Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Iwonko [00..] - właśnie zauważyłam wrażliwość na ludzkie cierpienie, gdy wspomniała podopieczną, która już odeszła. Mówiła o tym ze łzami w oczach. ;:108
Jeszcze jedno mnie ujęło. ;:167 Mianowicie powiedziała, że lubi swoją pracę. ;:63

Iwciu - chętnie, ale jak widzę, troszeczkę za późno. ;:306
Synuś zawsze mi powtarzał, że jemu najbardziej odpowiada życie singla, ale jak widać, strzała amora cuda może zdziałać. :;230 :;230

Aguniu - za wnuczętami tęskno mi bardzo, ale czy się doczekam... oby! ;:303

Julio - masz rację. ;:108 Najważniejsze, by im było z sobą dobrze. ;:62
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

To najlepsze co może być, lubić to co się robi, ja też bardzo lubiłam swoją pracę, do tej pory odwiedzam swoich podopiecznych ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - jedno mnie tylko martwi, bo Aga narzeka na kręgosłup. ;:174 A przecież ta praca polega m.in. na dźwiganiu. ;:108 Co Ty na to?
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, niestety to prawda, przecież ja właśnie dlatego teraz włóczę się po lekarzach, operacje, rehabilitacje i do żadnej pracy na razie się nie nadaję, tam niestety straciłam zdrowie, to jest przykre bardzo ;:185
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko - bardzo mi się spodobało to co napisałaś: ......Tylko w sprawie zmarszczek to ja już nic nie zmienię. ;:185 Już je mam, :tan ale wcale mi one nie przeszkadzają....... mnie też nie przeszkadza mój wiek i nie mam problemu z tym żeby powiedzieć ile mam lat gdy ktoś niedyskretnie o to zapyta. Oczywiście z wiekiem wiążą się zmarszczki...ponieważ nie mam na to wpływu -to się nie przejmuję!
Bardzo się cieszę Twoją radością ze szczęścia syna. Jesteś wspaniałą teściową. Moja śp. teściowa to była chodząca dobroć ale lubiła zarządzać. Ja sobie wtedy przysięgłam, że nie będę tego robić moim dzieciom. Mam nadzieję że to mi się udaje.
Myślę, że doczekasz się wnuków. My mamy sąsiada, który ożenił się po czterdziestce - doczekał się trójki dzieci, synowie są już dorośli a córcia w liceum.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko najważniejsze, że młodzi się kochają ;:108 a jeśli dodatkowo przyszła synowa bardzo Ci odpowiada to już w ogóle super. Nic tylko trzymać kciuki i życzyć szczęścia ;:168 . Praca jako opiekunka społeczna wymaga sporo wrażliwości i cenię takie osoby bardzo. Nie wszyscy mają w sobie tyle empatii by pomagać i opiekować się innymi ludźmi. Piękne jest to, że lubi swoją pracę a nie robi tego tylko z przymusu , to się ceni ;:138 . Brawa ;:138 . Dobrej nocy Ci życzę ;:196 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - to już wiem, że słusznie martwi mnie sprawa kręgosłupa. ;:174
Współczuję Ci z całego ;:167 , bo nie tylko cierpisz, ale dodatkowo nie możesz wykonywać pracy, którą polubiłaś. ;:108
Najgorsze jednak jest to, że w ogóle nie możesz pracować. ;:174 Przykra sprawa. ;:108 ;:108
Trzymaj się dzielnie i nie poddaj pesymizmowi. ;:196

Marysiu [amba] - dziękuję, kochana, za wszystkie cieplutkie słowa. ;:196
No i jeszcze za to, że mnie pocieszyłaś w sprawie ewentualnych wnucząt. ;:196
Moja teściowa też była kochana. ;:167 Wspierała mnie, nie wtrącała się w nasze sprawy, a na jej pomoc zawsze mogliśmy liczyć,w przeciwieństwie do teścia. Zresztą tak samo na pomoc moich rodziców. ;:108 Dlatego przeszliśmy przez większą część życia właściwie bezproblemowo. ;:215

