Aprilkowy las cz.3
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz.3
Jolu dzięki za podpowiedź z popiołem. A cebule rzeczywiście w donice dam, bo co prawda część luzem posadziłam, ale to te nieodmianowe, a lilii to by mi jednak było szkoda dać nornicom do żarcia.
Mnie zginęły/ gdzieś leżą i się ze mnie śmieją/ nozyce do trawy. Szukam ich od wiosny i nic.
Mnie zginęły/ gdzieś leżą i się ze mnie śmieją/ nozyce do trawy. Szukam ich od wiosny i nic.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu ta zima sprzed 2 lat mnóstwo roślin mi załatwiła na amen....ale nie martwię się, już tych strat nie widaćApril pisze:Agness, ....Ty masz gąszcz, jak to się stało że wymarzły ci tulipany? Przecież inne rośliny powinny je osłonić![]()
Ja w jakimś amoku zamawiałam bo zapomniałam o tulipanach botanicznych i o czosnkach![]()

Cebulaki już zamówione, miały być prawie same krokusy, a okazało sie, że oprócz 200 krokusów, do kosza wskoczyło chyba 15 odmian niskich tulipanów

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja widziałam u Izy Tamaryszka bardzo fajny fartuszek ogrodnika.
Ma mnóstwo kieszeni w różnym rozmiarze. Nawet na komórkę.
Muszę ją podpytać gdzie ona to kupiła
Ma mnóstwo kieszeni w różnym rozmiarze. Nawet na komórkę.
Muszę ją podpytać gdzie ona to kupiła
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Marzenko, tylko pamiętaj że lilie potrzebują bardzo dużo miejsca. Ja sadziłam po trzy cebule ale do wielkich 10 litrowych donic. Do mniejszych po dwie a i zdarzało się po jednej jak mi zabrakło donic.
A co do zgub, to mój pierwszy sekator, który zaginął przed trzema laty to się do tej pory nie znalazł
Agness, tyle cebul
gdzie ty je wciśniesz...a ile przy tym roboty...Masz gest dziewczyno
Margo, ja takiego fartuszka szukam od dawna. Widziałam w JULA i LM różne ale zbyt sztywne, za duże. Bo to najczęściej dla budowlańców. Ja potrzebuję coś delikatniejszego, bo by mi w pracy nie przeszkadzało. Jak coś znajdziesz to daj znać. Muszę jeszcze w internecie poszukać bo jakoś wcześniej nie wpadłam na ten pomysł
A co do zgub, to mój pierwszy sekator, który zaginął przed trzema laty to się do tej pory nie znalazł

Agness, tyle cebul

Margo, ja takiego fartuszka szukam od dawna. Widziałam w JULA i LM różne ale zbyt sztywne, za duże. Bo to najczęściej dla budowlańców. Ja potrzebuję coś delikatniejszego, bo by mi w pracy nie przeszkadzało. Jak coś znajdziesz to daj znać. Muszę jeszcze w internecie poszukać bo jakoś wcześniej nie wpadłam na ten pomysł

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Aprilko...jak to u ciebie w ogrodzie wszystko zrównali?...że nie ma co pokazać ...poproszę zdjęcia jesieni...

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Widzisz musiałam chyba publicznie napisać o zaginięciu nożyc i się wystraszyły. Wczoraj same weszły mi w oczy
. Cieszę się jak dziecko, bo to porządne nożyce, służą 8lat i ostre, sprawne
. Siostra kupiła latem i już ma popsute.
Lilie planuję po 1szt w donice 2-3 litry dawać. Na 2 lata to im wystarczy a potem i tak wykopać trzeba. Jesteś nie tylko moim mentorem w sprawie FO ale i ogrodowym przewodnikiem, podpowiadaczem

Lilie planuję po 1szt w donice 2-3 litry dawać. Na 2 lata to im wystarczy a potem i tak wykopać trzeba. Jesteś nie tylko moim mentorem w sprawie FO ale i ogrodowym przewodnikiem, podpowiadaczem

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu z tymi akurat cebulkami to nie będzie kłopotuApril pisze: Agness, tyle cebulgdzie ty je wciśniesz...a ile przy tym roboty...Masz gest dziewczyno
![]()

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
piszecie że sadzicie tyle różnych cebulek,a ja wsadziłam tylko50 tulipanów i troszkę hiacyntów,ale nie szkodzi będę oglądać u was
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Natchnęłyście mnie w kwestii fartuszka i na razie znalazłam to:
http://www.senczyna.com/2013/05/jak-usz ... -ogrodowy/
Może uszyję w długie zimowe wieczory...
http://www.senczyna.com/2013/05/jak-usz ... -ogrodowy/
Może uszyję w długie zimowe wieczory...

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie (teraz) też to śmieszy, ale pięta przeszkadzała trzy tygodnie
Na szczęście człowiek uczy się na błędach
W Biedronce kupiłam jedną paczkę tulipanów-na razie wystarczy.

