Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

basow@ pisze: Obrazek
A niech Cię!!! Pięknie! Lilie zakwitły?!? Martagon! Rewelacja!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

lilie dały popis, super ale ta ostatnia fotka z niebieska róża jest naprawdę piękna,
bodziszek niech rośnie i cieszy Twoje oczęta

pozdrawiam miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taruniu, Twój bodziszek już się nawet niedługo zacznie rozsiewać po bliższej i dalszej okolicy :;230

Małgoś, jeszcze niedawno zarzekałam się, że kończę z różami, ale teraz jak zaczynają kwitnąć... :heja MF mi przemarzły, ale teraz poluję na LO i Passion... to chyba ta Twoja :?:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

marpa pisze:U mnie dopiero liliowe początki bo ja liliowy nowicjusz jestem !Coś tam nabyłam owszem zakwitną ale żadnych obfitości nie będzie! ;:108 Ale coś się już pokazało , to masz rację!Ale gdzie mi tam do Ciebie!A tak w ogóle,to jakoś do cebulowych nie mam ostatnio szczęścia !Tulipany wygniły było niewiele,czosnki też nie wszystkie wypaliły, :? no i jeszcze trochę innych .. no ale nic to..cieszmy się tym co mamy... ;:32
:wit
Maryniu , masz za to inne rośliny , dla których u mnie miejsca niestety nie ma i jeszcze długo nie będzie...Masz na przykład piękne hosty.U mnie nie ma cienia ,więc dłuuuugo poczekam na moment , gdy większą ilość wprowadzę do swojego ogrodu.

Dawidku , zaraz polecę obejrzeć Twojego martagona. :D
Amlos pisze:Cieszę się, Gosiu, że jednak trafiły się białe poziomy :uszy ... jak chcesz szybko dorobić się większej ich ilości,
to nie obcinaj rozłogów na początku. Za rok będzie to już konieczne ... nietrzymane w ryzach strasznie się panoszą i z czasem drobnieją .

Podziwiam ostrogowca , nie sądziłam, że tak efektownie się prezentuje ;:333
Aniu, widzę ,że są ekspansywne , jak to poziomki.Mam czerwone , ale bezrozłogowe, są fajne , bo mają duże owoce.Lubię je, bo są z siewu. :D Te białe , jak przestaną owocować przesadzę w inne miejsce - tam będą mogły sobie rok , tak jak piszesz ,rosnąć bez większych ograniczeń.Panoszyć by się mogły , ale skoro będą drobnieć...Nie pozwolę im na to , bo są za fajne ,żeby je zmarnować.Aniu, ostrogowca mam już ze 4 lata , ale dopiero w tym roku wygląda tak pięknie.Niestety te ulewy trochę zaszkodziły jednej kępie - zaczęła podgniwać.Wylądowała na śmietniku. :twisted:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Tak, cudowny okres się zaczyna.......burzami i gradami.
Małgoś rób fotki, bo przynajmniej u Ciebie można się napatrzeć. ;:108
Grażynko, coś w tym roku pogoda nas nie rozpieszcza...U mnie grad w prawdzie nie padał , ale od jutra jakieś deszcze niespokojne zapowiadają...Jeden dzień upału takiego jak dzisiaj - i wszystkie rośliny mają sucho , trzeba podlewać.Najlepiej było by , gdyby w dzień słonko , w nocy deszcz, ale chyba nie mamy wyboru...musimy się przyzwyczaić.Mam nadzieję ,że u Ciebie już wreszcie przeschła ziemia i możesz spokojnie coś porobić.Zaraz lecę do Twego wątku nadrobić zaległości. :D
ada.kj pisze:A mnie ostrogowiec coś nie chce się trzymać - dwa razy sadziłam w ubiegłym roku i zginął. Jeden był od Ciebie Gosiu i ni ma. Widocznie nie lubi mojej ciężkiej ziemi. Piękny jak stwierdzasz okres się zaczyna, lilie, róże i zaczynają się liliowce.
Krysieńko Twoja ziemia jest widać dla niego za ciężka.U mnie po tych deszczach jedna z kęp zgniła.Ale chyba mam siewki.Dam im podrosnąć i upewnię się , czy to na pewno on. A o liliowcach zapomniałam... :oops:

