Nowy ogród Jacka 2010/11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010/11

Post »

Przepiękne te gazanie! Podziwiam Jacuś Twoją cierpliwość do siania i pikowania jednorocznych.
Chociaż ... kiedyś to robiłam :lol: Ale już mi sie nie chce :oops:
Przypołudniki chyba można od razu wysiewać na miejsce stałe, ale u mnie nie chciały rosnąć :roll:
Słyszałam, jak mówiły, że za sucho :?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku ;:167 zdjęcia robisz BOSKIE !!!
W ogrodzie cudnie !!!
Wszystko pięknie się prezentuje, jest co podziwiać.
Mnie najbardziej zauroczył żółty dzielżan - śliczny.
Udało mi się kupić pomarańczowy dzielżan i pani na rynku obiecała mi przynieść żółty dzielżan z ciemnymi środkami. Mam nadzieję, że kiedyś trafię na czerwony dzielżan :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dziękuję Dawid :) Niby miała być jedna odmiana nagietków 'Kablouna Orange' ale widzę teraz mieszankę kolorów :lol:

Irenko, wnętrze kielicha gazanii jest cudowne. Ja tylko utrwaliłem piękno natury 8-)

Iza, przypołudniki sieję do doniczek, jak zresztą prawie wszystkie kwiaty. Potem było pikowanie (też do doniczek) zanim trafiły na rabaty. Jest z tym trochę pracy. Akurat przypołudniki w tym roku słabe. Za mokro i czytam z niedowierzaniem (i zazdrością), że Twoje miały za sucho :shock:

Halinko, wielkie dzięki :) Też chciałbym jeszcze żółty dzielżan z czarnym środkiem. A czerwonego muszę jakoś oddzielić od pozostałych, to może uda mi się go podzielić. Rosną trzy kolory w jednej kępie.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dziękuję za wiadomości o akancie,nigdzie tego nie wyczytałam,choć u mnie i ta zasada nie sprawdza się,ale może dlatego,że przemieszczam go :roll: ?Trudno go kupić,bo pomyślałam już o drugim egzemplarzu ;:108 Kupiłam w tym roku agapant,miał kwitnąć we wrześniu,powinno się już coś dziać.Może i tu coś podpowiesz :lol: ?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

JacekP pisze:
czytam z niedowierzaniem (i zazdrością), że Twoje miały za sucho :shock:
:;230
Nie zazdrościłbyś mi, gdybyś tak musiał jak ja wczoraj i dziś ganiać z wężem i konewką - albo w 40-stopniowym upale, albo w trochę mniejszym, za to w asyście tnących niemiłosiernie komarów :? Nic na ich nie odstrasza! Wypróbowałam już wszystkie polecane olejki i te nie polecane też - i nic :roll:
A rosliny schną ...
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

rzeczywiście rozchodniki masz piękne . mam pstry chociaż mały to chętnie............natomiast nie mam o mocno bordowych liściach, które są w głębi. mam matronę jest lekko
zaczerwieniona łodyżka. Natomiast masz słoneczniczka z pełnym środkiem zbierz nasiona jestem chętna ;:138
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

witam i pytam na str 67 razem z liliowcem jest niebieska pysznogłówka ????? masz ładne widoki ogródkowe :wit
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Jednak kwitną Ci przypołudniki ;:138 Bardzo lubię nagietki - ładne sztuki Ci się trafiły. Ja dostałam od Ani nasiona ciekawej odmiany, ale wyrosły z nich najzwyklejsze ze zwykłych :(
Za nasionka dziękuję bardzo, ale nie skorzystam. Nasion nazbierałam mnóstwo różnych, a nie jestem dobra w sianiu :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku gazanie prześliczne....ta druga fotka jest niesamowita....nawet nie wiedziałam, że one takie piękne :shock:
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Jacku czytałam u Dali że byłeś na ZIELEŃ TO ŻYCIE i jak wrażenia bo mi się jakoś nie podobało, owszem w zeszłym roku byłam zachwycona bo to był mój pierwszy raz. Teraz jak oglądałam zdjęcia forumkowe z Gardenii to mam niedosyt i uważam że te stoiska były takie biedne i w dodatku niektóre identyczne jak rok temu
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jacku a w jakiej ziemi rosną twoje lobelie bylinowe.
Czy na mojej ciężkiej i gliniastej ziemi dały by radę.
Podobają mi się i chciałabym posadzić je przy oczku, ale nie jestem pewna czy dałyby rady przezimować. ;:24
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Miriam, służę radą, jeśli tylko coś wiem. Z agapantem mam jedną nieudaną próbę. Dwa lata nie kwitł a w trzecim padł więc na razie daję sobie spokój i Ci nie pomogę :(

Wiem Chatte- głupoty gadam ;:223 Wcale Ci nie zazdroszczę piasku. Bardziej wrażliwe na wilgoć rośliny zacząłem sadzić na podwyższonej rabacie i nowa, nieobsadzona jeszcze rabata też jest nieco wyżej więc porobię przetasowania.
Jeden problem mamy wspólny - roje komarów :evil:

Michalska, zaproponuj na pw rośliny na wymianę i przypomnij się w przyszłym roku.

Tu.ja, nikandra to roślina jednoroczna więc w grę wchodzą tylko nasiona. A ponoć się sama rozsiewa więc robota jednorazowa. Ale sama zadecyduj :)
Przypołudniki kwitną ale się w ogóle nie rozrosły. A marzył mi się taki dywanik z nich, jaki widziałem u Geni 8-)

Agness, dziękuję :) Gazanie dopiero zaczynają kwitnąć i to jest ich niezaprzeczalny atut ;:108 Ciekaw jestem, jakie będą kolejne krzaczki?

Katik, może mój entuzjazm wynika, że też byłem po raz pierwszy na ZtŻ i za rok nie będzie mi się już tak podobało 8-) Jestem zadowolony, bo nie musiałem daleko jeździć, by zobaczyć oferty i aranżacje najrozmaitszych szkółek a do tego miło spędzić czas w gronie forumowiczów ;:4

Kogra, lobelia siphilitica na pewno da radę, a tereny podmokłe przy oczku to dla niej idealne warunki.
Lobelie wspaniałe, czyli te różnokolorowe słabiej rosły na gliniastej glebie w starym ogrodzie i wszystkie padły ale one generalnie wrażliwsze.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Dzięki za fotkę dzielżanów :-)
Gazanie po narcyzach? Być może tym pomysłem uratowałeś moje nieliczne już narcyzy. Wykańcza mnie ciągłe ich wykopywanie! Jednak dokupię jakieś ładne odmiany a potem zabezpieczę cudnymi gazaniami :-)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzięki za oświecenie. ;:180
Teraz to już wiem czego szukać.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

JacekP pisze: Wcale Ci nie zazdroszczę piasku.
Cieszę sie, że przyznałeś się bez bicia :;230 Kto by zazdrościł piasku ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”