Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród zielonej

Post »

Jeszcze zdążyłam przed zamknięciem Sonia zdolniacha z ciebie ja nie mam daru tworzenia ale podziwiam innych i idę dalej podziwiać twoje dzieła ;:138
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam 3 godzinę biegam po Twoim ogrodzie i napatrzeć nie mogę na te posadzone cudeńka ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł jesteś miły, :) ale z tym komponowaniem rabat jakoś mi idzie ciężko. Na początku tak mało wiedziałam o roślinach, że sadziłam, przesadziłam i jakoś wyszło. Teraz chyba za bardzo chcę zrobić od razu dobrze, więc nie wychodzi. ;:218 Trawy wszystkie ruszyły, tylko ostnice jeszcze niepewne.

Jolu nie bądź taka skromna, jesteś tak doświadczoną ogrodniczką, że tylko się uczyć od Ciebie. ;:180 Róże, powojniki, a nawet tykwy, naprawdę wymagają umiejętności i wiedzy.

slimak900 dzięki. :) Zapraszam do dalszych odwiedzin i pomocy w tworzeniu nowych rabat. Z niecierpliwością czekam na cieplejsze dni, żeby zobaczyć kolory, bo ogród wyjątkowo szary.

Święta się kończą i bardzo dobrze, nie przepadam za biesiadami. Kompost czeka na rozsypanie w warzywniku, a siewki wyciągają się do słońca, którego nie ma. ;:222 Odwiedził mnie nowy ptak, jak się nazywa. :?:

Obrazek
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O tych świętach też chcę szybko zapomnieć :wink:
jeszcze, żeby się pogoda poprawiła, to byłoby super 8-)
a ptak wygląda mi na gołębia :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki. ;:196 Też z M. tak myśleliśmy, ale z nas znawcy. ;:306 według prognoz, u nas ma być już w czwartek cieplej i bez opadów. ;:218
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu i u mnie moc pracy w ogródku. Oby tylko prognozy się sprawdziły i pogoda od środka tygodnia się poprawiała. ;:65
Bardzo ładne zakupy poczyniłaś. Czaję się na tego samego rh. Sama nie wiem czy powinnam go kupić. Teoretycznie nie mam dla niego miejscówki a z drugiej strony chciałabym mieć choć jednego. :oops:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mój też teoretycznie nie powinien rosnąć przy schodach. :;230 On rośnie duży, a tam mało miejsca, ale posadziłam go blisko opaski przy domu, to może szybko na chodnik nie wylezie. ;:218
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Soniu, ten ptak to Grzywacz (dziki gołąb) :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafał dziękuję, ;:180 coraz więcej ptaków będę rozpoznawać.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Soniu ja tak z wiadomością o gipsówce jak nie znajdziesz sadzonki zawsze możesz posiać jak nie zakwitnie w tym roku to w następnym na pewno ja siałam ale moja skleroza już nie pozwoli na przypomnienie sobie jak zakwitła w pierwszym czy w drugim roku ale raczej w pierwszym ma może około 1m. ale u mnie się pokładała więc miedzy różami może będzie stała tak jak koleżanki piszą pięknie się prezentuje biała wśród ciemniejszych róż ja lubię też zestawienie pelargonii z tym tylko też nie wiem jak to się nazywa.zdjęcie na pw. żeby ci tutaj nie zaśmiecać.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dzięki. ;:196 Siać już nie będę, bo mam taki bałagan na parapetach. ;:222 Może znajdę sadzonkę, albo przyzwoitą w kapersie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu i w Lidli i w Biedrze są gipsówki w kapersach.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

hejka, trudno po świętach wrócić do normalnego rytmu? Bo ja mam jakiegoś kaca moralnego i nie pasuję do otoczenia ;:306

Takie dzikie gołębie mam od zeszłego roku. Parka ma chyba nawet gniazdo na mojej działce. Jak się przyzwyczają to zostaną. Mam też mniejsze gołębie, takie szczupłe, to chyba cukrówki. Muszę zapytać wujka Googla.
Generalnie odkąd mam budkę i M regularnie karmi, to ptaszorów cała masa.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

W tamtym roku miałam na działce też takiego gołębia kiedyś nawet obserwowałam jak sobie gniazdo robi z patyczków modrzewia.
Ja tam też nie przepadam za świętami bo nie uznaje wiary katolickiej.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki. ;:196 Dziś nie miałam czasu, jutro robię rekonesans po ogrodniczych i innych.

Jolu, Anitko szkoda mi czasu na marnowanie go przy stole. Moje wizyty u rodziny trwają 1,5-2 godziny. Wolę czas spędzać w ciekawszy sposób. Na szczęście M i siostra podzielają moje poglądy. ;:215 Odkąd mieszkam na wsi zauważam wiele więcej ptaków. M budki lęgowe obserwuje codziennie i zdaje mi relację. :) Przyleciał też bocian , który ma gniazdo na słupie ok. 250 m od mojego domu.

Dzisiaj nareszcie dało się wyjść do ogrodu. M po pracy wywiózł kompost na warzywnik, przesiałam część na rozsady. Poprzesadzałam trochę traw, bylin i popikowałam kłosowca, lawendę, ryż ozdobny. Pierwsza noc ma być bez przymrozków, wystawiam od tygodnia pelargonie na taras, zostaną na noc.

Maleńkie bratki z jesiennego siewu pokazują pierwsze kwiaty. Maluchy sasankowe wszystkie zakwitły, a ich matka mocno przydeptana, odżyła. ;:215 Proszę doświadczonych o podpowiedź, dlaczego liście szafirków tak wyglądają. :?:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Rojniki zaczynają ładniej wyglądać.

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”