Guciowe doniczkowce - gucia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze że masz niedaleko na taras to można lać do woli :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasieńko, na taras też ich nie wystawiam, bo są tak ze sobą powiązane, że gdybym je rozstawiła, to miałabym problem zestawić je ponownie i nie zniszczyć :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj znam to mycie listek po listku... u mnie też tych wielkich nie ma jak umyć... w łazience pod prysznicem za mało miejsca... a wtedy zostaje miseczka - ściereczka i do roboty....
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś, ale takiej systematycznej pielęgnacji nauczyłam się właśnie od Ciebie...w piątki robię roślinki na dole a w sobotę zaliczam górę. A wiesz, ze zapomniałam wczoraj schować szczawików i trochę podmarzły :cry: a tak ślicznie do wczoraj kwitły. Dzisiaj je wszystkie wykopię i podsuszę...czy je też muszę trzymać w trocinach w piwnicy?
Moje wątki
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

gucia pisze:Aguś, ale takiej systematycznej pielęgnacji nauczyłam się właśnie od Ciebie...w piątki robię roślinki na dole a w sobotę zaliczam górę. A wiesz, ze zapomniałam wczoraj schować szczawików i trochę podmarzły :cry: a tak ślicznie do wczoraj kwitły. Dzisiaj je wszystkie wykopię i podsuszę...czy je też muszę trzymać w trocinach w piwnicy?
ja te co miałam w większych skrzynkach wykopałam i suszą się na korytarzu na tacy... zeszłą zimę spędziły w papierowej torebce w szufladzie biurka właśnie na korytarzu, nie przesypywałam trocinami ani piaskiem

doniczki mniejsze ścinam i ustawiam w kącie w pokoju no i nie podlewam właściwie wcale

ale zauważyłam, że taka obudzona swoim rytmem na wiosnę donica bardzo mi wybujała, a te posadzone od razu w donice na polu były silne i zdrowe no i nie takie powyciągane...
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

O Bożenka wróciła do doniczkowców :wink: znowu czarujesz tym świetnym kwietnikiem :? begonie fajnie Ci rosną ,ale chyba wszystkich Ci nie dałam :roll: mam jeszcze dwie inne :wink:
a taka peperomia u mnie niedawno padła :(
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Bożenko ja szczawik z całą skrzynką wstawiam do piwnicy >bez okna i ciepła > taka jak w większości bloków :roll:
Tak gdzieś w lutym sobie o nim przypominam i wystawiam na klatkę i dopiero zaczynam podlewać wystawiam jak już zaczyna się robić ciepło :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, zima za oknami, to trochę czasu na doniczkowce nareszcie będzie :lol: O następne begonie już się uśmiecham ;:168 ...chciałabym cały ten słupek bambusowy obsadzić begoniami, a zielistkę i peperomię przestawię na ten drugi. A peperomię przecież się podzieli...o ile tej nie przeleję. Póki co podlewam co 2 tygodnie i zobaczymy.
Moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Co do szczawika, to zrobię w takim razie próbę , bo mam dwie skrzynki...jedną zostawię, a z drugiej wykopię i zobaczymy, które będą ładniejsze. A szczawik Agi zrobił u mnie furrę, wszystkim sąsiadkom bardzo się podobał :D
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to imienniczko -rób listę chciejstw :wink: bo wiesz ,że ja mam sklerozę i mogę zapomnieć :roll:
Widziałaś agawę ? :roll:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Robię , robię :D :D :D a agawa jest śliczna i jaka duża, te moje są o połowę mniejsze a mają chyba już 3 lata...czyżby to była inna odmiana :?:
Moje wątki
Saraaa

Post »

Ale pieknie tu u Ciebie :P Zaniemówiłam :shock: Wszystko mi się ogromnie podoba... po prostu jestem pod wrażeniem :D
Muszę znaleść chwile i przejrzeć Twój wątek od dechy do dechy :wink:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałam te agawy u Ciebie ,ale już nie pamiętam jakie one były :oops: tyle ciekawych roślin macie u siebie :shock: oczopląsu można dostać :roll: :lol: :lol:
Jak przyjadę następnym razem to wszystko dokładniej zobaczę i pomacam :wink: :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Saro, witam Cię serdecznie i dziękuję :D Ja też mam zaległości, ale wpadnę do Ciebie wieczorem.
Bożenko, wiesz, że czekam na Ciebie ;:97

Jeszcze się pochwalę difenbachią i monsterą ...pamiętacie jak je ukorzeniałam, ale było zabawy... pierwszy raz w życiu, ale się udało i dzisiaj są już takie duże

Obrazek
Moje wątki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Guciu, imponujące te Twoje doniczkowe :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”