Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę

Post »

Wandziu,chciałabym żebyś wiedziała że ty i twój ogród macie jeszcze jedną zagorzałą fankę w mojej skromnej osobie :oops: Zaglądam do ciebie często i bardzo uważnie czytam wpisy twoje i twoich gości.Dla mnie twój wątek jest prawdziwą skarbnicą wiedzy i inspiracji.Kiedy trafiłam na forum nie znałam większości roślin,kompletnie nic nie wiedziałam o ich wymaganiach,a tajniki komponowania rabat były wiedzą tajemną....Dzięki ludziom takim jak ty wiele się już nauczyłam.Nadal się uczę ;:108 A mój ogród pięknieje dzięki wam.
Twój ogród Wandziu,ma w sobie coś magicznego.Chce się go podziwiać bez końca.Starannie dobrane rośliny,dodatki,niesamowity klimat.
Dziękuję,że jesteś ;:180
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bożi, tak, on jest wyjątkowy, choć są także inne całkiem ładniutkie odmiany bodziszków. :)
Cyma, jest sporo bodziszków, które się nie pokładają. Myślę, że to zależy od stanowiska. Na słońcu pędy są sztywniejsze. Teraz wszystkie mają regularne kępeczki tuż przy ziemi.
Daffodil, kiedyś nie podsypywałam lawendy, ale zaczełam szukać w necie infomacji o tym, jak się ma lawenda do kwaśnej ziemi, i wyczytałam, że należy ją potraktować dolomitem, podobnie jak inne byliny lubiące glebę zasadową. Podsypałam także liliowce i szałwie.
Tajeczko, wyobraź sobie, że to jedna kępa, ale musiało minąć trzy lata. Cieszę się, że bodziszek ten nie ma rozłogów.
Fishkomp, no tak, teraz może się przydać ta informacja, bo właśnie trwa pora zakupów ;:108
April, biegnę do Ciebie oglądać i ewentualnie wpadnę w weekend do Hortulusa. Bodziszka kupowałam u niejakiego mpodstolca na all.., ale to już 3 lata temu. Nie byłam zadowolona, bo dostałam małe glutki, ale jak widać trzeba cierpliwości.

Aga72, nawet nie wiesz jak bardzo się wzruszyłam Twoimi słowami. Cieszę się, że mogę dalej przekazywać zdobytą tutaj wiedzę, bo ja kiedyś podobnie jak ty nie miałam pojęcia o ogrodnictwie, choć jakiś tam ogródek zawsze uprawiałam. Nawet zdjęć wówczas nie robiłam. Dopiero będąc na FO, fotografuję i porównuję. Z tego, co się zorientowałam, nie masz swojego wątku. Szkoda, zakładaj czym predzej, dzięki temu więcej się dowiesz od forumowiczów. Jeszcze raz Ci dziękuję. To taki pozytywny przekaz na zakończenie niniejszego wątku.
A kolejny otworzę niebawem. Zapraszam wszystkich do dyskusji i wspólnego spędzania czasu.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Piękny bodziszek, w dodatku nie ekspansywny.

Czekamy na nowy wątek. :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kolejny wątek znajduje się tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=85712

Zapraszam serdecznie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”