Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Witaj Aniu!!! ;:196

Zakupy wspaniałe- ja tylko mogę pomarzyć i pooglądać na forum wiosenne kwiatki :;230 Przyjdę wiosną obejrzeć,jak zakwitną i ozdobią Twój ogródek;:108

Kolekcja szyszek imponująca- nigdy nie widziałam czegoś podobnego :shock: W ogóle ten kącik z szyszkami i roślinami w ramce bardzo fajny. Moje gratulacje !!! ;:180 ;:180 Super wygląda.

Z róży Westerland na pewno będziesz zadowolona, ona chyba jest jedną ze zdrowszych róż.Jak od lat nie pryskam od grzyba i jest do jesieni zdrowa, listki błyszczące zielono-bordowe, nie wiem tylko dlaczego pędy rosną jej na prawie 1,8 m....Ma dużo słońca, nawozu dużo nie sypię- w tym roku nawoziłam dolistnie wszystkie kwasolubne to i róże dostały przy okazji swoją porcję nawozu, rok temu tylko wiosną podsypałam jakimś nawozem azotowym...i też tak wybujała, w sumie mi to nie przeszkadza,tylko muszę ją wiązać.

;:196
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu calla jeszcze Ci kwitnie? :shock: moje już dawno przekwitły :( może dlatego że w donicach były :roll: piękny ma kolor ;:138
A i narcyzy przepiękne będziesz mieć ;:224 ;:138
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Aniu ! Z przyjemnością znów oglądałam Twoje kwiaty w kolorze żółci i pomarańczu... Czy już pisałam, że robisz piękne zdjęcia...? To z nachyłkiem prześliczne - oddaje istotę jego delikatnego uroku. Jesienne oczko naprawdę bajkowe...
Wspomniałaś, że stosujesz trawę jako sciółkę w warzywniku - czy przesuszasz ją przedtem czy świeżo ścietą kładziesz między rośliny ?
Posadziłas już cebulki ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu! ;:167
Cudowne zakupy. Gratuluje Tobie i życzę aby wiosną pięknie zakwitły. Mam cichą nadzieję, że Cię nie nękają żadne paskudne nornice :twisted: , karczowniki :twisted: i inne tego typu paskudztwa :?:
Pozdrawiam, pa, pa :wit :wit :wit :heja
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ojej - ten tulipan O...acc ...czy jak mu tam... zapomniałam. Jakie on ma te słupki i pręciki szalone :wink:
Lista zakupowa zrobiona, to najważniejsze. No, nie, ważniejsze, żebyś się tej grypie nie dała :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dorotko, mam nadzieję że wszystko wyrośnie i pokaże zdjęcia z ogródka, a nie z etykiety :)

Pamelko, tę odmianę tulipana wypatrzyłam w ofercie holenderskiej i ściągnęłam :D Należy do grupy Viridiflora.

Lucynko, ja nie kupiłam nic w zeszłym roku, więc w tym musiałam podwójnie :)

Majeczko, dziękuję, oby wiosna szybko nadeszła, nie jak w tym roku :)

Bożenko, zakupy na raty robiłam, po kilka kapersów - dopiero teraz zobaczyłam ile tego się uzbierało :lol: Biały puchacz to kogucik, choć nie afiszuje się z tym i naśladuje kury w odgłosach i zachowaniu :D

Aleksandrze, moje ulubione narzędzie to sadzarka do cebul - szybko, sprawnie i po robocie :D
Myślę że miłośników trunków na forum nie brakuje, a przecież te nalewki to zdrowotnie się zażywa, to i propagować można ;:136 :)

Dalu, zgadzam się- bardzo lubię nawet zapach cebulek, kiedy przychodzi nowa dostawa i jest ich dużo w sklepie. Co dopiero buszowanie w pudłach, szukanie nowości... No i lżej czekać na wiosnę :) Lilie bardzo bym chciała dokupić w weekend, na targach ogrodniczych.

Tajeczko, nie ukrywam, że forum mnie zdopingowało do zwiększenia udziału roślin cebulowych- tyle się napatrzyłam piękności od marca, że teraz wszystkiego mi mało :D

Martuś, ano, warzywami się ekscytuję, bo ich uprawa to dla mnie nowość. A kwiaty mam i w warzywniku, muszą być i już.