Vituś, zdjęcie niezłe , mnie też się podoba ( a niezmiernie rzadko mi się to zdarza...), szkoda,że nie wykadrowałam przekwitniętego irysa... ;:14
tara pisze:lilie dały popis, super ale ta ostatnia fotka z niebieska róża jest naprawdę piękna,
bodziszek niech rośnie i cieszy Twoje oczęta

pozdrawiam miłego dnia
Aniu, lilie to dopiero dadzą popis , mam taką nadzieję , choć pies i ślimaki pozbawili mnie kilku egzemplarzy... :evil: Bodziszek rośnie , cieszy moje oczęta baaaardzo.Już Magiczna czeka na kawałek:P
mag pisze: Małgoś, jeszcze niedawno zarzekałam się, że kończę z różami, ale teraz jak zaczynają kwitnąć... :heja MF mi przemarzły, ale teraz poluję na LO i Passion... to chyba ta Twoja :?:
Madzik,moja to nie Passion , tylko miniaturka z tamtego roku , która w tym już nie jest miniaturką. :D Ale to już wiesz...

O matko,ale się rozpisałam....
A to na dobranoc....
Obrazek

Reszta jutro , bo już mi się dzisiaj nie chce ...narobiłam się jak koń , a jeszcze chcę zaległości w Waszych ogródkach nadrobić...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Sprawdziłam - ani jedna lilia nie zakwitła.
I sporo "wyparowało" :(
Na pocieszenie mam róże ale one nie są liliami :;230
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

MAriola Ale kilka już niedługo będziesz miała. A twoje różyce to już zzapłotu czuć więc nie marudź. :D

Małgosiu masz poziomki bezrozłogowe. Super! :roll: Ja już mam poziomeczki ale chodzą mi jak chcą. Ciągle je wyrywam a takie bezobsługowe by się jednak bardziej przydały. W tym roku tak warzywniak mój dostał w d... przez deszcze i ślimaki, że chyba w przyszłym sezonie będę mieć same truskawki i poziomki :;230 przynajmniej one są w miarę pewniakiem ihih. Lilie też dostały :cry: eh te ślimaczory. Dobrze, że u Ciebie można przynajmniej popodziwiać.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgoś prosiłaś to masz.

Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Tiaa, Grzesiu sztuczny trawnik, basówka plastikowe lelijki wstawia ;:14 To niemożliwe, żeby tak juz kwitły ;:196
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu jak nie przyjedziesz , to nie uwierzysz ,więc jak tylko od Grzesia wrócisz.....wjeżdżaj do mnie.Masz 2 zaległe wizyty (wizytacje) :;230
Później wstawię zdjęcia kolejnych lilii... ;:109
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu , pewnie nornice miały wyżerkę... :twisted: skoro latają u Ciebie jak po swoim , to co mają sobie żałować?

Wiolu, nie jest tak słodko, jak by się wydawało...u mnie ślimaki też zeżarły parę lilii , perę pies złamał... :twisted: wkurzona jestem i o ile ślimakom wojnę wypowiedziałam , to psa nie zatłukę... :;230
Czerwone poziomki mi się ładnie rozsiewają - jak przyjedziesz do mnie , wykopiemy.W takim razie już ich nie wyrywam - niech rosną spokojnie.

Grażnko , dzięki za fotkę ;:196 .Muszę pomyśleć , gdzie by go posadzić , bo , jak widzę , to spory krzak...,ale prześliczny! :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Madzik tę dostałam od Ciebie.Już nie jest miniaturką... :;230
Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

A ta biała róża z brzoskwiniowym środkiem to co to?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Sezon liliowy widzę rozpoczęty! A jakie przemyślane zestawienia! Żółta lilia z żółtą różą, biała róża z białą ostróżką? Piękna! No a lilia różowa... Czyżby z serduszką? Jeszcze kwitnie? Czy ja coś źle widzę?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No , parę zestawień udało się po ubiegłorocznej kakofonii.... :;230
Dobrze Marto, różowa lelija z serduszką...Serduszka kwitnie baaaaardzo długo , do późnej jesieni, bardzo ją za to lubię. :D
Cały czas coś kombinuję , przesadzam , i stało się tak,że w zasadzie mogę Ci wysłać cebulki mieczyka bizantyjskiego :D , podeślij mi na pw adres.Powinnam się wyrobić w tym tygodniu. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Stanowczo muszę powrócić do serduszek! Te ze srebrnymi liśćmi są śliczne... Jak to już cebulki, przecież te mieczyki jeszcze kwitną!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”