Wiejski ogród
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród
Witajcie Wszyscy po kolei, którzy napisaliście ostatnio chciałam Wam powiedzieć, że walczę ze sobą co zrobić! Nie wiem czy znowu post zostanie usunięty , ale zaryzykuję !
Zrobiłam coś co było niezgodne z regulaminem - przyznaję jestem jedną z wielu która stawia fajkę a nie czyta regulaminów. Nawet w banku nie czytam go bardzo dokładnie tylko pobieżnie, bo na ogół są przydługie napisane niestrawnym językiem. Dalej go nie przeczytałam. Bardzo Was wszystkich polubiłam, bo gdyby tak nie było opuściłabym to miejsce bez żalu i wewnętrznej walki. A tak to rozsądek mówi co innego a serce co innego. Uważam , że nie zrobiłam nic złego , bo umieściłam polską flagę na polskim forum w okresie radosnych polskich świąt. Celowo dałam od 1 .05 i chciałam do 3.05 żeby nikogo nie urazić . Stało się inaczej, podano mi paragrafy, których nie chce mi się sprawdzać. Jeżeli zostanę na forum to zrobię to tylko i wyłącznie dla Was, ale to będzie też znaczyło że muszę przeczytać wreszcie regulamin i zaakceptować go. W końcu bez nas nie będzie forum po ..... regulamin.
Dziękuję za wszystkie wyrazy sympatii nawet tych którzy odwiedzili mnie po raz pierwszy
Zrobiłam coś co było niezgodne z regulaminem - przyznaję jestem jedną z wielu która stawia fajkę a nie czyta regulaminów. Nawet w banku nie czytam go bardzo dokładnie tylko pobieżnie, bo na ogół są przydługie napisane niestrawnym językiem. Dalej go nie przeczytałam. Bardzo Was wszystkich polubiłam, bo gdyby tak nie było opuściłabym to miejsce bez żalu i wewnętrznej walki. A tak to rozsądek mówi co innego a serce co innego. Uważam , że nie zrobiłam nic złego , bo umieściłam polską flagę na polskim forum w okresie radosnych polskich świąt. Celowo dałam od 1 .05 i chciałam do 3.05 żeby nikogo nie urazić . Stało się inaczej, podano mi paragrafy, których nie chce mi się sprawdzać. Jeżeli zostanę na forum to zrobię to tylko i wyłącznie dla Was, ale to będzie też znaczyło że muszę przeczytać wreszcie regulamin i zaakceptować go. W końcu bez nas nie będzie forum po ..... regulamin.
Dziękuję za wszystkie wyrazy sympatii nawet tych którzy odwiedzili mnie po raz pierwszy
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i dobrze bo co to by było gdyby Cię tu nie było.Korzystam z okazji i piszę,że irysek o który pytałaś to prawdopodobnie
"taurica".
"taurica".
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Marysiu nie będę komentował bo znowu skasują.Już następna zielona z miodem będzie smakować normalnie.Zapraszam do Mnie.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O kurcze blade. Nie wiem, o co chodzi, ale zatkało mnie niezmiernie.
.
Maseczko, nie opuszczaj forum. Pleeeeeease
.
Do jasnej anielki, co z tym regulaminem? Czy komuś stała się jakaś krzywda? Czy komuś zrobiłaś coś złego? No, nie! To jakaś piramidalna bzdura.
Jest nam tu ze sobą dobrze, wymieniamy się informacjami, pomagamy sobie, wspieramy się, radzimy się, dodajemy otuchy, uczymy się i miło spędzamy czas.
I tylko tyle i aż tyle.
Maseczko
, nie rezygnuj
Maseczko, jeśli pozwolisz. Przeczytałam Ustawę o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczęciach państwowych. W artykule 5, pkt 2. czytamy "Każdy ma prawo używać barw Rzeczypospolitej Polskiej, w szczególności w celu podkreślenia znaczenia uroczystości, świąt lub innych wydarzeń, z uwzględnieniem art. 1 ust. 2." (czyli "Otaczanie tych symboli czcią i szacunkiem jest prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej oraz wszystkich organów państwowych, instytucji i organizacji).
Flaga narodowa, która zamieściłaś w dniach 1-3 maja, gdy cały kraj świętował, nie została w żadnej sposób obrażona. Wszyscy wiemy, że w ten sposób, bardzo zresztą sympatyczny podkreśliłaś wyjątkowość tych majowych dni.
Ustawa, jak mniemam, jest aktem prawnym o charakterze powszechnie obowiązującym!

Maseczko, nie opuszczaj forum. Pleeeeeease

Do jasnej anielki, co z tym regulaminem? Czy komuś stała się jakaś krzywda? Czy komuś zrobiłaś coś złego? No, nie! To jakaś piramidalna bzdura.
Jest nam tu ze sobą dobrze, wymieniamy się informacjami, pomagamy sobie, wspieramy się, radzimy się, dodajemy otuchy, uczymy się i miło spędzamy czas.
I tylko tyle i aż tyle.
Maseczko

