Ogródek AGNESS cz.9
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.9
Aga Twój ogród wygląda o każdej porze zachwycająco i takkkk tajemniczo 

- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Aguś u Ciebie w ogrodzie jest jak w bajce- cudownie.
Tyle pieknych kompozycji roślinnych, nie mogę sie napatrzeć. Na zywo to dopiero musi być widok.
Tyle pieknych kompozycji roślinnych, nie mogę sie napatrzeć. Na zywo to dopiero musi być widok.
Pozdrawiam Ida
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnisiu, właśnie dlatego jest doskonały! Zapewniam Cię, że jest! A to, ze nigdy nie jesteśmy do końca zadowoleni ze swojego ogrodu, to normalne i zdrowe, bo ogród musi sie zmieniać, nawet ten najdoskonalszyAGNESS pisze:
nie jest doskonały.....taki troszkę chaotyczny i nawtykany.....ale chyba tak mi w duszy gra

- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
chatte pisze:Agnisiu, właśnie dlatego jest doskonały! Zapewniam Cię, że jest! A to, ze nigdy nie jesteśmy do końca zadowoleni ze swojego ogrodu, to normalne i zdrowe, bo ogród musi sie zmieniać, nawet ten najdoskonalszy
świete słowa

... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Agnieszko, niesamowite ujęcie odlatujących bocianów, to jeden z obrazów mojego dzieciństwa. Na łąkach obok domu rodziców co roku było masę bocianów. Tu przylatywały i stąd szykowały się do odlotu. Coś niesamowitego. Tu gdzie mieszkam nie ma bocianów.
Natknęłam się jeszcze u ciebie na żurawkowe obrazki- marzenie. Rosną jak na drożdżach.

Natknęłam się jeszcze u ciebie na żurawkowe obrazki- marzenie. Rosną jak na drożdżach.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zwkwiat witaj w moim ogródku
Języczka faktycznie jest lubiana przez ślimaki.....ale przecież tak samo jest z wieloma innymi roślinkami, więc to naprawdę nie jest powód aby jej nie posadzić.....bardzo namawiam, bo jest prawdziwą ozdobą ogrodu.....ja ją uwielbiam :......jest ogromna i piękna....nawet jak nie kwitnie
Huśtawka to ulubione miejsce odpoczynku w moim ogródku... w czasie pracy tu odpoczywam.....zawsze przychodzą mi na niej do głowy najfajniejsze pomysły, bo mam widok na większość ogrodu
Grażynko bardzo mi miło słyszeć takie słowa, dziękuję
Ja ciągle jestem z czegoś niezadowolona
Iduś bardzo dziękuję
Obejrzenie ogródka w realu jest jak najbardziej realne....zapraszam serdecznie
Izuniu dziękuję Ci za tak miłe słowa, strasznie się cieszę, ze podoba Ci się
........oj chyba faktycznie musi się zmieniać.....tylko dlaczego aż tak często
W zeszłym roku robiłam rabatę pod tarasem.....ale cos mi wcale nie pasuje......i teraz czekam na wiosnę i będę większość przesadzać ......tej wiosny już przesadzałam na nią z innych części ogrodu hortensje....teraz znów muszę je przesadzić.....mam nadzieję, że nie obrażą się za to
Ale ciągle coś mi nie tak
Kropeczko , no właśnie tak jest.....im bardziej się zastanawiamy i przyglądamy rabatkom tym bardziej przychodzą nam do głowy inne rozwiązania.....i długo się nie zastanawiając.....szpadle w dłoń

Lucynko, faktycznie ten widok krążących ogromnych ilości bocianów był niesamowity.....nigdy nie widziałam aż takiej ilości....i to bezpośrednio nad moim domem.....za późno pobiegłam po aparat....bo były niziuteńko....dosłownie było takie wrażenie, że zaraz zahaczą o komin
Żurawki faktycznie pięknie porosły przez sezon....niestety jedna wypadła a i Mahogany coś niewyraźna....ale wydaje się , ze odbija.....mam nadzieję, że uda jej się , bo bardzo ją lubię....

