Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

No tak ja Tu gadu gadu z Zuzią ,a liliowców nie pochwaliłam :)
Juz sie poprawiam .
Elu piekne masz liliowce ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie kochane dziewczynki . Dzisiaj miałam trudny i pracowity dzień . Wziełam się za domowe roboty bo już mnie nosi z bezczynności . Zrobię zaraz na ten temat wpis w Koglu-moglu .Teraz z przyjemnością pobędę z Wami . Ciągle też buszuję za fajnymi bylinami chociaż wstępną listę już zrobiłam i raczej nic już nie będę zmieniała . Wiosną mam do uporządkowania dwie różane rabaty bo jesienią niestety nie dałam rady tego zrobić , więc nie mogę zbyt dużo zamawiać bo i kiedy to potem posadzę .Bardzo bym chciała w tym sezonie znależć trochę czasu na pierwsze zagony warzywne i pomału zagospodarować na ten cel tył ogrodu .Plany jak zwykle ambitne tylko wiem że dużo będzie zależało od pogody bo jeżeli znowu będzie się lał żar z nieba to niewiele da się zrobić .

Iwonko , staram się jak mogę ,ale już mam dosyć bezczynności ,więc muszę czymś zająć ręce i głowę . ;:306 Wyciągnę chyba robótki ręczne .
Alu ,miło że podobają Ci się moje liliowce , mam ich trochę i nie wszystkie mi jeszcze kwitną .
Zuziu , nazwa tego liliowca na pewno jest przy nim i wiosną sprawdzę co on za jeden . Poszukam jeszcze w zeszycie bo powinnam mieć go wpisanego na tym konkretnym miejscu ,ale robiłam porządki w zapiskach i teraz to dopiero mam bałagan :;230
Bożenko , wiem że jesteś bardzo szczerą osobą i chętnie się dzielisz z innymi , dzięki ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Elu :D czasem tak bywa ,ze liliowcowi miejscówka nie pasuje .Tak miałam z kilkoma jak tylko przesadziłam w inne miejsce to zaraz zakwitły
Pozdrawiam Alicja
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Dzięki Elu ,tak już mam! ;:167
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Alu za radę , na pewno się posłucham i przesadzę co poniektóre bo już mnie wnerwiaja , siedzą jak zaklęte i nic , ani jednego kwiatka .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Elu..odpuść sobie nowe zakupy. :;230 . Z tego co wiem masz tyle jeszcze nie posadzonych z poprzednich zakupów. ;:oj Co do twoich liliowców z tego co widzę niektórych to pewnie pierwsze kwitnienie ( kwiat nie w pełni wykształcony ) przy pierwszym kwitnieniu one tak mają. Nie martw się, w tym roku się rozhulają na pewno. ;:108
Babciabenia pisze: Elu damy radę ,na odległość będziemy się wymieniać!
U mnie także się coś znajdzie..zaznaczam tylko że kopane z gruntu a i pomyłki mogą się zdarzyć, zwłaszcza wśród liliowców. ;:306 Jedynie po kwitnieniu jak zaznaczę nitką będzie ok. :uszy
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu ,ja też się wpraszam!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzanko , Bożenko , zakupy są raczej tylko te , które i tak trzeba zrobić bo akurat danych roślin brakuje na jakiejś rabacie np. potrzebne mi są jeszcze dwie sztuki hortensji Bobo na przód nowej rabaty i biały liliowiec też chociaż dwie sztuki na tą rabatkę , ponadto ciemne duże żórawki do żółtych róż i rutewki do różowych róż.Nie ma tego więc zbyt wiele .
Zuzanko , masz rację co do mało jeszcze wykształconych kwiatów liliowców przy pierwszych kwitnieniach , mam nadzieję że w tym sezonie pokażą już coś ładniejszego.Na pewno jeżeli się tylko coś da podzielić to też będę sie z Wami dzieliła .Mam sporo nowych posadzonych jesienią i będę czekała na pierwsze kwiaty .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Elu, a ja zobaczę co jeszcze brakuje mi i jakie też ceny będą , jest jeszcze trochę czasu ,więc tylko oglądam i oglądam... Tu w mojej okolicy też są szkółki jak się ociepli to się tam wybiorę!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , w mojej okolicy też mam sporo szkółek ,ale są niestety w większości drogie a i na targowisku jest kilkanaście stoisk z roślinami.Jednak jak przychodzi do kupna to się często okazuje że nie ma tej odmiany co potrzeba . Dlatego lubię kupować w Skierniewicach jesienią bo tam zjeżdżają się szkółki z połowy kraju i wybór jest ogromny .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak ,bo tam masz blisko Elu?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , a jak długo gospodarujesz w obecnym ogrodzie i jak on jest duży ?
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu w lutym będzie 8 lat i od podstaw,było kilka świerków poza tym jakieś stare badyle!
No nie wiem jak Ci go opisać ,nie jest aż taki rozrośnięty znajdę fotkę z ubiegłego lata to wstawię do pogaduch.Masz tu link do moich fotek są tam dwa albumy: http://www.fotosik.pl/u/Boniena a tu drugi profil na fotosiku: http://www.fotosik.pl/u/doogrodu
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jak masz ten ogród rozłożony tzn. czy przed domem , czy za domem , jak to wygląda topograficznie od wjazdu ?
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jak w nazwie wątku, Elu. ;:196
Z przodu ogród kwiatowy z tyłu domu działka na warzywa! Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”