbuję chociaż parę słoiczków. Mąż ma rację, jakiś pniaczek do postawienia kawki by się przydał :;230
W przed ogródku masz pięknie, różom służy ta pogoda. U mnie jest trochę plamistości, musimy zrobić oprysk. Pozdrawiam ;:196 :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Martuś.Z przyjemnością zasiadam na ławeczce po tak pracowitym dniu.Fajny klombik jest pod sosną i chyba przeniosę go do siebie.Mam strasznie wielki świerk na środku działki w dodatku obok jest studnia.Jeżeli eM nie zgodzi się żeby go ściąć to zrobię podobny klombik.W tym roku również robiłam kompociki z Twojego przepisu.Pyyychaaa ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziękuję za cudne róże. ;:196 Widoki z ławki masz niesamowite, tyle kolorów. ;:31 Żebyś tylko miała więcej czasu na posiadywanie na niej. Pięćset kompotów. ;:180 Dobrze, że nie mam piwnicy, pewnie też bym tyle robiła. ;:306 Odętka koło różowej hortensji ślicznie wygląda. Lilie wyjątkowo dorodne, tyle kwiatów mają, umiesz się nimi zajmować. ;:138 Dopiero z perspektywy widać, jak duży i kolorowy jest ogród. Jak wczasowicze wyniosą walizki, odpocznij spokojnie. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Starym zwyczajem zapraszam do kwitnącego ogrodu,mam nadzieję ,że się spodoba ,chociaż już znacie ten ogród,ale może znajdzie się jeszcze coś ciekawego .

ostróżka Milenium Blushing Brides
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ostróżki uginają sie pod własnym ciężarem kwiatów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rumian rzymski (szlachetny)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nowa hortensja Strong Annabelle,Incrediball
Obrazek

Naparstnica rdzawa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Red Baron
Obrazek

ja też będę miała karczochy to pierwszy pączek jeszcze głęboko w liściach
Obrazek

olbrzymie liście Gunnery
Obrazek

trawa Karl Foerster
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Głowaczek olbrzymi
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196 Cudowny ogród ;:180 wiem że się powtarzam ale inaczej nie mogę .
Ostróżki masz przepiękne ;:215 zresztą jak wszystko u Ciebie ;:138
Trudno wyjść z Twojego ogrodu ;:oj ;:oj
Ach jeszcze ławeczkę pochwalę - śliczna i do tego biała :D
;:196 Posyłam i czekam z utęsknieniem na następne zaproszenie na spacerek ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu wczoraj już nie doczekałam na zdjęcia, bo byłam zmęczona pracą i upałem, ale dzisiaj mam wspaniały spacerek. Ostróżki nie pachną ale jak je oglądam mam ochotę zanurzyć nos w tych wspaniałych kwiatach . Przypomniałaś sobie o rumianie :lol: i naparstnica Ci już kwitnie :D A najbardziej ucieszyłaś mnie karczochem bo u mnie tegoroczne jeszcze pąków nie mają. Dobrego i spokojnego dnia i nie szlej cały dzień ...czasem przysiądź na ławeczce i podziwiaj swój cudowny ogród ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj MARTUŚ ;:196 ostróżki prześliczne ,róże takie cukierkowe piękne i apetyczne ;:167
Bardzo ,bardzo mi sie podoba Twoja działeczka w całej okazałości :D .Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Matruś,nadrobiłam zaległości w zaczarowanym,cudownym ogrodzie,co kwiatek to piękniejszy ,nie wiadomo które chwalić ,wszystkie ładne i odpowiednio podane ,przyjemnie się ogląda ;:138
czy w bramkę strzelasz czasami gole,bo ja ze swoim wnusiem obowiązkowo muszę kopać piłkę,mówię mu że po ziemi kopiemy,lecz czasami niby niechcący piłka wpada na rabaty,babcia przymruża oko ;:113
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Podoba się podoba Marto ;:215 jakżeby inaczej skoro poświęcasz tyle sił i środków na urządzenie tego swojego miejsca na ziemi.. ;:63 Na ławeczce posiedziałam z przyjemnością i oddałam się kontemplacji w tak miłym otoczeniu...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
malgoska141
500p
500p
Od: 5 mar 2011, o 08:21

Post »

Witam Marto podziwiam piękne róże i piękne ostróżki -jeszcze takich nigdzie nie widziałam :shock: aby tak pięknie kwitły,naparstnica rdzawa moja tez zakwitła -chyba ją mam od Ciebie albo od Drozda .Pozdrawiam ;:196
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Co to za roślinka po prawej stronie juki czerwona?Piękne ostróżki takie gęste
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto pracowita mróweczka z ciebie ,ciągle coś robisz jak nie w ogrodzie to w domku.Oj spiżarka chyba już zaczyna pękać w szwach bo jak ty takie ilości przetworów robisz to ja sobie już wyobrażam jakiej wielkości ona jest.Ogród cudny ,już nie mam słów ,aby opisać jak bardzo jestem nim zachwycona ;:433
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”