Aniu ale ten Twój wątek goni
Z Beniaminami też mam problem - muszę je przestawiać na zimę i wtedy zrzucają dużo liści...
Jednak nie ważne jaka pora roku - zawsze bardzo obficie je podlewam - ten największy nie ma dziurek w doniczce
a zawsze daję mu nawet 1,5 litra wody I rośnie pięknie - nawet ma owoce - takie kulki
Aniu dawno nie zaglądałam do Ciebie i widzę nowy pomysł w ukorzenianiu - trzymam kciuki za pozytywne efekty i czekam z ciekawością na rezultaty
pozdrawiam cieplutko
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba Zapraszam do mnie
Asiu ja staram się jak najmniej przestawiać beniaminki ale teraz mało co je podlewam bo więcej zraszam Jednego już zalałam i tym samym straciłam
To bardzo dużo je podlewasz ale ważnie że nic im nie jest i rosną jak szalone i nawet owocują
Maju dziękuję za kciuki i odwiedzinki Mam nadzieję że w taki sposób uda mi się ukorzenić Bo inne sposoby nie dawały rezultatów
Witaj Aniu
Dawno Mnie nie było u Ciebie. Uroczo wyglądają benki w kulkach. Skąd miałaś tyle wazonów jednakowych
Trzymam kciuki za korzonki.
Może od Nowego Roku będzie nowa część wątku
Kasiu dziękuję Jak na razie sobie dobrze radzą ani nie więdną im listki ani ich nie tracą czyli jest szansa że się ukorzenią (oby)
Aguś kiedyś kupiłam z tymi wazonikami hiacynty w biedronce i stąd mam jednakowe bo od razu kupiłam trzy Dziękuję za kciuki
A nowy wątek to już pewnie nie długo będzie bo najwięcej może mieć 90str
Ja teraz tylko zraszam moje beniaminy i jestem bardzo szcześliwa nie zżuciły liscia przez trzy dni, a cześniej to zbierałam przynajmniej trzy dziennie.
Krysiu nawet dobrze, dziękuję Co prawda dwa co jakiś czas zrzucają listki ale o dziwo pozostałe dwa ani jednego listka nie zrzuciły Cieszę się że nie sprawiają mi kłopotów tym bardziej że teraz nie mam zbytnio dla nich czasu
Moniko rzeczywiście pędzi jak szalony i to fakt mówiłaś mi o tym
Elu to super wiadomość....fajnie że nie zrzucają listków i miewają się dobrze