Aga ja kupowałam u nich różne cebule i już wczesną wiosną okazało się że mam nie takie irysy jakie zamawiałam a z tego połowa zgniła, część nie kwitła wcale. Tulipany też tylko częściowo zakwitły a część cebulek wygniła. Teraz okazuje się że zamiast czosnku
Główkowatego mam
Purple Sensation i do tego zamiast 10 wyszły tylko 2. Jeszcze czekam na
Błękitnego ale już widzę że w jednym koszyczku jest tylko 1 piórko i nie wiadomo czy zakwitnie.
A takie mam kwitnące w tej chwili czosnki:
Jadziu ty pracowita pszczółko pewnie że do Ciebie przyjadę i już dziękuję za zaproszenie.

A te przesadzone trzymaj lepiej w cieniu, przynajmniej tydzień bo takie ostre słońce może im zaszkodzić.
Lucyna czyli też nie jesteś zadowolona z zakupów w Świecie Cebul. Ja jeszcze wiosną kupowałam mieczyki, nerinie, crocosmie, lilie, czosnki drobne i jeszcze inne cebulki i jak na razie to tylko lilie porosły jak giganty i powoli pokazują pączusie. Reszta jeszcze siedzi cicho i nie wiadomo ile z tego wyrośnie.
bratek158 tak to bywa z różnymi kwiatami i chwastami, bardzo często są do siebie podobne dość długo, a jak się jakiegoś nie zna to łatwo wziąć go za chwasta.