Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Małgosiu wstawiłam dla Ciebie w swoim wątku zdjecie wierzby, o którą pytałaś tuż po przycięciu.
pozdrawiam
Ilona
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9&start=14
pozdrawiam
Ilona
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9&start=14
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Witam jak zwykle po ogladaniu Twojego wątku mam trudności w zamknięciu mojej gębusi
zawiesza się w zawiasach....
..ja też kupiłam sobie na poprawienie humorku róże pienną a teraz myślę gdzie ja ulokować mam miejsca dosyć ale mi nigdzie nie pasuje...
zawiesza się w zawiasach....
..ja też kupiłam sobie na poprawienie humorku róże pienną a teraz myślę gdzie ja ulokować mam miejsca dosyć ale mi nigdzie nie pasuje...
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
A już myślałam,że wszyscy o mnie zapomnieli.
Lidko, u mnie z różami stało się to samo i nie wiem jak pnące przytnę przy samej ziemi czy one bedą się pięły?
Ilonko,czytałam u ciebie.Dzisisaj ciachnę ja bardziej,wtedy zageści mi sie, bo akurat ten gatunek mam tylko z kilkoma pedami.
Misiu, ja już odchorowałam się z róż na pniu, bo miałam ją piękną praktycznie tylko w tym roku,co kupiłam.Po pierwszej zimie, mimo okrycia miała kwiaty na połowie drzewka i jesienią była sucha jak pień.Kiedy chciałam ją wykopać zauważyłam boczny odrost, odcięłam pieniek i zobaczę czy coś będzie z tego bocznego odrostu,ale pewnie tylko dziczka.Zresztą nie wiem czy po tej zimie nawet ta dziczka nie przemarzła.

Lidko, u mnie z różami stało się to samo i nie wiem jak pnące przytnę przy samej ziemi czy one bedą się pięły?
Ilonko,czytałam u ciebie.Dzisisaj ciachnę ja bardziej,wtedy zageści mi sie, bo akurat ten gatunek mam tylko z kilkoma pedami.
Misiu, ja już odchorowałam się z róż na pniu, bo miałam ją piękną praktycznie tylko w tym roku,co kupiłam.Po pierwszej zimie, mimo okrycia miała kwiaty na połowie drzewka i jesienią była sucha jak pień.Kiedy chciałam ją wykopać zauważyłam boczny odrost, odcięłam pieniek i zobaczę czy coś będzie z tego bocznego odrostu,ale pewnie tylko dziczka.Zresztą nie wiem czy po tej zimie nawet ta dziczka nie przemarzła.

Małgosiu, też jesteś widzę w gorącej wodzie kąpana, jak ja 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu będą się pięły bo taka ich naturamalgocha1960 pisze: ...... u mnie z różami stało się to samo i nie wiem jak pnące przytnę przy samej ziemi czy one bedą się pięły]
Krokusiki prześliczne, bardzo podobają mi się te na 2 ostatnich fotkach
- ellap75
- 200p

- Od: 5 lip 2010, o 13:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosia, Tomasz powinnaś mieć na imię.
Widzę że jak nie zobaczysz to nie uwierzysz....
Poniżej zdjęcie zrobione pod koniec maja 2010. Róża New Dawn zmarzła do gleby, wszystkie pędy są nowe co widać po kolorze i grubości, ale mają już długość ok 50 cm.
Nastepne zdjęcie z jesieni. Nie jest zogniskowane na róży ale coś tam widać. Płot ma 180 cm, więc róża grubo ponad 2 m. Rosła tak szybko że zapomniałam wstawić jej podpory. Kwitła, zdjęcie kwiatu poniżej. Zrobię jeszcze ostre zdjęcie i wstawię, abyś miała czarno na białym

Poniżej zdjęcie zrobione pod koniec maja 2010. Róża New Dawn zmarzła do gleby, wszystkie pędy są nowe co widać po kolorze i grubości, ale mają już długość ok 50 cm.
Nastepne zdjęcie z jesieni. Nie jest zogniskowane na róży ale coś tam widać. Płot ma 180 cm, więc róża grubo ponad 2 m. Rosła tak szybko że zapomniałam wstawić jej podpory. Kwitła, zdjęcie kwiatu poniżej. Zrobię jeszcze ostre zdjęcie i wstawię, abyś miała czarno na białym

Ela
Moje bagno
Moje bagno
- malgocha1960

No kurczę jestem taki niedowiarek.Problem z parkowymi, bo miały około 2 m wysokości,a też prawie do ziemi są przemarznięte.Czy one po obcięciu też będą takie wysokie nadal?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu też będą, ale też nie od razu
W tym roku penie będą niższe , ale za to mogą mieć większe kwiaty, a w przyszłym już będą wysokie 
- malgocha1960

-
Lucy2na
Gosia znowu szlała w ogrodzie co?
wszystko wypielone i posadzone....
wszystko wypielone i posadzone....
- ellap75
- 200p

- Od: 5 lip 2010, o 13:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosia potrzebuje dowodówAGNESS pisze:Małgosiu też będą, ale też nie od razuW tym roku penie będą niższe , ale za to mogą mieć większe kwiaty, a w przyszłym już będą wysokie
Oto one:
Wiosna 2010, 2 róże abraham darby. To znaczy powinny być róże ale są obciete przy ziemi.
Dalej zdjęcie jesienią z tego samego miejsca. Róże mają ponad 1m. Jedyny problem jest z utrzymaniem ciężkich kwiatów, gałązki są młode i słabe. W tym roku będą większe niż 2009, potrzebowały roku aby wrócić do poprzednich rozmiarów, grubość nadrobią pewnie w tym roku.

Ela
Moje bagno
Moje bagno
- malgocha1960

Dziewczyny, nie mam dzisiaj głowy do niczego.Kolega syna popełnił samobójstwo, jestem w szoku, syn zrozpaczony. Do usłyszenia.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.