Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Ewunia trafiłam do Twojego wątku i podziwiam jeżówki w dużych kępach ;:215
Floksy wyglądają bajecznie !Pachną przepięknie ;:oj
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I jakie smaczne! :D Kto nie jadł kwiatów floksów, niech spróbuje, słodkawe, pachnące, można sobie podjadać w czasie prac pielęgnacyjnych w ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Amanita pisze:I jakie smaczne! :D Kto nie jadł kwiatów floksów, niech spróbuje, słodkawe, pachnące, można sobie podjadać w czasie prac pielęgnacyjnych w ogrodzie ;:215
Ja nigdy nie jadłem floksów :) ale chętnie spróbuje :D mam nadzieje że żałować nie będę :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Co do kulinariów floksowych, to przed wielu już laty moim dzieciom na przyjęcie komunijne robiłam tort i dekorowałam właśnie kwiatami floksów, moczonych w białku z cukrem i suszonych w piekarniku... wtedy to była nie lada atrakcja :;230 ...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Co to znaczy reklama ! ;:215 ;:215
To za sprawka Ewuniu Ciebie i moj ogrodek wzbogaci sie o jezowki ! Zdjecia jakie zamiescilas u siebie rozbudzily w wiekszosci forumowiczow chec posiadania tak slicznych roslin ;:108
Nie moge doczekac sie wiosny ;:145
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

iwwa pisze: Zdjecia jakie zamiescilas u siebie rozbudzily w wiekszosci forumowiczow chec posiadania tak slicznych roslin ;:108
Właśnie , żeby jeszcze u nas tak chciały rosnąć i kwitnąć... ;:131
Ja się zawzięłam i tak łatwo im nie popuszczę. ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Piękna kolekcja floksów ;:138 Uwielbiam je za niekłopotliwość i taką różnorodność barw.
Pomysł na nową rabatę bardzo mi się podoba ;:215
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Witaj Ewciu - jestem pod wrażeniem Twoich floksów, nawet nie wiedziałam, że mogą występować w tak wielu kolorach. U mnie tylko dwa kolory, ale chyba za długo nie pociągną, bo wydaje mi się, że rozsiewają choróbska. A jak wiesz dla mnie róże są priorytetem. I dlatego z ciekawością przeczytałam Twój alfabet. Kilka róż mam takich samych, kilka nie posiadam. Zainteresowałam się opiniami o nich. Masz szczęście, że jesteś zadowolona z Olympic Palace, Stockholm Castle czy Vanilii. U mnie czegoś tym rózyczkom brak. Olympic drugie kwitnienie ma zupełnie inne niż pierwsze, kwiaty są znacznie mniejsze, a sama roża jakaś chorowita. Stockholm choć ma piękne kwiaty jest niesforna, pędy ma powyginane, rozchodzą się w każdą możliwą stronę. W dodatku przy tak niskiej róży i jej dużych kwiatach, ciągle muszę ją podpierać. No i na koniec Vanilla, mam 2 krzaczki, żaden z nich nie urósł nawet do rozmiaru 0,5 m. Do tego cienkie pędziki, ech lepiej nie mówić. Miło się więc czyta, że u kogoś te róże mają się całkiem dobrze.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

https://www.google.pl/search?q=floksy&c ... 80&bih=887

Masakra jakie piękne są kolory i odmiany :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne floksy ;:138 , Niby takie zwykłe, babcine a na ich widok serce szybciej bije. I chyba nawet każdy jest w innym kolorze? Moje sa jakieś takie bardziej płaskie, a Twoje jak hortensje ;:oj
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Kochani moi ogrodnicy. Dzisiaj zaświeciło słoneczko i to mocniej niż się zapowiadało. Zaczyna topnieć śnieg. Wybrałam się na działkę w celu rekonesansu - ile róż jeszcze mogę domówić :;230 Dwie się jeszcze zmieszczą. Już niedługo szpadel w dłoń i trzeba roślinki przesadzać, robić miejsce na róże. Pooglądałam te, które mam i niestety wiele z nich jest czarnych, źle przezimowały. Spodziewałam się tego bo mrozy były srogie, a ja im małe kopczyki zrobiłam. Róże sadzone jesienią wyglądają fatalnie, aż się boję co z nimi będzie. ;:223 Mogłam je lepiej zabezpieczyć. Wydaje mi się, że bezpieczniej jest sadzić róże wiosną. No cóż, teraz pozostaje tylko czekać wiosny.

W imieniu floksów dziękuję za pochwałę ich urody ;:196
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, zmartwił mnie Twój post :(
W jakiej części Polski mieszkasz? U mnie też była, jest sroga zima, ale jest bardzo dużo śniegu, bardzo bym ubolewała jakby moje róże nie przeżyły :(

Ewo, życzę Ci, abyś miała jak najmniej strat, a najlepiej w ogóle :)

Wszystkiego dobrego :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu bądźmy dobrej myśli! ja też oglądam róże, ale to jeszcze nie czas żeby stwierdzić czy żyją...jeszcze poczekajmy. Ty marzysz o szpadlu a ja dzisiaj wzięłam sekatory w dłoń i dobrze jest ...dotleniona, zmęczona ale zadowolona :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

;:oj szpadel chcesz już łapać :?: ;:306 daj spokojnie odejść zimie ;:131
U mnie tez dzisiaj słoneczko topiło śnieg, ale o szpadlu jeszcze na długo musze zapomnieć ;:224
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Kochani, co tam kwiatki. Przed godzina zadzwoniła moja córka z pracy i przekazała mi smutną wiadomość. W poprzedni poniedziałek u nas było takie nieciekawe i bardzo niebezpieczne zjawisko atmosferyczne. Padał deszcz, który od razu zamarzał. Kiedy opuszczałam pracę cały samochód był w lodzie i wszystko dookoła. Właśnie w tamten poniedziałek miała wypadek samochodowy koleżanka mojej córki. W tamtym roku skończyły dziewczynki studia, w tym roku mają 25 lat. To koleżanka z liceum, dużo czasu wtedy razem spędzały. Tego feralnego dnia wpadła w poślizg, kilkakrotnie dachowała, można powiedzieć, że samochód stuturlikał się z górki. Nieprzytomną zabrali do szpitala, przeszła operację mózgu, utrzymywali ją cały czas w śpiączce. No i dzisiaj podjęto decyzję o odłączeniu jej od aparatury bo mózg niestety umarł. Była jedynaczką. Podobnież człowiek pisze scenariusze a Pan Bóg się śmieje. I cóż znaczy strata roślinki wobec takiej tragedii. Nie potrafię znaleźć sobie miejsca, córka moja jest roztrzęsiona. Ogromna tragedia. Wydawało się, że życie jest przed nią. Bardzo współczuję jej rodzicom.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”