Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

EWUNIU czy do podwórkowego również zawitała wiosna . Na parapetach masz śliczną wiosenkę . Czy juz przygotowujesz sie do wielkanocy gdyż widzę pisankę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuś ;:196 Dziękuję...Czekam z niecierpliwością na przesyłkę ;:97
Z Bierunia odwiedził nas nowy sąsiad, przyjechał zobaczyć co z jego zakupionym domem.
W tej sytuacji zdołałam wy-fryzować tylko dwa cyprysiki, a na fotki było już za późno.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewuś Dostałam dzisiaj ciemierniki od Zeni... - tak się cieszę.
Chcę Ci podziękować za powierzoną misję... - wykonam ją najlepiej jak potrafię.
Jestem spakowana do jutrzejszego wyjazdu.
Zostawiam swoje całodzienne wypociny i ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Spowita mgiełką witam w Rabatkach z lekkim ochłodzeniem. :wit
Zeniu-Nie wytrzymałam i kupiłam w "Biedronce" jedną jedyną lilię orientalną,czerwoną,o wąskich płatkach o nazwie botanicznej lilium asiatica Marrakesch do zasadzenia już w kwietniu,powinna razem z zeszłorocznymi białymi pachnącymi(o ile się dobrze przechowały w piwnicy) dobrze się komponować.Tyle mi ich w Podwórkowym wystarczy.W sprzedaży były jeszcze jakby przybrudzone wściekle i nienaturalnie różowe oraz białe.Zniechęciła mnie do "Biedronkowych" białych jedna z tzw.zewnętrznych sióstr Wizytek,mają takie na klombie przed zespołem kościoła i klasztoru i lilie te są drobne oraz całkiem bez zapachu,a moje Casanovy kupione jako fioletowe,ale przepysznie białe i o ogromnych kielichach pachną upojnie i słodko.
Jadziu-ano wiosna...kwiczoł zgubił piórko,Konstanty poczuł zew kota polującego,ba tygrysa...
Zyto-cierpliwie badam kolejne klasycystyczne budowle,założenia typu palladiańskiego i dorobek Antonio Corazziego,działał na zaproszenie Stanisława Staszica głównie w Warszawie,w Lublinie,a u schyłku życia w Kopenhadze i Florencji.No więc sama rozumiesz ,dzieło w pobliskim D..........i wtedy i obecnie na kresach to mało znana perełka. ;:7 są tam w założeniu parkowym pomnikowe czerwone buki,które pewnie trzeba oglądać raczej jesienią.
Widzę,że strzyżenie żywopłotu cyprysikowego znakomite!W "Wyborczej" reklamują nożyce akumulatorowe Boscha,właśnie do cięcia żywopłotów,dla czytelników zamawiających kurierem po niższej cenie,nęcące,lecz żywopłotu jak na razie nie mam,a cyprysik z Bożego Narodzenia z ubiegłego roku zasadziłam przy grobie ojca koleżanki jak i te dwa tegoroczne tam z czasem będą.
Bazie świeże i w hibernacji.
Obrazek Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa to będziemy miały taką samą Biedronkową lilię ;:224 ze skrzynki udało się wybrać aż ...sztuk 2 normalnie wyglądające , reszta roślinek biedna :( Dzisiaj u mnie znowu zlodowacenie , ziemia zmarznięta na kość niebo czyściutkie słoneczne do tego silny lodowaty wiatr ze wschodu nie dadzą poszaleć w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewuś...także kupiłam jedną, jedyną lilię. :;230 . i to nie w markecie a na rynku. ;:224 . Prawie nigdy tam nie jeżdżę bo trochę mi nie po drodze. Także już powinnam mieć dość lilii, dokupuję tylko po jednej jak spotkam taką jakiej nie mam. No i wydawało mi się że spotkałam...w domu okazało się że to nie ta o jaką mi chodziło. Lilia Fangia..taką już mam. Na obrazku wyglądała jakoś inaczej... ;:224 . Były też piękne liliowce...nie pomyślałam nigdy że na ryneczku takie piękności. Ledwo się powstrzymałam aby nie kupić..ale niech mi w tym roku zakwitną te moje ( nie wszystkie kwitły w zeszłym roku ). Zobaczę wtedy dokładnie jakie mam. Pogoda pewnie u wszystkich się troszkę pogorszyła...u mnie także zimnawo. A ja z pewnych powodów czekam na deszcz ...który jednak nie chce padać. ;:14 . Przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tijo i Zeniu-to będziemy miały nowe lilie po jednej.W "Biedronce" trafiłam na świeżą dostawę,mogłam lilie wybierać,bo tłum kłębił się przy cukrze,a potem w miejscu gdzie był cukier po 5.40 za kilo.
Na placu jeszcze cebul nie widziałam,a giełda kwiatowa nie wiem czy już czynna.
Na deszcz zbiera się coraz bardziej,wiem Zeniu,chcesz by biel z działki znikła. :;230 ,a biel to sztuczna...
