Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Wiktorio, też mam echo, wiadomo koniec miesiąca :wink:
O roślinkach też nie mogę myśleć, pozostaje mi obserwować, jak rosną te, co już mam i to też jest fajne, zwłaszcza, że jak ma się ich więcej, to łatwiej coś interesującego przeoczyć. :)
Muszę i ja rozejrzeć się w tej mojej zieleninie i sfotografować co nieco, żeby się abonament na fotosiku nie zmarnował. :wink:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękny dendruś.A listek niech Ci się szybko puści w siłę korzonków ;:138 .
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O :shock: Dendorbium zachwycające ;:167 widoku na żywo zazdraszczam ;:108
Dzbanek się postarał ;:224 widać na większe owady przygotowany :wink:
a ten korzonek jakoś mnie natchnął na refleksję... jaki to rośliny mają system przetrwania wypracowany...

Wiktoria... o samego zapisania mi się już humor poprawił... może jakbym się pozapisywała gdzie tylko można to i bez chodzenia by się obyło :;230 nie wiem tylko czy finansowo bym wydoliła :;230
Co do chloru to do zapachu jestem przyzwyczajona... kilka razy w tygodniu dzieci wożę na basen...
ale przypominało mi się jak moja córka zapraszała dzieci na urodziny... pytam czy zaprasza dziewczynki z klubu... po czym zrobiła minę i mówi że nie bo one śmierdzą... ja yyyyy.... hmmm.... no jak to??? :shock:
przecież znam, widzę...
No mamo one śmierdzą chlorem... ja w szoku Pytam a Ty to nie śmierdzisz chlorem?
ja też :D
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiktorio - nawet bez oglądania na zdjęciu - wierzę Ci na słowo ;:108 ;:108 - z pewnością je ma.
Dzbanecznik ma piękne naczynko , fiołeczek piękny "włosek" , żeby też moje takie puściły ;:180 ;:108
Dostałam kolejne , zdrowe listeczki i marzą mi się korzonki . Kwiatuszki dendrobium - cudowne wprost ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria, gratulować chyba można, bo i dziś pudełko zakrywając coś widziałam, ale boję się schylać tam więc w niedzielkę.. albo poniedziałek.. a po co mam się cieszyć ma zapas ;:223 jeszcze weźmie i się obrazi :roll:
Tak patrząc na Twego fiołeczka z korzonkami w literatce skojarzyło mi się jak ostatnio właśnie na fiołeczka brałam taką literatkę a M do mnie "szklaną? to może weź plastikowy kubeczek..." na co ja "w plastikowym się wyfiknie, musi być szklany ;:224 " czy wyfiknie nie wiadomo, ale nie chciało mi się plastikowego brać ;:224
Dendorbium cudowne - kolorek i kwiatki ech ;:167 chyba się powtarzam ale naprawdę mi się podoba ;:108
Co do zapisywania się na chlorowane baseny... otworzyli u nas Aquapark coś PRAWIE rodem z Druskiennik na Litwie...ale jak to w reklamie "prawie robi różnicę" :;230 i jak mam do niego przez ulicę raptem i nie trzeba wyprawy żadnej, tak rok mija a mnie tam nie było... znajomi skutecznie zrobili antyreklamę ;:223 więc bezczynności ciąg dalszy... dobrze, że choć zmuszam się do prac przy zieleninie ;:224 Aniu, widziałam gdzieniegdzie promocje na stroje ;:108 a tekst Twojej córy ;:172
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Ale śliczności no i dzbanecznik ciekawy z niego kwiat :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Dzbaneczek serio,śliczny kurde...zawsze mam do nich słabość. Raz miałam w markecie dużego w łapie i nie wziełam! ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Dzbanuszek się postarał. Gratuluję korzonka, jak jest jeden to niedługo pokażą się następne a potem to już z górki i będą dzieciaczki.
Córę masz udaną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiktorio cudne to dendrobium i jaki kolorek !!!!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
renio
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 19:49

Post »

Dendorbium robi wrażenie. ;:138 Wspaniały kolor. :D
Pozdrawiam Renata
Domowe renio
Storczyki renio
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Wiktorio ;:196
Ale pięknego dzbaneczka puścił dzbanecznik ;:138 ;:138
A listek fiołeczka już wnet pójdzie do ziemi :heja
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Wam za odwiedzanie mojego wątku ;:196. W czasie, gdy ja zwiedzałam śląskie cmentarze, Wy o mnie nie zapomnieliście ;:180 .
Rapunzel - ja właśnie kilka nowości obfociłam, ale zdjęcia muszą się jeszcze trochę wyleżeć na karcie. Jakieś takie niechciejstwo mnie złapało, że jakoś nie mam siły nawet włączyć fotoszkopa :wink: , żeby je zmniejszyć.
Filigranowa, Kasik, Zeberko, Lidko, Renio - dziękuję bardzo za pochwały :) .
Anjju - teraz jakoś łatwiej mi pisać, choć i wcześniej trudno nie było. Dobre z tym chlorem :D .
Kociaro - w takim razie Ci nie pokażę :wink: . W tak zwanym międzyczasie listek fiołka dorobił się pięciu korzonków (najdłuższy urósł gdzieś do około 4-5 cm) i dziś dostał własną doniczkę. Mam nadzieję, że Twoje też wkrótce się ukorzenią.
Mniodkowa - w takim razie chwilowo gratuluję Ci tutaj. Potem zrobię to u Ciebie :) . W kwestii pojemników zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Też wolę szkło, bo jest cięższe, a poza tym jest przeźroczyste i można prowadzić obserwacje bezdotykowo.
Nuto - korzonki już są i już listek mieszka w ziemi :) . Czyli, że 1/3 sukcesu? :roll:
Adamie - już dziś poszedł :) .

Muszę się Wam czymś pochwalić :) . W poniedziałek, zamiast szorować pomniki nagrobne, udało mi się osobiście poznać Anjję. Dostałam całe ogromne pudło roślinek :shock: . Te z korzonkami mają już swoje domki i niedługo je pokażę ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria - obserwacje bezdotykowe dla Ciebie i dla mnie wskazane jak najbardziej ;:108 bo potrafimy napsuć ;:224

Zazdroszczę poznania osobistego Ani, choć myślałam, że Wy dziewczynki już po brudziu ;:224
wyobrażam sobie tą pakę, ale będę tu teraz ;:65 abyś pokazała co za cudowności posiadasz :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiktorio tylko nie każ nam długo czekać bo ja to niecierpliwa jestem ! ;:65 ;:65
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, ja teraz wszystkie zabiegi na zdjęciach wykonuję komórką i potem tylko wrzucam na komp i na forum. Zazdroszczę spotkania z Anjją, na pewno było fajne. :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”