Ewelinko - masz rację i moje zdanie jest identyczne. ;:108 To przed młodymi ściele się nowe życie. We dwoje. ;:63 Z ewentualną pomocą rodziców, jeśli sobie tego zażyczą, bez jakiejkolwiek ingerencji.
Ew. synowa ma tylko tatę. ;:174
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko czytam że synowa jest wesoła i wrażliwa, pewnie syn szukał dziewczyny z takimi cechami i najważniejsze znalazł. Teraz trzymam kciuki żeby wytrzymali, bo skoro długo byli samotni to trzeba popracować nad sobą ;:215 Wiemy ile życie we dwoje wymaga wyrzeczeń i dobrej woli obu stron. Młodzi nie lubią wtrącania się ale wiesz ja się nie wtrącam i wkurza mnie jak moja synowa próbuję wtrącać się do moich spraw i często mnie język swędzi...ale powiem tylko do mojego starego wysłuchiwacza ;:306 ;:306 W imię dobrych stosunków lepiej wiele przemilczeć ;:162
Wszystkiego co najlepsze Lucynko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzisiaj rano przywitała mnie biała listopadowa zima. ;:333 Spadło trochę śniegu, który przeleżał przez cały dzień i ciągle bieleje za oknami. ;:303 Lubię takie widoki, zwłaszcza gdy nie muszę wychodzić z domu. ;:306
Słoneczko też poświeciło i tuż przed zachodem wspaniale barwiło niebo i obłoczki.

Obrazek
Znalazłam wreszcie czas na zapakowanie obiecanych kilku osobom nasionek, jutro pognam na pocztę, bo dzisiaj po ciemku już mi się nie chciało. ;:131 Taki ze mnie leń. ;:7

Marysiu [Maska] - szczerze mówiąc, to ja wątpię, czy Paweł sam poszukał, czy ktoś mu znalazł, bo on się nie kwapił ku zamianie singla na parę. Ale jak by to się nie odbyło, to i tak się cieszę. :tan
Mnie się nikt nigdy do niczego nie wtrącał, bo szczęśliwie od początku zamieszkaliśmy osobno i z dala od rodziny. Chociaż nie. Raz próbowała to zrobić o 10 lat starsza siostra męża, ale szybko ją zgasiłam i w obawie o zerwanie stosunków po prostu sobie odpuściła. ;:63
Masz charakter podobny do mojego. Też wolę przemilczeć, jeśli coś mi się nie podoba, a dotychczasowa synowa jeszcze mi się niczym nie naraziła, choć nieraz widziałam jej humorki w kontaktach ze swoim M. Ale to ich problemy i nauczyli się je rozwiązywać bez niczyjej pomocy. ;:333
Dziękuję za dobre słowa. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie ładne słoneczko no i niebo śliczne, a ta zima to chyba już wszędzie tylko nie u nas, co prawda mi się do niej nie spieszy bo opony nie wymieniłam jeszcze, M u siebie wymienił, a mi każe w domu siedzieć ;:306 , ale roślinom przydała by się kołderka bo mrozi u nas ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko piękne zdjęcie ;:333
U mnie też zima ;:138 bielutko , czyściutko i niech tak będzie do lutego :D Słoneczko tylko na kilka minut wyjrzało .
Mamy teraz odpoczynek o naszych roślinek , dobrze że maja kołderkę :D
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Śliczne zdjęcie. Kolorowe niebo, chmurki i ;:3
Pozdrawiam
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko fajne zdjęcie zrobiłaś ;:333
Odpoczynek od ogrodu przyda się wszystkim .Lubie taka pogodę .
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko widzę że zima zawitała do Ciebie, ja też mam troszkę śniegu i mrozu.Dobrze że zakończyłam prace porządkowe w niedzielę wszystkie doniczkowe przeniosłam do altany. Co będzie dalej zobaczymy, opał przygotowany.Przy większym spadku temperatury będę palić w piecu. ;:134
Gratuję udanego niedzielnego spotkania , podzielam Twoje zdanie i życzę powodzenia w kontaktach rodzinnych. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - mąż dba o Twoje bezpieczeństwo i zdrówko, ;:108 dlatego woli Cię widzieć w ciepełku domowym, a nie martwić się, ;:218 czy przypadkiem siedząc za kierownicą nie wpadłaś w poślizg na przykład. :uszy

Tereniu [TerDob] - nasionka dojechały. Bardzo dziękuję. ;:180
U mnie większość śniegu już zniknęło, niestety i raczej nie zanosi się na mróz. Mam tylko nikłą nadzieję, że może trochę białego puchu jeszcze spadnie.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Olgo - dziękuję i pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Alicjo - dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196
A odpoczynek zapewne się przyda, tylko jakoś tak cni się za działeczką, ptaszkami i kwiatkami, za wszystkim, co się z wiosną i latem wiąże. ;:7

Irenko - ja nic nie przechowuję na działce, bo i pieca tam nie ma. ;:185 cokolwiek mam do przetrzymania przez zimę w cieplejszych warunkach, tacham do chałupy i stawiam albo na balkonie, albo wnoszę do mieszkania, jeśli mróz zbyt duży. ;:108
Bardzo dziękuję za życzenia ;:180 ;:180 Tobie wzajemnie życzę wszystkiego, co piękne i dobre. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”