Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z pod katalpy
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny zakątek z szkarłatką na czele mnie kilka poschodziło z nasion i teraz muszę ich posadzić w ogrodzie ,, liliowce śliczne jasne kolory u mnie więcej z czerwienią też maja po jednej dwie odnóżce kwiatowej ale i mam duże kępy które zaczynają kwitnąć i maja kilkadziesiąt kwiatów żółta ma najwięcej kwitnie kilka tygodni ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Alu TY już masz mieczyki? Śliczny.
Piękne liście lilii i żabka, śliczny zakątek nam pokazałąś.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne kolorowe mieczyki czy one są od Anitki i kwitnący ciemiernik :shock: czy te wszystkie kwiaty poszalały
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Rewelacyjny widoczek "z pod katalpy" ;:138
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU ta lilijka podobna do Henriego to Lady Alice sama wpadła mi w oko i wiedziałam ,że Henryi jest gdzie indziej i o innej porze kwitnie na samym końcu jak juz wszystkie lilie mówią" Do przyszłego sezonu"
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Alu, podziwiałam liliowce. Jak ja kocham te kwiaty. Dzisiaj dokupiłam jeszcze dwa.
Mój dość dawno kupiony liliowiec, nie znam jego nazwy, ma w tym roku rekordową liczbę pędów: 17! Na razie się szykuje do kwitnienia. Co roku było o dwa lub trzy pędy więcej. Specjalnie liczyłam.
Kiedy wszystkie takie będą? Nie byłoby wtedy żal żegnać się codziennie z każdym kwiatkiem. Teraz niestety, człwoiek rano się ucieszy, zrobi zdjęcie, a nazajutrz już wisi szmatka :(
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Janeczko Fajna ta szkarłatka...podobno nieźle się rozsiewa :D ale akurat mam trochę wolnego miejsca pod drzewami to niech sobie rośnie.......a już jej kolorują się owocki.....

Obrazek

Asiu
Mieczyki na razie tylko dwa mi zakwitły...jakieś takie wyrywne :;230
a żabka jedynaczka w tym roku,zawsze było ich więcej podejrzewam,że to przez zaskrońce,przyłażą i je straszą.....albo zjadają :wink:

Jadziu Mieczyki to botaniczne,kupiłam kilka szt. u nas w ogrodniczym wiosną, ale tylko dwa na razie zakwitły.
Ciemiernikom to na pewno coś się poplątało :wink: no bo,żeby jeden ....ale i u ciebie też kwitnie ;:224
a co do Henryiego to masz rację...doczytałam,że kwitnie lipiec-sierpień :D
ja mam podobną do twojej Lady Alice ale nazywa się Orange...porównaj

Obrazek

Marto dziękuję....w tym miejscu mam huśtaweczkę i lubię tam sobie posiedzieć ,odpocząć i popatrzeć na roślinki.

Wandziu Witaj ;:196 Ja też się zakochałam w liliowcach,latam codziennie z aparatem i próbuję złapać kolejnego kwiatka ale przez te kaprysy pogody nie zawsze mi się to udaje.Ach gdyby one już były takie rozrośnięte,jak te twoje o których piszesz :wink: Moja sąsiadka działkowa,ma takie wielkie kępy żółtego ( dostałam od niej i też już kwitnie )...to jest dopiero widok ;:108
ale wiesz Wandziu.....lilie też są piękne :D no popatrz :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ala, widok spod katalpy rewelacyjny :D a co to za krzaczek na pierwszym planie?
Mam nadzieję, że moje Gizma zobaczę dzisiaj :) wczoraj miały już bardzo nabrzmiałe pąki. Big Brother późniejszy, dzbanki jeszcze bardzo zwarte. Bardzo jestem ciekawa, jak też zakwitnie????
Ooo, nazwałaś mi lilijkę...Golden Splendour ;:180 to ja w podzięce nadam imię tej z pierwszego zdjęcia :) Bonbini
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Basiu Krzaczek z widoczku... to magnolia Aleksandrina,zmarzła bidulka w maju ale już ładnie odbiła. U mnie Gizmo rozwinął się jako pierwszy z pachnideł,a Big Brother tylko jeden ma pąki,( ale już bardzo nabrzmiałe )obok nich posadziłam Garden Affaire i też same łodygi :(
Dzięki za nazwę lilijki ;:196

Dzisiaj siedzę w domu,bo rano przeszła u nas burza z niezłą ulewą i plany koszenia trawy wzięły w łeb...może po południu ;:224
i zamiast korzystać z okazji i szykować się do wyjazdu to ja siedzę przed kompem :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje mieczyki dwa też mają już kwiaty a przecież rosną razem z tymi co dopiero wiążą kłosy ,,
piękne lilie trąbkowe , swoje zobaczę jutro gdy odjeżdżałam miały po jednym kwiatku rozwiniętym , może nie wszystkie przekwitną , mam takie same jak i ty ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Alu cichutko wpadłam z wizytą i podpatruje Twoje lilie i mimo ze odmiany nie zgadzają sie z zakupionymi to i tak są śliczne ,ale tej to jeszcze nie mam,

i tygrysówkę...
Obrazek[/quote]
jesten wdzięczna za fotkę pięciornika -przez pomyłkę wzięłam go za zielsko i wyrwany wylądował na kompoście -lecę go reanimować :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Janeczko Jakoś w tym roku roślinki są nieprzewidywalne :;230 te dwa mieczyki zakwitły a na innych nawet pączków nie widać.....ciemiernik drugi raz zakwitł......hortensja krzewiasta też bardzo wcześnie zakwitła.... a te kwitną do tej pory.....

Obrazek

Obrazek

Na pewno,zdążysz się nacieszyć swoimi liliami,one dosyć długo trzymają kwiaty......mam nadzieję na ładne fotki u ciebie :D

Witaj Marzenko Cieszę się,że mnie odwiedziłaś i pochwaliłaś moje lilijki ;:196 a tą ostatnią fotką to cię zmyliłam :D to nie jest lilia tylko tygrysówka pawia też cebulkowa roślinka z pięknymi ale jednodniowymi kwiatami .....trzeba czatować na jej kwiaty rano,bo po południu już wisi szmatka :;230 jeszcze szybciej przekwita niż liliowiec.
A co do pięciornika,to faktycznie...taki trochę zielchowaty :D ciekawa jestem czy go uratujesz.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU no to urlopik przed Tobą . Tygryska śliczna jakoś w tym roku nie widzę jej u Tosia a przecież też ją miała . U mnie orlik taki żółty kosmiczny jak go Tosia nazwała też jeszcze sobie kwitnie
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Alu, lilie i liliowce przepiękne.W tym roku po raz pierwszy mam lilie, i nawet rosną. Są w ochronnych doniczkach,zabezpieczenie przed nornicami. :wit :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”