Róże Georginii (Alicji)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji)

Post »

No, ja też tak mam. Jak widzę róże w ogrodniku lub markecie, to od razu mam odlot... ;:118 . Zachwycam się każdą i rusza mi wyobraźnia ;:224 . Oczywiście pożądam KAŻDEJ. Ale niestety, moje wymarzone chciejstwo rozbija się o ...nędzne pieniądze ;:223. I również decyduję się na ...najtańszą, niestety ;:130 .

Luluś, gdybyś chciała się czegoś pozbyć z ogrodu :wink: , to wiesz... ja chętnie przygarnę jakieś biedne roślinki zduszone przez inne :uszy ... w sumie mieszkamy niedaleko siebie... :D .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p
Od: 6 sty 2011, o 18:56

Post »

Cześć Alusiu
Zmobilizowałaś mnie i jestem. Zaglądnij do mnie, proszę. Ja tymczasem pospaceruję po Twoim ogrodzie. Mój tonie w chwastach :? ...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aphrodite-ze złości na klimat (nieustannej, mieszkam tu całe życie :;230 )nie dopisałam, że absolutnie przecudna :D Na pewno kupię. Śmieszy mnie to, że w domu nie mam żadnej różowej rzeczy, bo nie lubię tego koloru, a róże w tym kolorze uwielbiam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja znowóż tylu róż pożądam, że zawsze mam problem z wyborem. W dodatku dostaję głupawki w sklepie i nie wiem która jak kwitnie, czy jest zdrowa itp. Dlatego najlepiej kupuje mi się przez internet, mam czas poczytać o konkretnej róży przed złożeniem zamówienia.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Ido nie martw się tylko zamów.Kurier wszędzie dotrze. ;:108
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

witajcie,
ostatnio cudem się powstrzymałam od zakupu różycy w 6 litrowej donicy. Powstrzymały mnie resztki rozsądku, a raczej kilogramy, które musiałabym targać pociągiem na 2 koniec Polski...
A to oznacza, że... Dokładnie wiem o czym napisałyście :) Zachciewajki są upierdliwe :)
pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze też ładna,ale ja bym poczekała.Może być za wysoka.

Madziu jeżeli ona nie wypuściła pączków to coś z nią nie tak.Tylko że ma zielone pędy .Zacznij ją dobrze podlewać,ale tak żeby woda doszła dobrze do korzeni.Zrób jej taką misę z ziemi wokół niej żeby woda nie wyciekała i daj jej ze cztery konewki wody.Jak przeschnie to znowu trzeba dobrze podlać.Może ruszy.Ty masz jeszcze dużo miejsca,u mnie coraz mniej.A tyle jeszcze pięknych róż nie mam. ;:223

Beatko jak była nie droga, to szkoda że nie wzięłaś.Najważniejsze żeby była zdrowa,to sobie na pewno poradzi.

Moni to wyobraź sobie jak się czułam jak zobaczyłam tyle róż i to z kwiatami.Nawet te zawieszki jak zobaczę to już dostaję bzika. :;230

Magda tylko gorzej zmobilizować się do pielenia.Może zaproś kogoś do obejrzenia ogrodu.

Ewa na mnie też, największe wrażenie w pierwszej chwili robią kolory różowy i łososiowy.Ostatnio też bardzo lubię połączeniu różu i srebra.Takie kolory ma Rose Gaujard.

Jdo masz rację.Jest tyle odmian i ciągle na coś nowego się natknę.Czuję się bezradna jak nie mam gdzie sprawdzić co to za róża.Myślę że w takich sklepach powinien być dostęp do internetu lub przynajmniej dobry katalog.

Santia to znaczy że jeszcze nie jesteś w ostatnim stadium choroby,bo jakbyś wiozła tą donicę ze sobą , to byłoby tak jak trzeba. :lol:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj zakwitła

Tuscany

Obrazek

Mary Rosa

Obrazek

Abraham Darby

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09

Post »

Leonardo zamówię później. Ale ta nowa popozycja idealnie pasuje mi w środek. tam ma być 5 róż w tym jedna w środku. Wydaje mi się że Brother będzie akurat :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Rozetko, dopiero zakładam ogród więc na razie mam wszystkiego dużo, ale w małych rozmiarach. Jak porośnie, nadmiar chętnie oddam w dobre ręce :uszy.
Magdo chwasty rzecz paskudna-wczoraj wysiewałam trawnik, ale wcześniej trzeba było pozbierać te paskudztwa. 5szt. 200 LITROWYCH WORKÓW!!!!!!!!!! Po kilku godzinach wyprostować się nie mogłam. Skończyliśmy koło godz.22.
Aluś, nie chcę zapeszać, ale coś z tą moją różą drgnęło-ma nowe, zielone, malutkie odrosty na gałązkach. Normalnie nie mogę się doczekać żeby ją po pracy znowu obejrzeć i mam nadzieję zobaczyć coś nowego zielonego na pozostałych gałązkach ;:138
Awatar użytkownika
santia
500p
500p

Post »

Alicjo: ah jakie masz okazy przepiękne... Co do stadium mojej choroby to róży nie targałam, bo za ciężka i nieporęczna (mogłabym ją uszkodzić), ale dwie donice wiklinowe (wiszące), 3 macierzanki i jednego goździka już kupiłam, a więc zabiorę je w kilkugodzinną (5-6 h.) podróż pociągiem. Jestem walnięta, bo dziś stwierdziłam, że macierzanek za mało i chyba dziś dokupię jeszcze trzy :)
pozdrawiam serdecznie! Pogoda jest, to nie pozostaje Ci nic innego jak 'chłonąć' róże... Ah te widoki i zapachy!
Awatar użytkownika
santia
500p
500p

Post »

Narozrabiałam, bo mi się opera w kom. wysypała i post wysłałam dwa razy, a więc przepraszam...
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

Santio, macierzanki się naprawdę bardzo szybko rozrastają, wystarczy mieć jedną roślinę jako bazę :)
Alicjo, pięknie Ci już kwitną róże... Moje jeszcze wciąż w pąkach, kolorki już prześwitują ale nic się nie otwiera a tu jeszcze pogoda się zepsuła... choć jakby miały być takie upały jak ostatnio, to też bym się długo nie nacieszyła ;:224 Trzeba się uzbroić w stoicki spokój.
Mary Rose i Tuscany są wielkiej urody i aż oczy latają, gdzie by tu je jeszcze wcisnąć :;230
Ta 'Aphrodite' miała cenę przyzwoitą jak na porządną różę ale nie taki ogryzek... Oni w tym centrum rzadko opuszczają z ceny, po prostu jak rośliny padną, wywalają je, tak mi powiedział sprzedawca. Kącik, w którym stała Afrodytka określił: aaa, to już śmietnik... No i zeźliłam się na taką niegospodarność ;:108
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Mam pytanko o macierzanki, nie mam jeszcze żadnej zamierzam kupić ale jak one wyglądają po przekwitnięciu? Ładne mają listki?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

Ja mam dwukolorową, zielono- złotą i zawsze jest dekoracyjna :) Ją w sumie nawet należy dzielić, bo z tego, co widzę, rozrasta się na boki i w którymś momencie środek wygląda łysawo, ten, w którym się wszystko zaczęło :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”