Olgo(Ogród Azy)-w cieple poniedziałku rozważałam nabycie ośmiopaku bratków i zasadzenie w mojej mniejszej misie,wydawało się,że już prawie wiosna,ale wrócił chłód.Obyś nie miała racji ze śniegiem!
Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ewo...TY buszowałas w B a Kostek robił notatki...tak pilnie aż go zmogło.... :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Ewuniu- twoja fotka z Konstantym mnie rozczuliła , mam spanielkę (Florcię) i myszoskoczki więc kocurek do tego towarzystwa już nie pasuje :;230
W moich sklepach po cukrze tylko cena /4,90/ wisi :)... też przyglądałam się cebulom lilii w biedronce ale nie kupiłam bo w przyblokowym coś im nie pasuje .Postanawiam kupić cebulek kwiatów wczesnowiosennych np krokusów ... bo coś przyblokowy z wiosny taki smutny ;:24
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozdrawiam z Rabatek częściowo w deszczu uprzątniętych z liści,psich q..,petów po sąsiedzie itp.Niebieszczeją już malutkie szafirki,krokusy mają tylko liście,tulipany i żonkile kiełki,wawrzynek wilcze łyko pąki,podobnie dereń jadalny.Nie udało mi się wygrabić wszystkiego,zresztą jak zwykle nie było miejsca w pojemnikach na śmieci,odsłoniłam co się dało i co zdołałam,bo zmierzch jednak dość szybko zapada .Zapewniłam sobie worek popiołu przeciw ślimakom o u kolegi z ZHP.
BarWo-Kostek psy(szczególnie żeńskiej płci) lubi,a myszoskoczka też poznał-siostrzenica miała.Obawiałabym się go zostawiać na sam ze złotą rybką i ślimakiem. :;230
Grażyno pod tarnobrzeska-fakt!
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

U mnie też dużo sprzątania Ewuniu, ale to głównie zeszłoroczne liście, bo spadały przez całą zimę - takie to dobrodziejstwo drzew wokoło. Idę jednak za Twoim przykładem i nie zniechęcam się - szukam przy okazji wiosny :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izabell-sama nagarniałam!Znosiłam z okolicy bliższej i dalszej,to była zimowa kołderka,ale nie zgniły i teraz trzeba delikatnie wygrabić.Za to są odkrycia,to przetrwało,to się zieleni,to spore całkiem....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No jestem ciekawa tegorocznego podwórkowego jak wszystko zacznie kwitnąć . Moje szafirki jeszcze śpią ,ale już sie cieszę na ich widok
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Ewo jak się miewaja Twoje Korony, dzis wracając z miasta przeszłam się po ogrodzie i wydaje mi się że moje wystartowaly. Pogoda u mnie straszna , mgła, siąpi i zimno..Lepiężnik jeszcze nie kwitnie , ale będzie wielka kępa. Nie widzę hiacentów , które sadziłam, ani lili . w domu do doniczki gdzie posadzilam jedną Casablankę wsadzilam małe cebulki lili z liści i te mi wystartowaly , a Casablanka chyba zamarzław kuchni.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam odwiedzających!
Olu-zapowiedziałaś śnieg i był,stopił się niemal cały,ale chmury ołowiane i posypie trochę jeszcze.Cesarskie wydaje mi się że wystartowały,są koło piwonii,a tę grządkę odgarnęłam i wyniosłam listowie.Może jutro będę przy bardziej sprzyjającej pogodzie.
Jadziu-tak wyglądają początki wiosny w Podwórkowym,krokusy mają tylko liście,szafirków będzie dużo więcej,ale te są najwcześniejsze.Ciemiernik od Kogry ma się coraz lepiej,ale jeszcze tej rabatki do końca z liści nie oczyściłam ,wawrzynek wilcze łyko ma pączki,piwonie od Ciebie ukazały się wszystkie trzy.Czterołapny nadal preferuje na miejsce ulżenia w większej potrzebie grządkę z lawendą,a w drugiej kolejności tę z szafirkową zatoką,doły kopie coraz głębsze pod leszczyną purpurową,a kości zakopuje płytko w moich ziołach.Aha,czosnek niedźwiedzi wyłazi,a nie popatrzyłam co ze szczypiorkiem od br.Jana.
Elsi-wydaje mi się,że wszystkie sasanki wyłażą.
Andziu-tak jest na małym skalniaczku,na dużym ktoś porozrzucał te wielkie kamienie-stopnie,które Artur przywiózł od Was w ubiegłym roku,jakoś to ogarnęłam,niedługo czas z rozsadnika coś tam poprzesadzać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
W miejscu,gdzie był kiedyś ogródek mojej Mamy wykopałam trzy krokusy białe i fioletowy prążkowany,potem trawa z podagrycznikiem. tam zarośnie tak,że się nie da. Pójdą do Podwórkowego.Na oknie wiosna to stokrotki!
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”