Języczka faktycznie jest lubiana przez ślimaki.....ale przecież tak samo jest z wieloma innymi roślinkami, więc to naprawdę nie jest powód aby jej nie posadzić.....bardzo namawiam, bo jest prawdziwą ozdobą ogrodu.....ja ją uwielbiam :......jest ogromna i piękna....nawet jak nie kwitnie

Huśtawka to ulubione miejsce odpoczynku w moim ogródku... w czasie pracy tu odpoczywam.....zawsze przychodzą mi na niej do głowy najfajniejsze pomysły, bo mam widok na większość ogrodu

Grażynko bardzo mi miło słyszeć takie słowa, dziękuję

Iduś bardzo dziękuję

Izuniu dziękuję Ci za tak miłe słowa, strasznie się cieszę, ze podoba Ci się

Kropeczko , no właśnie tak jest.....im bardziej się zastanawiamy i przyglądamy rabatkom tym bardziej przychodzą nam do głowy inne rozwiązania.....i długo się nie zastanawiając.....szpadle w dłoń

Lucynko, faktycznie ten widok krążących ogromnych ilości bocianów był niesamowity.....nigdy nie widziałam aż takiej ilości....i to bezpośrednio nad moim domem.....za późno pobiegłam po aparat....bo były niziuteńko....dosłownie było takie wrażenie, że zaraz zahaczą o komin

Żurawki faktycznie pięknie porosły przez sezon....niestety jedna wypadła a i Mahogany coś niewyraźna....ale wydaje się , ze odbija.....mam nadzieję, że uda jej się , bo bardzo ją lubię....
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko, jeżeli widzisz ,ze żurawka nie rośnie ładnie, to szybciutko oderwij boczne rozety , do ukorzeniacza i do gleby w cień. 

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Aguś, też tak jak inni zachwycam się pomarańczową języczką. Jest cudna i szkoda że nie do mojego ogrodu.
Nie ze względu na ślimaki tylko bedzie jej za sucho. Ale mogę chociaż podziwiać u Ciebie.
Milutkiego dnia Agnieszko
Nie ze względu na ślimaki tylko bedzie jej za sucho. Ale mogę chociaż podziwiać u Ciebie.

Milutkiego dnia Agnieszko

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- lemka77
Aguś dzieuję za zaproszenie
Kto wie moze kiedyś sie spotkamy. Boćki fajne, ciekawe czy coś tam do komina nie wrzuciły 

Pozdrawiam Ida
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iguś dzięki za radę, tak właśnie zrobię
Bo szkoda każdej żurawki, on wszystkie takie śliczne
Wiesiu, pewnie, że nie możemy posadzić u siebie wszystkich roślinek
.....trzeba wybierać i ze wzgledu na warunki jakie panują w ogródku i ze względu na gabaryty......ale właśnie to jest fajne, że cieszymy się tymi co ammy a inne podziwiamy w zaprzyjaźnionych ogródkach
Iduś....ależ straszne prognozy siejesz
ja mam niespełna 18letnią córcię
.....więc komin zamknięty na siedem spustów.....nawet Mikołaj nie bardzo ma jak się przecisnąć 

Wiesiu, pewnie, że nie możemy posadzić u siebie wszystkich roślinek

Iduś....ależ straszne prognozy siejesz

- lemka77
ale to smutne, że już odlatują. Jesień idzie wielkimi krokami. 

Pozdrawiam Ida
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Agniesiu, jeszcze raz muszę napisać do ciebie parę słów. Wracam do zdjęcia z cz.9, wzdłuż ścieżki szereg piwonii, do dziś nie jestem pewna co to jest za odmiana, bardzo ma ładny kolor, jeżeli wiesz to proszę o informację.
Zofia
Zofia
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Agniesiu
z przyjemnością się ogląda Twój wątek ogrodowy na każdym kroku nas zaskakujesz czymś pięknym.....
Bardzo mi się podobają Twoje rabaty żurawkowo -hostowo
przepiękne są......i Twoja hosty wcale nie naruszone przez ślimaki jak patrzę na swoje to mi się płakać chce....wyglądają jak sito....Aguś podsypujesz jakąś trutkę na te gady ?

Bardzo mi się podobają Twoje rabaty żurawkowo -hostowo

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ja pod swoje hosty wiosną rozsypałam trutkę na ślimaki , ale znowu sporo się pojawiło ,trzeba jeszcze raz kupić .
Genia
Genia