Marzanko, miejmy nadzieję :D Nareszcie się coś nowego wiosną pojawi u mnie, bo w zeszłym roku odpuściłam...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:196 bardzo dziękuję i cieszę się że moje zbieractwo się podoba :) Twój Westerland to nieźle się spisuje, skoro tak wyrósł, prawdziwy olbrzym. A nie sadzisz żadnych cebulek teraz?

Arletko, inne już przekwitły, a ta jedna odmiana wciąż ładna. I też jest w donicy :) Narcyzy bardzo lubię, a miałam jakieś pojedyncze okazy tylko, więc pora na zmianę,

Tamaryszku, bardzo mi miło - zdjęcia to w dużej mierze zasługa siostry, nieraz mi przynosi specjalnie przygotowane fotki dla potrzeb mojego wątku- zwłaszcza przy ładnej pogodzie, kiedy jestem w pracy, taka pomoc w dokumentacji wzrostu ogrodu jest bezcenna :D Trawę w warzywniku rozkładałam świeżą, bardzo cienką warstwą. Tylko musiałam mieć pewność że gleba jest wilgotna i wcześniej trzeba pozbyć się chwastów, Potem jak trawa zasycha, tworzy taką cienką skorupkę, woda słabiej paruje, a chwasty nie mają utrudnione wyrastanie- plewienia było bardzo mało. Są mankamenty- nie można stosować przy świeżo posianych roślinach, można się spodziewać ślimaków. Cebulki czekają - pada cały czas.

Stasiu dziękuję ;:196 Teraz przy moim stadzie kotów nie powinno być kłopotu z gryzoniami, jednak te cenniejsze odmiany będę sadzić w koszyczkach.

Izuś, póki co jest nie najgorzej, chyba fałszywy alarm był wczoraj. Mam nadzieję że w niedziele piękne słońce nas powita. Tulipan to mutant, zamiast podwójnych płatków, ma zwielokrotnione słupki- jak to na żywo wygląda nie wiem, może się okazać że strasznie ;:224
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko ;:196
Też lubię grzebać w pudłach z cebulami ;:138 Twoje zakupy cudne są, będę czekać z innymi na zdjęcia wiosną. Moje cebulowe apogeum miało dwa lata temu, teraz tylko nieliczne, bo miejsce się zastraszająco kurczy :;230
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Witam...
Rzeczywiście zakupy pierwsza klasa... aż chce się wiosny :) u mnie również jeszcze cebulki w opakowaniach chociaż część może z 1/10 została wysadzona a reszta czeka i musi czekać bo jak tu wyjść i sadzić jak non stop pada na głowe...??
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, miejsce na cebulki zawsze się znajdzie :D W razie czego pozostają jeszcze pojemniki :D

Michale, ja nawet tej 1/10 nie posadziłam, ale liczę na rozpogodzenie. Zdarzało mi się sadzić cebule nawet w listopadzie, a przecież cały październik przed nami, na pewno się zdąży :D

Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam, tylu gości to dawno nie miałam :D Teraz już wiem co Was kręci- zakupy ogrodnicze :;230

Jako że pada i pada, zdjęć aktualnych nie ma. Wspomnień czar- tak niedawno, początek września:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Dzięki uspokoiłaś moje sumienie .
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Tak Aniu, zakupy wywołują na forum zbiorową euforię :;230
Ja też na targach planuję zakup jakichś ciekawych cebul. mam nadzieje, że będą.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Śliczna architektoniczna kreska się pokazała dookoła wrzosów z pajęczej nici - cudnie to wygląda.
U mnie też słońca brak i ciągle pada zatem życzę ;:3
;:138 ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Aniu,nie sadzę żadnych cebulek wiosennych,bo wiosną byłaby wielka awantura,że ukradłam,miałabym znowu policję na karku no i cebulki zmieniłyby właściciela :twisted:
Chciałam kupić tylko śnieżniki w Biedronce,ale nie zdążyłam,bo wykupili :( Tak więc mnie ten szał zakupów omija na razie,a chciałabym mieć jakieś wiosenne kwiatki. :)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Pięknie ten wrzos wygląda ,jak z obrazów najlepszych malarzy,szkoda tylko ,że przypomina o końcu lata.Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”