Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Agnieszko życzę Ci, żeby modrzew rósł zdrowo!
Piękne dzwonki, a ile odmian, zachwycające, naprawdę!
Twój ogród to prawdziwa encyklopedia roślin; albo znajduję coś co mnie zachwyca i szukam tego, by zakupić do swojego ogrodu, albo mogę zidentyfikować swoje NN. Dzisiaj odnalazłam nazwę dziwadła, które mama dostał od koleżanki. Rosło to to od dwóch lat, a w tym roku szykuje się do kwitnienia. Dzięki Tobie Agnierszko, wiem już, że to smotrawa! :D
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Santio nie znam wysokości wszystkich roślinek, bo nie mam ich w ogródku, mam tylko niektóre z nich....także trudno mi ustalić ich kolejność....ale może powpisuj sobie w google po kolei i wtedy będziesz znała wysokość. Przykro mi, że nie mogłam pomóc, ale nie chciałabym wprowadzić Cię w błąd...

Marylu dziękuję ;:196 U Ciebie też wszystko pięknie porośnie, roslinki to nieźli sprinterzy :D

Wandziu ja również bardzo lubię przetaczniki, chcę dokupić sobie kilka odmian, oglądałam już na allegro, są prawdziwe ślicznotki :D

Eluniu bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196

Irenkobardzo się cieszę, ze podoba Ci się, teraz już kolorków zdecydowanie mniej.....zrobiło się bardziej zielono z gdzie nie gdzie plamami koloru. Goździki już przekwitają, w poniedziałek -wtorek trzeba będzie już je poobcinać, aż szkoda....

Jacku, bardzo miły jesteś , dziękuję :oops: :D Dzięki za głos w dyskusji - aster-przymiotno......to faktycznie zdecydowanie aster. Widziałam fotki całych roślin nie tylko kwiatów obok siebie i okazuje sie , ze różnica jest znaczna :D

_oleander_ u mnie też niestety sporo roślin wypadło....ale powiem szczerze, ze już teraz tak sie pozostałe rozrosły, że na rabatach już tego nawet nie widać....ale szkoda każdej roślinki.....szczególnie w różach pogrom i hibiskusy wszystkie....

Mariolu dziękuję ;:196 Cieszę się, ze podoba Ci się :D

Ewuśdziękuję ;:196

Lideczko dzwonki naprawdę bardzo lubię i staram sie posadzić jak najwięcej odmian, bo lubię na nie patrzeć....dla mnie wszystkie są śliczne i te skalniaczkowe maleństwa i duże :lol:
Dziękuję Ci za miłe słowa o moim ogródku, smotrawa to faktycznie dziwadło.....ogromniasta bylina i naprawdę śliczna :D
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Smotrawę uwielbiam i poluję nań 8-) już dokładnie wyznaczyłam jej miejsce :D Faktycznie rośnie u nas taka wielka, jak piszą?
A dzwoneczki po prostu bajeczne, każdy jeden... Całuśne!
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko ;:167 pospacerowałam po Twoim ogrodzie, fotki Cudne, dziękuję ;:196
Smotrawa Poezja !!! Też ją mam i powinna lada dzień zakwitnąć :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Zawsze chętnie tu przychodzę i nigdy się nie zawiodłam. :D
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Agnieszko witaj :D
śliczny pokaz dzwoneczków :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,piękna kolekcja dzwonków,nawet lilie u ciebie kwitną.Wczoraj jeden dzień mnie nie było i dzięki słoneczkowi trochę się rozwinęło.Muszę cyknąć zdjęcia pięknym nowym żurawkom od Igi,ale gdzie je posadzić?
Aguś,u mnie smotrawa pierwszy raz zakwitła,czy ona się rozsiewa czy od korzenia jakoś się ją rozmnaża?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Smotrawę widzę pierwszy raz - bardzo ładna, jak wysoka rośnie? I czy lubi cień czy słońce?. Lilijki już niedługo zaczną, pamiętam je u Ciebie z w ubiegłym roku- cudne masz odmiany. Dzwoneczki chyba każdy lubi- takie niepozorne, bajkowe. Muszę sobie kupić kropkowany dzwonek bo gdzieś mi przepadł.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Śliczne są Twoje dzwonki, ale te kwiatki dla mnie to już nie mają nic wspólnego z wiosną , to lato.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu-bananiu ja smotrawę mam dopiero 3 rok....z roku na rok jest większa w tej chwili osiągnęła u mnie tak około 1,20cm. Co będzie dalej zobaczymy, bo piszą , że osiąga 2 m...

