Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Piękne nic więcej nie trzeba do nich dodawac . Zyczę Ci Irenko szybkiego końca remontu a pracy nie zazdroszczę
Irenko, jakie przepiękne te pierwiosnki pełne, no po prostu cudo!@!! może uda mi się takie gdzieś kupić
Witaj Halinko mnie one też się spodobały a jak na żywo pięknie wyglądają. Co do remontu to idzie do przodu ale trudno w tym bałaganie znaleźć się.
Witaj Jadziu pierwiosnki są rzeczywiście ładne, ciekawa jestem jak w gruncie będą rosły. Remontów na pewno nikt nie lubi ale są potrzebne co kilka lat.
Witaj Iwonko, gdy je zobaczyłam w Centrum Ogrodniczym to oczy zaświeciły mi się.
Witaj Jadziu pierwiosnki są rzeczywiście ładne, ciekawa jestem jak w gruncie będą rosły. Remontów na pewno nikt nie lubi ale są potrzebne co kilka lat.
Witaj Iwonko, gdy je zobaczyłam w Centrum Ogrodniczym to oczy zaświeciły mi się.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Irenko gdzie Ci się udało takie piękne prymulki kupić ? Jeżeli można zapytać po ile były ?
Ja na razie posiałam goryczki i koleuski ,zwykłe , nie dostałam nigdzie nasion rocco , ale też wolno rosną mam na razie w salonie przy oknie .
Genia
Ja na razie posiałam goryczki i koleuski ,zwykłe , nie dostałam nigdzie nasion rocco , ale też wolno rosną mam na razie w salonie przy oknie .
Genia
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Irenko. Tak ślicznych pierwiosnków nie widziałam. Także lubię do domu coś kwitnącego kupić...najczęściej są to pierwiosnki. Potem lądują na działce. Niestety takich nie spotkałam. Szkoda. Życzę ci Irenko szybkiego zakończenia remontu. 

Witaj Geniu pierwiosnki kupiłam w Centrum Ogrodniczym w Pile a cena 1 szt 5,20 a bratki rokoko kupiłam na targu. Wspominasz o koleusach, też mi się podobają, mają piękne różnokolorowe listki, są dekoracyjne. Goryczek nie sadzę bo one mają pewne wymagania glebowe a to dla mnie za dużo pracy.
Witaj Zeniu też lubię mieć coś kolorowego na oknie ale u mnie jest dość ciepło i prymulki już podrosły, czekam, żeby na dworze się ociepliło to wywiozę na działkę, trochę je przyhamuje. Co do remontu to mnie się wydaje, że idzie żółwim tempem ale panowie twierdzą, że tak musi być a są niezwykle dokladni, wypada mi tylko przytaknąć.
Witaj Zeniu też lubię mieć coś kolorowego na oknie ale u mnie jest dość ciepło i prymulki już podrosły, czekam, żeby na dworze się ociepliło to wywiozę na działkę, trochę je przyhamuje. Co do remontu to mnie się wydaje, że idzie żółwim tempem ale panowie twierdzą, że tak musi być a są niezwykle dokladni, wypada mi tylko przytaknąć.
- JAKUCH
IRENKO kochane remonty
i kochani fachowcy
.Dobrze ,ze masz dobrych fachowców . Ja jakoś nie mam do nich szczęścia . Na święta będziesz mieć za to ładnie 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko kiedy ja kupowałam swoje pierwsze goryczki sadziłam w ziemie jaką mam w ogrodzie i rosną do dziś , w zeszłym roku późno jesienią dostałam 2 jesienne też je wsadziłam prosto do swojej ziemi ,no i sprawdzałam przeżyły tę srogą zimę , potem dopiero usłyszałam że są chimeryczne i że lubią chyba lekko kwaśna ziemię , ale nie zamierzam ich ruszać musi im być dobrze jak jest bo przecież przeżyły .
Genia
Genia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Irenko!
Przepiękne pierwiosnki. Masz już wiosnę w domu. Remont też trzeba od czasu do czasu zrobić.
Nie zazdroszczę pracy

Przepiękne pierwiosnki. Masz już wiosnę w domu. Remont też trzeba od czasu do czasu zrobić.
Nie zazdroszczę pracy

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj IRENKO- pierwiosnki cudowne.
Życzę Ci wytrwałości w przetrwaniu remontu, ja nie tak dawno miałam remont taki z wymianą instalacji, to wiem co to znaczy.Dobrze, że jeszcze prace w ogrodzie się nie zaczęły.Pozdrawiam

Życzę Ci wytrwałości w przetrwaniu remontu, ja nie tak dawno miałam remont taki z wymianą instalacji, to wiem co to znaczy.Dobrze, że jeszcze prace w ogrodzie się nie zaczęły.Pozdrawiam

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Irenko i znowu cuda pokazujesz
Przepiękne te prymulki takich jeszcze nie widziałam ciekawe jak Ci będą rosły w ogrodzie

Witajcie dziewczyny po kilkudniowej przerwie.
Jadziu wszystko wskazuje, że na święta będzie porządek.
Geniu też sadziłam goryczki tak jak inne kwiaty do zwykłej ziemi ale po 2 - 3 latach marniały, wyglądały nieciekawie, więc nie sadzę więcej.
Krysiu pierwiosnki i bratki są już na działce, w przyszłym tygodniu posadzę je.
Tajko pierwiosnkom narosło dużo pączków, powinny długo jeszcze kwitnąć. Dziękuję za dodanie otuchy w przetrwaniu remontu, można zgubić się w tym bałaganie.
Gosiu można natrafić w sklepach na ciekawe i piękne kwiaty tak, że trudno przejść obojętnie.
Piękna i ciepła wiosna przyszła do mnie.
Dokupiłam też ciemiernik pełny i kilka róż rabatowych.

Jadziu wszystko wskazuje, że na święta będzie porządek.
Geniu też sadziłam goryczki tak jak inne kwiaty do zwykłej ziemi ale po 2 - 3 latach marniały, wyglądały nieciekawie, więc nie sadzę więcej.
Krysiu pierwiosnki i bratki są już na działce, w przyszłym tygodniu posadzę je.
Tajko pierwiosnkom narosło dużo pączków, powinny długo jeszcze kwitnąć. Dziękuję za dodanie otuchy w przetrwaniu remontu, można zgubić się w tym bałaganie.
Gosiu można natrafić w sklepach na ciekawe i piękne kwiaty tak, że trudno przejść obojętnie.
Piękna i ciepła wiosna przyszła do mnie.
Dokupiłam też ciemiernik pełny i kilka róż rabatowych.

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
No no Irenko piękne zakupy, to u Was juz ziemia rozmarzła,że mozna sadzic u mnie twarda jak głaz,
Oj jest wreszcie wiosenka
Oj jest wreszcie wiosenka
- JAKUCH
No ,no no ,ale zakupy wspaniałe Irenko . Piękny ciemiernik i wiosna również . Widać ,że i Ciebie Irenko dopadły różane zakupy . Piękne kolory
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Irko witaj, piękną różę wybrałaś, tą pomarańczową, poluje w tym roku na taki właśnie kolor, pozdrawiam