HALINKO!
Moje bardzo późne tulipany kwitną dość długo,gdyby nie te deszcze jeszcze by kwitły,a tak to dostały plam i musiałam usunąć brzydkie kwiatki.W piątek byłam na działce i sporo roboty podgoniłam,niestety muszę też skopać dwa kawałki ponieważ nie idzie normalnie pielić.
Ślimaków w domkach zebrałam sporo z biednego krzaczka który kwitnie na biało,pełnymi kwiatkami jak migdałek.Cały krzaczek dosłownie cały był oblepiony ślimakami.Sąsiad śmiał się,że zbieram te ślimaki jak jagody.
Dziś piękna słoneczna niedziela.
Miłego dnia!
LUCYNKO!!
Masz takie dobre serce,więc nie chciałam Ciebie naciągać na koszty,ale skoro nawet sąsiad Twój chce się podzielić ze mną więc z góry bardzo dziękuję,tylko czym ja Ci się odwdzięczę.????
U nas jak do tej pory nie było głosowań,po prostu narzucali opłatę i już.Ostatnio nie chodzę na zebrania bo i tak nic to nie daje.
W piątek było pochmurno,ale fajnie się pracowało.Opieliłam dwie grządki,zebrałam miskę ślimaków z krzewu kwitnącego na biało,wyniosłam na kompost trawę (całe wiadra)
Wczoraj rano byłam na zakupach,a potem poniosło mnie do ogrodniczego,chyba po to żeby wydać pieniądze.Nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam kwitnącą dziewannę "Dark Eyes",oraz dalię z jednym kwiatkiem kropkowanym.Zdjęcia będą jak wgram.A poszłam tylko po obornik sypki,którego niestety nie było.Z tej dziewanny trzeba będzie przypilnować i zebrać nasiona.
W tym roku może mi się uda wyhodować białe sasanki.Zobaczyłam,że nasiona opadają takie zielonkawe więc zebrałam i szybko wysiałam,powinny wzejść jeszcze w tym roku.
Wczoraj u nas było bardzo gorąco,ale niestety potem zaczęło się robić co raz chłodniej.Dziś też jest słonecznie.
Miłego ciepłego dnia Lucynko
MARYNIU!!
Pełnik pięknie kwitł,ale niestety przekwitł.Nic nie trwa wiecznie.Jedne zakwitają,drugie przekwitają.Jednoroczne kwitną długo.W tym roku miałam wielkie plany z wysiewami,ale nie wyszło.Posiałam aksamitki i granulki,naokoło pełno ślimaków padniętych.Wyrywam też liście po przekwitniętych ,żeby nie miały gdzie się chować.
Miłego dnia.