Już nie mam dzisiaj sił do pracy, chwila odpoczynku.
Marynko, w moim ogrodzie jest chyba za dużo roślin ale taki mi się podoba. Lubie zbierać takie różne rarytasiki i później je obserwować.
Wiolu, urdzik jest uroczy, jest już posadzony na stałe miejsce i dzisiaj bardzo wpadał mi w oko.

Te sasanki kupowałam jako strzępiaste, bardzo je lubię. Pozbieram nasiona ale one nie zawsze powtarzają cechy rośliny matecznej.
Krysiu, jestem bardzo zadowolona z zakupów. Nie ma co zazdrościć, masz przecież piękne rośliny. Twoje skalnice są rewelacyjne.
Piterku, u mnie kwitnie już magnolia stellata, może jest tu trochę cieplej. Dicentrę cucularię mam już od dawna i jest to już dosyć duża kępka. Disporum Flawens już mam ale jeszcze malutkie, to nowy nabytek z allegro. Posadzę je razem.
Biały urdzik bardzo mi się podoba, a fioletowy przezimował, jakoś sobie daje radę i będzie kwitł. Nie wiem czy zadomowią się u mnie na dłużej.
Nie mam wawrzynków kiedyś miałam ale nie przetrzymał zimy i dałam sobie spokój.
Moniko,
Romku, posadziłam dzisiaj polygalę, ma niesamowity kolor. Kilka host niedługo dostanę ale najbardziej czekam na te, które już rosną, powinny być już rozrośnięte i piekne.
Olu, muszę się skontaktować z Igą, może coś dla mnie ma.

O 20-tej to już niewiele będzie widać.
Agnieszko ciesze się, że Ci się podobają
Doczekałam się kwiatka erytronim Dens canis
Po raz pierwszy zakwitnie Glaucidium palmatum
Piwonia delikatna tez szykuje się do kwitnienia
jeszcze jedna sasanka
Amba tarza się w kwiatach, drapie kiełki host, łazi za mną i skrzeczy bo chce żebym usiadła i trzymała ją na kolanach.