Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosiu i Andrzeju, zrobiliście kawał pięknej roboty !
Te rabatki z kamieniami wyglądają super ! Obrazek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Grzesiu dobrze , że kamyki są tanie to można sobie pozwolić na małe co nieco . Wyobraż sobie ile tonek muszę tam położyć , żeby zapełnić wolne połacie rabatek . Posadziłam jeszcze winogron , który będzie rósł górą nad rabatami . W mojej głowie jest wiele pomysłów , tylko brak mi czasu na ich realizację . Bardzo się cieszę , że mnie odwiedziłeś i zapraszam Cię częściej na mały spacerek
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Grzegorz B

Post »

andriu53 pisze:Oj Grzesiu dobrze , że kamyki są tanie to można sobie pozwolić na małe co nieco . Wyobraż sobie ile tonek muszę tam położyć , żeby zapełnić wolne połacie rabatek .
Oj, dobrze wiem, ile ton potrzeba, też wykorzystuję dużo tego materiału i mam pojęcie, jak wielki jest to wysiłek :roll:
andriu53 pisze: Posadziłam jeszcze winogron , który będzie rósł górą nad rabatami
Też marzył mi się winogron, ale on musi mieć słońce i zaciszne miejsce, którego u mnie już brak :(

andriu53 pisze: W mojej głowie jest wiele pomysłów , tylko brak mi czasu na ich realizację

Oj tak wiem coś o tym :?
andriu53 pisze: Bardzo się cieszę , że mnie odwiedziłeś i zapraszam Cię częściej na mały spacerek
Pozdrawiam cieplutko Zosia

Będę się starał wpadać częściej, bo jest co podziwiać :D Ja również pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Gabuniu muszę Ci przyznać rację , że to ślicznie wygląda . Robię zakola i zostawiam trochę odkrytej ziemi , bo to ma swój smak i urok . Jak zrobimy więcej to wyślemy fotkę , jak to wygląda na większej przestrzeni . Moje futrzaki nie umieją dreptać po kamykach , a to nas bardzo bawi .
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Grzesiu na 67 str. 2 zdjęcie jest pergola na winogron ,[mam 3 gatunki ;czerwony , zielony , granatowy ] który będzie wyrastał ze środkowej części na boki . Na zakończeniu z prawej strony posadzę powojnik i elegancką różę pnącą . Powinno to ładnie wyglądać w całości .Napisz mi co Ty o tym myślisz .
Spis wątków
Grzegorz B

Post »

andriu53 pisze:Grzesiu na 67 str. 2 zdjęcie jest pergola na winogron ,[mam 3 gatunki ;czerwony , zielony , granatowy ] który będzie wyrastał ze środkowej części na boki . Na zakończeniu z prawej strony posadzę powojnik i elegancką różę pnącą . Powinno to ładnie wyglądać w całości .Napisz mi co Ty o tym myślisz .
A z lewej będziesz coś dawać :?:, czy tylko ograniczysz się do prawej strony :?:
Grzegorz B

Post »

Pomysł, jak najbardziej znakomity, fachowy :D Czy chcecie sobie zrobić taką "bramę" w połowie części ogrodu :?: Moim zdaniem zda ona egzamin, bo macie raczej wąski ogród, ale długi. Już kręte rabaty, sprawiły wrażenie jego powiększenia, a teraz taki "parawan" sprawi, że będzie wydawał się jeszcze większy. Ukryty kraniec ogrodu, sprawi, że ogród zyska więcej tajemniczości i będzie prawdziwą frajdą spacerować po takim miejscu. Z winogronem, dobry pomysł, szybko rośnie, robi super zieloną ścianę a i zawsze spacerując będzie można skubnąć owoc :D Z prawej dasz powojnik i różę, bardzo dobrze, będą stanowić barwne zakończenie "parawanu". Zastanawia mnie jakie barwy wybierzesz :?:
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Grześ z lewej rosną już róże i świerk serbski . Myślę , że tam już nic nie da się zrobić , chyba musi tak zostać , bo musiałabym pozbyć się świerka . On będzie zasłaniał to lewe zakończenie pergoli . Nie myślałam wcześniej , że coś takiego zrobimy . Róże mają po 1,5 m wysokości , to może troszkę zasłonią tą część pergoli , a resztę zrobi pewnie winogron . Powinno być nieżle .
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Grzesiu tam jest zielona ściana z tuj . Powinien być kolor , który przyciągnie oko i rozjaśni ścianę . nie wiem jakie kolory mają powojniki , bo u nas akurat jest brak tych kwiatów i nie mam większego rozeznania , a różę chyba coś z różu .A jak Ty to widzisz ?
Spis wątków
Grzegorz B

