Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Aga Twój ogród wygląda o każdej porze zachwycająco i takkkk tajemniczo :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aguś u Ciebie w ogrodzie jest jak w bajce- cudownie.
Tyle pieknych kompozycji roślinnych, nie mogę sie napatrzeć. Na zywo to dopiero musi być widok.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS pisze:
nie jest doskonały.....taki troszkę chaotyczny i nawtykany.....ale chyba tak mi w duszy gra :lol:
Agnisiu, właśnie dlatego jest doskonały! Zapewniam Cię, że jest! A to, ze nigdy nie jesteśmy do końca zadowoleni ze swojego ogrodu, to normalne i zdrowe, bo ogród musi sie zmieniać, nawet ten najdoskonalszy :D
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chatte pisze:Agnisiu, właśnie dlatego jest doskonały! Zapewniam Cię, że jest! A to, ze nigdy nie jesteśmy do końca zadowoleni ze swojego ogrodu, to normalne i zdrowe, bo ogród musi sie zmieniać, nawet ten najdoskonalszy

świete słowa :D ja też jak coś zrobię u siebie , to strasznie mi sie podoba, ale przejdę po waszych ogrodach i już w myśli przesadzam :wink:
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Agnieszko, niesamowite ujęcie odlatujących bocianów, to jeden z obrazów mojego dzieciństwa. Na łąkach obok domu rodziców co roku było masę bocianów. Tu przylatywały i stąd szykowały się do odlotu. Coś niesamowitego. Tu gdzie mieszkam nie ma bocianów. ;:145 ;:145
Natknęłam się jeszcze u ciebie na żurawkowe obrazki- marzenie. Rosną jak na drożdżach.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zwkwiat witaj w moim ogródku :wit
Języczka faktycznie jest lubiana przez ślimaki.....ale przecież tak samo jest z wieloma innymi roślinkami, więc to naprawdę nie jest powód aby jej nie posadzić.....bardzo namawiam, bo jest prawdziwą ozdobą ogrodu.....ja ją uwielbiam :......jest ogromna i piękna....nawet jak nie kwitnie :D
Huśtawka to ulubione miejsce odpoczynku w moim ogródku... w czasie pracy tu odpoczywam.....zawsze przychodzą mi na niej do głowy najfajniejsze pomysły, bo mam widok na większość ogrodu :D

Grażynko bardzo mi miło słyszeć takie słowa, dziękuję ;:196 Ja ciągle jestem z czegoś niezadowolona :roll:

Iduś bardzo dziękuję ;:196 Obejrzenie ogródka w realu jest jak najbardziej realne....zapraszam serdecznie :wit

Izuniu dziękuję Ci za tak miłe słowa, strasznie się cieszę, ze podoba Ci się ;:196 ........oj chyba faktycznie musi się zmieniać.....tylko dlaczego aż tak często :lol: W zeszłym roku robiłam rabatę pod tarasem.....ale cos mi wcale nie pasuje......i teraz czekam na wiosnę i będę większość przesadzać ......tej wiosny już przesadzałam na nią z innych części ogrodu hortensje....teraz znów muszę je przesadzić.....mam nadzieję, że nie obrażą się za to :roll: :lol: Ale ciągle coś mi nie tak :roll:

Kropeczko , no właśnie tak jest.....im bardziej się zastanawiamy i przyglądamy rabatkom tym bardziej przychodzą nam do głowy inne rozwiązania.....i długo się nie zastanawiając.....szpadle w dłoń 8-) :lol:

Lucynko, faktycznie ten widok krążących ogromnych ilości bocianów był niesamowity.....nigdy nie widziałam aż takiej ilości....i to bezpośrednio nad moim domem.....za późno pobiegłam po aparat....bo były niziuteńko....dosłownie było takie wrażenie, że zaraz zahaczą o komin :shock: :lol:
Żurawki faktycznie pięknie porosły przez sezon....niestety jedna wypadła a i Mahogany coś niewyraźna....ale wydaje się , ze odbija.....mam nadzieję, że uda jej się , bo bardzo ją lubię....
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, jeżeli widzisz ,ze żurawka nie rośnie ładnie, to szybciutko oderwij boczne rozety , do ukorzeniacza i do gleby w cień. :roll:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, też tak jak inni zachwycam się pomarańczową języczką. Jest cudna i szkoda że nie do mojego ogrodu.
Nie ze względu na ślimaki tylko bedzie jej za sucho. Ale mogę chociaż podziwiać u Ciebie. ;:138 :shock:
Milutkiego dnia Agnieszko ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dzieuję za zaproszenie ;:196 Kto wie moze kiedyś sie spotkamy. Boćki fajne, ciekawe czy coś tam do komina nie wrzuciły ;:224
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguś dzięki za radę, tak właśnie zrobię ;:196 Bo szkoda każdej żurawki, on wszystkie takie śliczne :D

Wiesiu, pewnie, że nie możemy posadzić u siebie wszystkich roślinek :D .....trzeba wybierać i ze wzgledu na warunki jakie panują w ogródku i ze względu na gabaryty......ale właśnie to jest fajne, że cieszymy się tymi co ammy a inne podziwiamy w zaprzyjaźnionych ogródkach ;:196

Iduś....ależ straszne prognozy siejesz :shock: :shock: :shock: ja mam niespełna 18letnią córcię :shock: .....więc komin zamknięty na siedem spustów.....nawet Mikołaj nie bardzo ma jak się przecisnąć :;230
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dobrze, że nie mam córki, moje boćki krążą prawie co dzień.... ;:224
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale to smutne, że już odlatują. Jesień idzie wielkimi krokami. :cry:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Agniesiu, jeszcze raz muszę napisać do ciebie parę słów. Wracam do zdjęcia z cz.9, wzdłuż ścieżki szereg piwonii, do dziś nie jestem pewna co to jest za odmiana, bardzo ma ładny kolor, jeżeli wiesz to proszę o informację.
Zofia
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Agniesiu ;:196 z przyjemnością się ogląda Twój wątek ogrodowy na każdym kroku nas zaskakujesz czymś pięknym.....
Bardzo mi się podobają Twoje rabaty żurawkowo -hostowo :lol: przepiękne są......i Twoja hosty wcale nie naruszone przez ślimaki jak patrzę na swoje to mi się płakać chce....wyglądają jak sito....Aguś podsypujesz jakąś trutkę na te gady ?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ja pod swoje hosty wiosną rozsypałam trutkę na ślimaki , ale znowu sporo się pojawiło ,trzeba jeszcze raz kupić .

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”