Moja działeczka :)
-
- 50p
- Od: 25 sie 2014, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka :)
Dlatego nieśmiało zaczynam od petunii ale uwierz mi moje mieszkanie jest tak ciemne że można myśleć że się mieszka w piwnicy. Mały domek pomiędzy dwoma wyższymi a od zachodniej strony 10 piętrowy blok. Słońce dochodzi tylko przez jakieś dwie godziny pomiędzy budynkami. Dlatego moja działka jest bardzo Słoneczna 

- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek szaleją te Twoje siewki
ja też zakupiłem tą szklarenkę hehe
ale jeszcze nic nie posiałem, bo u rodziców ją ulokowałem, bo u mnie miejsca nie ma 

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ładnie, coraz ładniej
a co tak pięknie wschodzi?

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj ładne siewki u Ciebie. Szklarenka jest zasiane jest i niech zdrowo rośnie trzymam kciuki 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
beacik78
No to współczuje bo słoneczko daje energię
Nie tylko roślinką. Ja mieszkam w bloku a zachodnią stronę mam wolną od zacienienia
Dlatego słoneczka jest spoko. Czasami latem za dużo
maniolek
Nie zapeszyć Mariusz
No to czekamy kolego za zdjęcia siewek
Blueberry
Natalia przede wszystkim aksamitki oraz cynia. Oby tak dalej rosło to będzie co pikować
Alicja125
Nie dziękuję Alicja by nie zapeszyć. Ale wczoraj włożyłem głowę do szklarni to cieplutko w niej
Do tego dużo słoneczka. Co więcej mogą chcieć nasionka 
Rodusik
Mariola ja kupując nasiona od razu zakupiłem ziemie do siewek. Dobra ziemia to podstawa , tak mi się wydaje
No to współczuje bo słoneczko daje energię

maniolek
Nie zapeszyć Mariusz

No to czekamy kolego za zdjęcia siewek

Blueberry
Natalia przede wszystkim aksamitki oraz cynia. Oby tak dalej rosło to będzie co pikować

Alicja125
Nie dziękuję Alicja by nie zapeszyć. Ale wczoraj włożyłem głowę do szklarni to cieplutko w niej

Rodusik
Mariola ja kupując nasiona od razu zakupiłem ziemie do siewek. Dobra ziemia to podstawa , tak mi się wydaje

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Piotrek ja bez bicia się przyznaje, że sieje w pierwszej lepszej ziemi (najczęściej ta z biedronki bo mam ją najbliżej) a największe kłopoty miałam raz kiedy się skusiłam na taką z napisem do wysiewów, wtedy wszystko padło. Ładnie zielono się u Ciebie już robi 

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- buum
- Kontakt:
Aha Aniu
Ja pierwszy raz wysiewam więc powiedziałem co wiem o wysiewaniu i o ziemi
Co do ziemi z marketów mam mieszane zdanie. Bo często trafiałem lichą, która się bryłowała i kamieniała. Moja siostra kupiła w sklepie ogrodniczym ziemie do kwiatów doniczkowych i jest rewelacja. Jak przesadzałem kwiaty ziemia była ciemna i lepka oraz jakby wilgotna. Całkiem inna niż z marketów. Czy z biedy czy marche. Może źle trafiałem. Teraz kupie gdzie ona i będę na wiosnę przesadzać kwiaty które mają tą lichą ziemie.
Ważne by wysiewy się udały

Ważne by wysiewy się udały

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Dziękuję za życzenia 

Pozdrawiam Alicja
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Piotrusiu, dzięki za życzenia :*
Co do ziemi to zależy chyba od partii itd. Ja sieję w zwykłej ziemi z marketu i jestem zadowolona.
Raz za grosze kupiłam worek ziemi idealnej - była lekka, czarna, z dodatkiem perlitu i piasku.
Raz kupiłam też jakąś syfną cuchnącą i wcale nie byłam zadowolona. Własnie tak jak piszesz - zbrylała się, robiła się twarda itd.
W tamtym roku spróbowałam też swojej ziemi z kompostu i byłam mega zadowolona - mieszałam ją ze żwirkiem i piaseczkiem i była super. A rośliny rosły w niej cudownie.
A tak btw to na forum bardzo polecają biedrowską ziemię,aż się dziwię, że macie do niej zastrzeżenia.
Co do ziemi to zależy chyba od partii itd. Ja sieję w zwykłej ziemi z marketu i jestem zadowolona.
Raz za grosze kupiłam worek ziemi idealnej - była lekka, czarna, z dodatkiem perlitu i piasku.
Raz kupiłam też jakąś syfną cuchnącą i wcale nie byłam zadowolona. Własnie tak jak piszesz - zbrylała się, robiła się twarda itd.
W tamtym roku spróbowałam też swojej ziemi z kompostu i byłam mega zadowolona - mieszałam ją ze żwirkiem i piaseczkiem i była super. A rośliny rosły w niej cudownie.
A tak btw to na forum bardzo polecają biedrowską ziemię,aż się dziwię, że macie do niej zastrzeżenia.
- buum
- Kontakt:
Może Majka trafiłem na gorszą partię. I tyle. Osobiście jestem klientem stałym biedronki i bardzo lubię ten sklep.
Następnym razem kupie w biedrze ziemie i będę zadowolony na pewno
Ale się ładnie u mnie wypogodziło
Szkoda ,że nie od rana
Popołudnie było słoneczne i ciepłe aż ciągnęło na działkę pojechać ale dziś nie było na to czasu
Muszę jechać i zrzucić już włókninę z roślinek
Następnym razem kupie w biedrze ziemie i będę zadowolony na pewno

Ale się ładnie u mnie wypogodziło

Muszę jechać i zrzucić już włókninę z roślinek

- buum
- Kontakt:
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Brawo Piotrek,mądry z Ciebie facet ;)
Ja też wolę dostawać kwiaty w doniczce, bo potem można je zasadzić. To znacznie milsze kiedy roślina przekwita nie jest wyrzucana tylko zostaje - czasem na bardzo długo. Do tej pory mam (o ile przetrwały) doniczkowe różyczki z prezentów imininowych, które gdzieś tam pozgarniałam i zasadziłam na działce. Niestety niektóre kwiaty sprzedawane w doniczkach to tylko "fikcja" - niby w doniczce, a potem jak się okazuje nie są wcale ukorzenione...
Myślisz Piotrku, że to już wiosna?
Ja też wolę dostawać kwiaty w doniczce, bo potem można je zasadzić. To znacznie milsze kiedy roślina przekwita nie jest wyrzucana tylko zostaje - czasem na bardzo długo. Do tej pory mam (o ile przetrwały) doniczkowe różyczki z prezentów imininowych, które gdzieś tam pozgarniałam i zasadziłam na działce. Niestety niektóre kwiaty sprzedawane w doniczkach to tylko "fikcja" - niby w doniczce, a potem jak się okazuje nie są wcale ukorzenione...
Myślisz Piotrku, że to już wiosna?
- buum
- Kontakt:
Z tym ukorzenieniem masz rację Majka. Do tej pory trafiłam dobrze. Tym razem też bo przesadzałem do doniczki innej i widziałem korzenie.
Co do pogody, wiosna lub przedwiośnie. Epizody zimy oczywiście jeszcze możliwe. Bo dopiero marzec
ale bedzie już tylko lepiej 
Co do pogody, wiosna lub przedwiośnie. Epizody zimy oczywiście jeszcze możliwe. Bo dopiero marzec