W Biedronce kupiłam jedną paczkę tulipanów-na razie wystarczy.
Ależ świetny fartuszek wynalazłaś, Ewa!
Jolu, co Ty na to? Sama zapragnęłam taki mieć, zwłaszcza że sama mam kłopot ze znikającymi sekatorami ;-))
Jolu, co Ty na to? Sama zapragnęłam taki mieć, zwłaszcza że sama mam kłopot ze znikającymi sekatorami ;-))
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Patkaza/Ago, jakoś straciłam ostatnio chęci do robienia zdjęć. Niewiele do pokazania a i fotograf kiepski...Postaram się jednak poprawić
Specjalnie dla ciebie kolory jesieni w moim ogrodzie

Marzenko, nie zawstydzaj mnie. Jestem równie zielona jak ty, może nawet zieleńsza
No Fo trafiłam małą chwilkę przed tobą. I patrząc po ilości wątków to już mnie trzy razy prześcignęłaś. Ja tylko dzielę się swoim niewielkim doświadczeniem w bardzo wąskiej dziedzinie czyli lilie. Co do innych spraw to sama szukam ciągle pomocy, również u ciebie
To dla ciebie też jesień

Agness, jesteś niesamowita
Nie umiem robić tak dobrych zdjęć jak twoje ale może ci się spodoba

Koziorożec/Marto, ty już nie musisz sadzić, masz gąszcz, podobnie jak Agness. My z Marzenką dopiero tworzymy ogrody więc u nas każda ilość jest i tak mało widoczna. Ale pogadamy za parę lat
Dla ciebie niespodzianka, zakwitła naparstnica...

Ewo/Gajowa, fartuszek gustowny, nie powiem. Ale do ogrodu gdzie tylko się już pielęgnuje rośliny. Ja potrzebuję jednak czegoś mocniejszego. No i na szycie totalnie nie mam czasu. Nawet przez ostatni tydzień stała maszyna na wierzchu, ze stosem ciuszków do poprawienia i...schowałam ją wczoraj bo nie znalazłam nawet chwilki wolnej. Pomyśleć że kiedyś szyłam sobie niemal wszystko. W liceum myślałam nawet, że projektowanie i szycie ubrań będzie moim zawodem i hobby zarazem. Życie koryguje nasze plany...
Dla ciebie moja ulubiona dalia zapatrzona w zachodzące słońce

Ewo, przepraszam, jestem podła
nie wolno się śmiać z cudzego nieszczęścia. Mam nadzieję że nic poważnego sobie nie zrobiłaś. Na przeprosiny moja cudownie i non stop kwitnąca Lavender Lassie

Witaj Agnieszko, fartuszek super choć tak jak pisałam, ja powinnam mieć na razie jakiś mocniejszy. Dla ciebie akurat. Ty zajmujesz się pielęgnacją w większości. Ja jeszcze buduję więc jak dla budowlańca muszę mieć wyposażenie
Sekator na razie na smyczy i na szyi
Dla ciebie krzepiące pyszności

I to by było na tyle w obecnym wątku. Bardzo serdecznie dziękuję Wszystkim odwiedzającym i co bardziej cierpliwych, którzy chcą ze mną zostać oraz nowych gości zapraszam do części kolejnej http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70528
Bardzo proszę o zamknięcie wątku
Specjalnie dla ciebie kolory jesieni w moim ogrodzie

Marzenko, nie zawstydzaj mnie. Jestem równie zielona jak ty, może nawet zieleńsza

To dla ciebie też jesień

Agness, jesteś niesamowita

Koziorożec/Marto, ty już nie musisz sadzić, masz gąszcz, podobnie jak Agness. My z Marzenką dopiero tworzymy ogrody więc u nas każda ilość jest i tak mało widoczna. Ale pogadamy za parę lat

Dla ciebie niespodzianka, zakwitła naparstnica...

Ewo/Gajowa, fartuszek gustowny, nie powiem. Ale do ogrodu gdzie tylko się już pielęgnuje rośliny. Ja potrzebuję jednak czegoś mocniejszego. No i na szycie totalnie nie mam czasu. Nawet przez ostatni tydzień stała maszyna na wierzchu, ze stosem ciuszków do poprawienia i...schowałam ją wczoraj bo nie znalazłam nawet chwilki wolnej. Pomyśleć że kiedyś szyłam sobie niemal wszystko. W liceum myślałam nawet, że projektowanie i szycie ubrań będzie moim zawodem i hobby zarazem. Życie koryguje nasze plany...
Dla ciebie moja ulubiona dalia zapatrzona w zachodzące słońce

Ewo, przepraszam, jestem podła

Witaj Agnieszko, fartuszek super choć tak jak pisałam, ja powinnam mieć na razie jakiś mocniejszy. Dla ciebie akurat. Ty zajmujesz się pielęgnacją w większości. Ja jeszcze buduję więc jak dla budowlańca muszę mieć wyposażenie

I to by było na tyle w obecnym wątku. Bardzo serdecznie dziękuję Wszystkim odwiedzającym i co bardziej cierpliwych, którzy chcą ze mną zostać oraz nowych gości zapraszam do części kolejnej http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70528
Bardzo proszę o zamknięcie wątku