Post »

andriu53 pisze:Grześ z lewej rosną już róże i świerk serbski . Myślę , że tam już nic nie da się zrobić , chyba musi tak zostać , bo musiałabym pozbyć się świerka . On będzie zasłaniał to lewe zakończenie pergoli . Nie myślałam wcześniej , że coś takiego zrobimy . Róże mają po 1,5 m wysokości , to może troszkę zasłonią tą część pergoli , a resztę zrobi pewnie winogron . Powinno być nieżle .
Świerk jak najbardziej będzie pasował. Ja już ją widzę oczami wyobraźni to miejsce, będzie rewelacyjnie. Warto przeprowadzić wewnętrzną wizualizację, wówczas wiemy czego się spodziewać. Ja już tak mam, że jak widzę, niezagospodarowane miejsce, nie ważne czy w drodze, na spacerze, zawsze mam obraz w głowie, w jaki sposób zagospodarować to miejsce. Takie "zboczenie" :oops: :oops: :oops:
Grzegorz B

Post »

andriu53 pisze:Grzesiu tam jest zielona ściana z tuj . Powinien być kolor , który przyciągnie oko i rozjaśni ścianę . nie wiem jakie kolory mają powojniki , bo u nas akurat jest brak tych kwiatów i nie mam większego rozeznania , a różę chyba coś z różu .A jak Ty to widzisz ?
Na zielonym tle różowy kolor bardzo ładnie się prezentuje, nie jest agresywny, ani zbyt kontrastowy, uzupełniając się, łagodnie przyciągnie uwagę spacerujących. Powojniki są w wielu barwach, więc jest duży wybór, choć zwróć uwagę na ich kwiaty, bo niektóre są bardzo atrakcyjne. Jeżeli chcesz, aby ten kąt pergoli miał charakter nostalgiczny,romantyczny, to wybierz clematisa w barwie podobnej do barwy róży. Jak chcesz, aby zdecydowanie wzrok spacerujących, kierowany był w to miejsce, trzeba wybrać barwę, która będzie kontrastować z barwą róży. Takie odważne kontrasty, też mają wielu zwolenników :wink:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Zosia co Ty spać nie możesz :?: wszystko napiszę Ci na pw jak wrócę z pracy ,---wieczorkiem :P
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Zosiu, niezłą rewolucję robicie z Jędrusiem, bardzo mi się podoba ;:215

mam nadzieję, że za rok uda mi się kupić obydwa oliwniki :lol: i ten wasz o pstrych liściach i wąskolistny ;)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Grzesiu jestem Ci bardzo wdzięczna , całkowicie pomogłeś mi rozwiązać problem . Lubię jak ktoś wyraża swoje zdanie na określony temat . Łatwiej podejmuje się pewne decyzje . Przy końcu pażdziernika Michael przywiezie mi z Niemiec różę ze swojej szkółki , coby pięknie zdobiła właśnie ten romantyczny zakątek . Mam takie pół dzikie różowe , ale kwiat mają mały , bardzo długo i obficie kwitną , a tam musi być kwiat widoczny z daleka . W mojej wyobrażni widzę rozłożysty krzew róży , a w nią wplatający się z dwóch stron powojnik , bo miejsca jest tam dużo . Jędruś dziś przywiózł mi 2 tony kamyków , czekam na troszkę ciepełka i zabiorę się znów do pracy .
Pozdrawiam Cię cieplutko Zosia
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Jolu mój oliwnik można prowadzić i na drzewko , ale ja sama bałam się go podcinać , czekam na koleżankę , bo ona potrafi robić różne cudeńka z drzewek , a ja ją podglądam i sama się uczę . Niektóre drzewka sama podcięłam tak jak widziałam je oczami wyobrażni , wyglądają naprawdę ślicznie .
Pozdrawiam Cię cieplutko Zosia
.
Spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”