Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, przepiękne kwitnienia, a do tego własne :D Gratuluję i zazdroszczę :twisted:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mambo dziękuję :oops: choć moje kwitnienia w porównaniu z Twoimi to nic :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu ależ ty jesteś pomysłowa, super wychodza zdjęcia na czarnym tle. Za pozwoleniem pomysł skopiuje i moje zdjęcia będą też na takim tle. A ja zawsze po domu latałam z doniczkami i zawsze to tło byle jakie. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Mirko, na ten pomysł wpadłam całkiem przypadkiem :lol: próbowałam robić na tle czarnych ubrań, ale tło zawsze wychodziło szare :twisted: i parę dni temu ustawiłam storczyka na szafce obok telewizora, bo miejsca na parapecie juz nie mam :oops: a kwitnące zawsze chcę jakoś wyeksponować. I jak już był obok tego telewizora to stwierdziłam że można spróbować cyknąć fotkę i efekt nareszcie mnie usatysfakcjonował :lol: lampa trochę się odbija, trzeba dobrze się ustawić, próbować, aż w końcu wyjdzie :wink: Powodzenia :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu dzięki za rade, będę cykać do skutku, a swoja droga one naprawdę efektownie się ustawiły do zdjęć , to ci pięknisie. ;:21
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

mi czasami tło samo z siebie wychodzi czarne, zwłaszcza, jak robię z lampą. albo jak ustawiam storczyka tak, by kwiaty były w słońcu. wtedy widać tylko kwiaty. w każdym razie robię duże lepsze zdjęcia niż kiedyś... teraz przynajmniej nie są rozmazane, widać dokładnie kwiat.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[/bAsia żebyś ty widziała ile ja sie narobiłam zdjęć, telewizor obfotografowany z każdej strony, a ta wredna lampa ciągle się odbija ,dziś dalszy ciąg będę tak długo robiła aż się uda.
;:23 , może zmienię ustawienia.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Może to też od telewizora zależy :lol:
mój ma matowy ekran, ale lampa na niektórych fotkach też się odbijała...trzeba kombinować, stanąć bardziej z boku itp...zauważyłam też że mniej się odbijała jak w pomieszczeniu było jasno. TV mam koło okna więc było z tym łatwiej...
Próbuj dalej Mirko, nie poddawaj się :!: :lol:

A ja dziś miałam wielkie podlewanie wszystkich moich roślinek bo jutro wybywam na tydzień z domu na wczesne wakacje :lol: naładować akumulatory przed obroną pracy mgr :twisted: to tylko tydzień a i tak się martwię co one wszystkie beze mnie zrobią :lol: co będzie jak wyjadę na dłużej...aż strach pomyśleć :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Nic im nie będzie, z pewnością z tęsknoty za Tobą urosną trochę i może jakąś niespodzianką Cię przywitają, czego Ci serdecznie życzę ;:12 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Halinko, dziękuję Ci za te życzenia :wink: poooowoli rosną dwa pędziki, pewnie przez ten tydzień się wydłużą, w końcu nie będę ich codziennie obserwować :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

he he ja odpuściłam robienie czarnego tła :lol: Spróbowałam Twojego patentu z TV i wychodzi szary ekran ekran, może trzeba by koło LCD czy plazmy robić.
Patenty Madzik też się u mnie nie sprawdzają. Myślę, że to wina aparatu po części, bo w tym samym pokoju mój brat lustrzanką zrobił zdjęcia gdzie obiekt wyszedł na czarnym tle. Mój aparat nie ma takich ustawień. Za to wychodzą dobre zdjęcia na jasnych tłach ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

mi czasami wychodzi czarne tło, jak storczyka ustawię tak, by kwiaty były w słońcu.
Obrazek
jak robię z lampą, to też czasami, ale nie zawsze, wychodzi czarne tło.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Jeanne, piękne, obfite kwitnienia :shock:
Gratuluję!
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Joasiu - piękne kwitnienia i bardzo staranne zdjęcia. :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Teresko, Dorotko, dziękuję za odwiedziny i pochwały :oops: :lol:
Nie mam ostatnio za bardzo czasu na Foum, przeglądam tylko, czasem coś napiszę :oops: dziś nadrabiam zaległości u siebie :lol:
Pamiętacie moją "zagadkę" dendrobium phalaenopsis z początku kwietnia :?: na starej psb wyrosły dwa *cosie*, Dusia zasugerowała że to mogą być keiki i tego się trzymałam :roll: wyjechałam na tydzień, przed wyjazdem te *cosie* były jeszcze małe. Jak wróciłam stało się jasne co z nich wyrośnie :wink: nawet nie wiecie jak się cieszę 8)
Obrazek
Na młodszej psb rośnie natomiast keiki, to juz pewniak:
Obrazek

Pochwalę się moją reanimacją, storczyk przyniesiony w listopadzie od babci, praktycznie bez korzeni, musiałam kilka powietrznych wsadzic w podłoże i właśnie poczuł wiosnę i rusza :P
Obrazek

I na zakończenie pędy moich dwóch woskowych falenopsisów, bordowo-fioletowego w kropeczki i "mućki" 8)
Obrazek Obrazek

Kilka stroczyków, tj kremowy piegusek, "mućka" i cytrynek przekwitły, Philadelphia nieśmiało pokazuje pędzik, reszta nadal kwitnie, moja ulubiona Pink Panther przedłuża każdy z 4 pędów :lol: biskupi, Biała Dama i łososiowy i żółty w żyłeczki nadal kwitną :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”