Maseczko, jeśli pozwolisz. Przeczytałam Ustawę o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczęciach państwowych. W artykule 5, pkt 2. czytamy "Każdy ma prawo używać barw Rzeczypospolitej Polskiej, w szczególności w celu podkreślenia znaczenia uroczystości, świąt lub innych wydarzeń, z uwzględnieniem art. 1 ust. 2." (czyli "Otaczanie tych symboli czcią i szacunkiem jest prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej oraz wszystkich organów państwowych, instytucji i organizacji).
Flaga narodowa, która zamieściłaś w dniach 1-3 maja, gdy cały kraj świętował, nie została w żadnej sposób obrażona. Wszyscy wiemy, że w ten sposób, bardzo zresztą sympatyczny podkreśliłaś wyjątkowość tych majowych dni.
Ustawa, jak mniemam, jest aktem prawnym o charakterze powszechnie obowiązującym!
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Marysiu jestem z Tobą i proszę o zostanie
Ja też tego nie rozumiem jak Polska Flaga może być czymś niestosownym
no ale regulaminu musimy przestrzegać
wiec idę go przeczytać
może to zrozumiem

Ja też tego nie rozumiem jak Polska Flaga może być czymś niestosownym
no ale regulaminu musimy przestrzegać

może to zrozumiem

- Maska
- Kontakt:
Witaj Danusiu, mnie w tym roku okra wykiełkowała cała, ale musi być wysoka temperatura kiełkowania to bardzo ważne, żeby było powyżej 20 stopni. Potem już może być mniej.Tacca pisze:Ja wysiałam trzy opakowania okry i ani jednej sztuki nie mam .Paprykę rąbią jakieś robale , podgryzają listki i młode czubki , zżarły mi już pięć młodych sadzonek.
Była jeszcze jedna nowa osoba, która pisała mi że jest tu stale tylko nie pisała, ale przepadła, jak przeczytasz to przy następnej herbatce to proszę odezwij się jeszcze raz.
Nie wracajmy już do tego co było proszę.

- Maska
- Kontakt:
Janku, Jurku, Basiu, Stokrotko, Dzidziu
i dla wszystkich moje hosty

Uploaded with ImageShack.us

i dla wszystkich moje hosty

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Co było a nie jest, ....
Ooo zdjęcia wreszcie nowe dano!
U mnie leje jak z cebra, nie mam szans by do ogrodu wyjść.
Ale za to,... będę mieć nareszcie, porządnie podlane roślinki!
Moim hostom zima odebrała darowany im cień.
Zmarzła piękna i duża leszczyna sąsiada, i ją wyciął.
Mam więc teraz hosty które będą rosły w słońcu, ciekawe jak sobie poradzą.
Twoje Marysiu są cudne.

Ooo zdjęcia wreszcie nowe dano!

U mnie leje jak z cebra, nie mam szans by do ogrodu wyjść.

Ale za to,... będę mieć nareszcie, porządnie podlane roślinki!

Moim hostom zima odebrała darowany im cień.
Zmarzła piękna i duża leszczyna sąsiada, i ją wyciął.
Mam więc teraz hosty które będą rosły w słońcu, ciekawe jak sobie poradzą.

Twoje Marysiu są cudne.

- stokrotka_polna
- 500p
Wow, no cudne. To moje przy Twoich wyglądają jak... niedokończone
. Nawet póki co, nie robię im zdjęcia, bo spaliłyby się na forum ze wstydu 

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Marysiu, hosty masz ładniutkie
Dopiero teraz zobaczyłam twój nowy awatarek

Dopiero teraz zobaczyłam twój nowy awatarek

A u mnie w czystolandii wzeszły już ogórki i sałata
ale wszystko jest przykryta folią, na razie nie będę jej ściągać, bo zapowiadają zimne dni
oj nie nacieszyłam się tym razem pogodą w czystolandii wcale
.....ale to nic, bo ja już za 11 dni do domciu jadę 
Zostań i już nie odchodź

Zostań i już nie odchodź

- Maska
- Kontakt:
Witaj Dorotko ja uważam , że hosty najlepiej rosną w półcieniu. Zawsze możesz je przesadzić i przy okazji podzielić
Stokrotko no nie możesz mieć wszystkiego najładniejszego (hi hi) na pewno są ładne !
Renatko no najpierw był kogucik, bo właśnie jego brakuje w moim kurniku, ale w końcu moim kurkom nic nie brakuje. Coraz bardziej czerwienią im się grzebienie co oznacza że niedługo będzie więcej jaj
Bogumiłko to jak z bicza strzelił minie !
Stokrotko no nie możesz mieć wszystkiego najładniejszego (hi hi) na pewno są ładne !
Renatko no najpierw był kogucik, bo właśnie jego brakuje w moim kurniku, ale w końcu moim kurkom nic nie brakuje. Coraz bardziej czerwienią im się grzebienie co oznacza że niedługo będzie więcej jaj
Bogumiłko to jak z bicza strzelił minie !
- stokrotka_polna
- 500p
Oj, Maseczko, jak to mówią młodsi od nas "wymiatasz"
Ja tylko staram się, to znaczy mój ogródeczek stara się dorównać innym ogródeczkom
. Permanentnie 
Humorek Ci wrócił, no i fajnie

Ja tylko staram się, to znaczy mój ogródeczek stara się dorównać innym ogródeczkom

Humorek Ci wrócił, no i fajnie

Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Uwielbiam hosty w tym ruloniku
są piękne 

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Ja nie mam już dostępnego półcienia.
Jedyny taki byłby pod....
mam!!! Olśniło mnie!
Pod forsycją mam.
Czyli... będzie przesadzanie chyba.
I tym samym przybędzie nowa,
nieplanowana rabatka!
Jedyny taki byłby pod....
mam!!! Olśniło mnie!
Pod forsycją mam.

Czyli... będzie przesadzanie chyba.