Halinko, to ja dziękuję ;:196 Smotrawa to śliczny kwiat....powiedziałabym nawet kwiacior 8-) :lol:

Lucynko bardzo się cieszę i zapraszam jak najczęściej ;:196

Bożenko dzwoneczki bardzo lubię i sadziłabym je wszędzie gdzie tylko znajdę odrobinkę miejsca :lol:

Małgoś lilie kwitną głównie w donicach na tarasie. W ogrodzie zakwitła dopiero pierwsza kępa- Diabora...jeszcze nie sfocone :D Ale cieszę się nimi niesamowicie. Lilie to moje ukochane kwiaty :D
Zaraz lecę do Ciebie oglądać fotki żurawek....miałam już nie kupować....ale coraz bardziej mnie korcą :roll:
Smotrawa pięknie rozrasta się w kępie i można ją dzielić wiosną lub jesienią . Ja zawsze obcinam przekwitające kwiaty, więc u mnie nie ma szans na samosiew....ale można zebrać nasionka i wysiać...

Iduś Smotrawa to kolos wśród bylin....dorasta do 2 m wysokości, a i w szerokości to niezła matrona :lol: Podobno jest ekspansywna. Najlepiej czuje się w delikatnym półcieniu, chociaż może rosnąć i na słoneczku, ale w upały trzeba podlewać bo mogą liście więdnąć...
Lilijki już zaczynają spektakl, bardzo się cieszę, bo zawsze z niecierpliwością czekam na ten moment :D Na razie w ogródku zakwitła tylko jedna odmiana.

Olgo faktycznie....już kwitnie coraz więcej letnich kwiatów.....dzwoneczki, róże , lilie...piękne lato w ogródkach :D

Clematisy
Obrazek

Obrazek

Żylistek
Obrazek

Obrazek

Tawułka
Obrazek

Obrazek

Stella d,Oro czaruje
Obrazek

Zaczynają pierwsze tawułki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, ile u ciebie kolorków ;:138
Żylistek mnie zaciekawił :D
Miłego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga piękne zdjęcia ( jak zwykle zresztą :wink: )
Dzięki Tobie wiem jak nazywa się moje kępa liliowca , którą mam od kilku lat .
Melduję , ze liliowce od Ciebie pięknie przezimowały , a jeden zaraz zakwitnie :tan
Pozdrawiam ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś u Ciebie jak zwykle pięknie kwitnąco uwielbiam takie klimaty ;:215 a w drobniutkich dzwoneczkach jestem wprost zakochana i też sadzę upycham gdzie tylko mogę a one się odwdzięczają tworząc dywany z kwiatuchów :D
Do swojej listy zakupowej dopisuję smotrawę ;:224 nawet nie widziałam że coś takiego istnieje a szukam roślinek wysokich z ciekawymi kwiatuszkami ;:65
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga ależ kolorków u Ciebie. Ogromna kolekcja dzwonków.Moje tawułki jeszcze w pąkach ale u mnie większa przestrzeń bo np.parzydło u niektórych już przekwita a u mnie zaczyna kwitnienie.Cudnie kolorowo i pachnąco u Twoim ogrodzie.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

I ja potwierdzę, ze ślicznie u ciebie. Tyle różności, kolorów, kształtów roślin :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”