Piękna kolekcja astrów.
Ja nie mam aż tylu odmian, ale moje też mnie teraz cieszą, kiedy już zimno i mało co kwitnie poza nimi.
Kani zazdroszczę, u mnie bardzo rzadko są spotykane.
A to jeden z najwspanialszych grzybów w panierce.
Grażynko nawet nie myślałam, że tyle tych astrów się nazbierało ot moja przypadłość ujawnia się na każdym kroku
To jeszcze nie wszystkie ale tak to jest jak się ma za dużo areału Jadziu widocznie te kanie były źle zrobione one są pyszne
Różowy ten majtkowy a niebieski to który boi wpiszę w kajecik
Dzisiaj trochę innych kolorów jesieni
Astrów masz sporo ,ja odbudowuję powoli kolekcję trochę wywaliłam z braku miejsca a trochę eM wyrzucił kiedyś w ramach swoiście pojętej akcji porządek... Wracają do moich łask choćby ze względu na to,że są bardzo fotogeniczne,więc wiadomo...cała ja!
Twoje fotki z serii kolorów jesieni Moje zimowity już przekwitają ale wcześnie zaczęły.Przymrozki u mnie rozpoczęły swoją niszczycielską działalność... I już niestety ale brzydko się robi! Jeszcze mam cebule do posadzenia ale w miejscu gdzie chcę je posadzić tak pięknie jeszcze kwitnie szałwia omączona, a ja nie" mam sumienia" wyrywać kwitnących roślin...
Marysiu, ależ piękna ta fotka jesiennego drzewostanu z perspektywy.
Astry jak widać szybko kolonizują Twój ogród, bez nich byłoby smutno i ponuro, to bardzo wdzięczne i nie wymagające rośliny.
Rudbekia brązowa w mało spotykanym kolorze. Pozdrawiam cieplutko i zdrówka życzę.
Marysiu, dziękuję za pełną nazwę werbeny
Czy i u Ciebie roślinki już zmrożone, bo u mnie były 3 noce z temperaturą dużo poniżej zera, w ogrodzie tylko róże został
Astelboibes dla Ciebie jest u Tereni
Pozdrawiam
Maryniu tak jakoś te astry pracują za wypełniacz jesienny i teraz pięknie wyglądają, trzeba tylko pilnować aby nie zagłuszyły pozostałych roślin zimowity są w różnej fazie kwitnienia bo tak to jest jak się kupi i zapomni Jadziu ten asterek to 'Marie Ballard' nowy nabytek mnie nie można wpuszczać do sklepów ogrodniczych nerine już rozkwitła Tulapku ja też myślałam że żółtych astrów nie wyprodukują a tu niespodzianka jest Iwonko tak to jest wawrzynek, myślałam że on u mnie nie będzie rósł a on mi sprawił niespodziankę i nawet zakwitł Stasiu dziękuję za uznanie i pochwałę mojego kolorowego drzewostanu
Astry rosną pięknie to tylko stokrotkę na sterydach zjadły mi ślimaki rudbekia skąd się wzięła nie mam pojęcia to jakaś samosiejka ale za to piękna Uluś kiedy odbiorę go od Tereni naprawdę nie wiem bo wyjazdu już nie planuję nigdzie w tym roku, ostatni był do Mikołajek a potem to cały czas siedziałam i doglądałam prac przy tym ch.....m remoncie ale już u mnie spokój, została tylko Kubie góra
U mnie przymrozków jeszcze nie było i nawet dalie jeszcze kwitną a co będzie po dzisiejszej nocy trudno wyczuć oby jeszcze była pogoda bo mam rośliny do posadzenia
Kolory jesieni
Ogród przybrał cudne jesienne barwy , a nie wiem jak u Ciebie ,ale u mnie od rana sypie drobniutki śnieżek czyli powolutku podlewa Dobre i to ,ale przy takiej suszy to jakby kot napłakał
Marysiu roślinki do Ciebie przyjadą tzn.podrzuci mój M.jak będzie w Sosnowcu/chyba listopad/
Uzbierała się pełna skrzyneczka czyli miejsce planuj dodatkowe.
U Ciebie jeszcze tak pięknie ,kolorowo a u nas....spadł śnieg i prószyło cały dzień. Nie chce zimy jeszcze.