W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Milena
50p
50p
Od: 21 sie 2007, o 11:47

Post »

Angela pisze:Piękne są te psy
Ja mam wielki problem z moim mimo tego że jest kochany i śpi nawet w łóżku z nami to po wyjściu zamienia się w "potwora" przeskakuje płoty wielkości nawet do 2 metrów żeby za atakować psa :x właśnie jakieś 15 minut temu znowu to zrobił nie mogę dać sobie z nim rady
Może macie jakieś sposoby Proszę o pomoc
Malamut czy Hysky to wędrowniczki i wiele osób ma z tym problem - żebypies się nie podkopywał, nie przeskakiwał płotu itp. Jeśli Twój pies przeskakuje ogrodzenie, to rozsądnym wyjściem wydawało by się założyć mu siatkę od góry - jeśli oczywiście on jest w kojcu podczas Waszej nieobecności. Osobiście bałabym się stosować różnych elektrycznych wynalazków, zwłaszcza dla zaprzęgowców.
Agresja wobec innych psów to osobny problem, z kótrym nie jest łatwo sobie dać radę. Mój Tee mimo dobrej socjalizacji ma swoje "ulubione" rasy, na które z ochotą pokazuje zęby. Dotyczy to tylko samców.
Milena
Milena
50p
50p

Post »

Aza pisze:Dwa zdjęcia z dzsiejszego spaceru na pierwszym cała zgraja z moimi znajomymi,
Manook stara się zrzucić kantarek, Zbójka go wącha,Aragorn siedzi dumnie
za nim Karmelek Aza odwrócona, na drugim tylko panowie psy. To są dzieci i wnuki Zbójki.
Obrazek Obrazek
Mileno Znalazłam twój wątek u malamutów, ale nie znalazłam strony Tee
u Sławanki. POZDRAWIAM
Rewelacyjne zdjęcia, o towarzystwie nie wspomnę, bo wśród tych uroczych futer mój ulubieniec - Aragon:) Martyna świetnie sobie radzi z dwoma samcami:) Twoje dziewczyny też są wspaniałe, dumne i zadowolone. Zazdroszczę Wam tych wspólnych spacerów.
Milena
Awatar użytkownika
Angela
50p
50p
Od: 27 lis 2007, o 12:27

Post »

Obrazek

Nie zdecydowała bym się chyba nigdy na obrożę elektroniczną, Tajson uczestniczył w szkoleniu III stopnia czyli podstawowe posłuszeństwo, musieliśmy przerwać gdyż mieszkam w 4 osobowej rodzinie i każdy chciał go szkolić po swojemu a na dodatek moja bratanica w tamtym okresie cztero letnia dziewczynka szkoliła go na swoj sposób więc trener nie miał szans Tajson robił i tak jak mu się podobało. Ogrodzenie mam z jednej strony betonowe z drugiej jest drewniany płot jak przez niego nie widzi co się dzieje na wiosce to podskakuje ok pół metra wyżej i zagląda. Nie wiem już co mam robić myślałam ze to wiek dojrzewania i minie mu to ale w lipcu skończy 6 lat a dalej zachowuje sie jak szczeniak.
Milena
50p
50p

Post »

To świetnie, że ma charakter szczeniaka w chęci do zabaw:) Ogrodzenie, no cóz, jak pies nie widzi co się dzieje, to mu źle. To ciekawskie natury:)
Śliczniutki jest:) i wcale nie wygląda na łobuza:)
Milena
Awatar użytkownika
Angela
50p
50p

Post »

Bo po za wybrykami raz na tydzień jest bardzo kochany i uwielbia zabawy a zwłaszcza na śniegu, ale denerwuje mnie ta jego nietypowa i dziwna reakcja na niektóre psy tym bardziej że może któregoś razu to on zostać pokrzywdzony :cry: Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj mój też uwielbia patrzeć co się dzieje
juz nawet odpuściłam parapet w kuchni - zero kwiatków a porysowany pazurami że aż strach....

ale co psinie okno na świat mam zamknąć :lol:

niestety balkonu nie ma...
Awatar użytkownika
Angela
50p
50p

Post »

Kiedyś jak uda mi się to nagrać to wrzucę na forum wygląda to jak by miał coś z kangura :lol:
a tak spał z kotkiem który poszedł sobie i już nie wrócił :cry: , teraz mam dwa po sterylizacji to trzymają się domku
Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no nie mój to tak dobrze nie ma
podłoga albo własny kawałek wykładzinki - przenosi sobie go czasem w inne miejsca, np. z przedpokoju do kuchni pod okno

łózko dla psa zakazane, nawet dwoma łapami nie wolno...
choć czasem rano jak mnie budzi - szcególnie w weekend - to bywa że się budze z psem na plecach

zobaczcie co wczoraj mój zbój wyprawiał

najpierw służył nieocenioną pomocą podczas składania szafki pod zlew kuchenny
bez niego chyba bym nie dała rady

Obrazek

a poźniej zasłużony odpoczynek przy kości
choć tak się wyżywał na niej, że mam wątpliwości czy to można nazwać odpoczynkiem
było przed sprzątaniem - więc pozwoliłam się gadzinie wyżyć do woli

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Angela pisze:Kiedyś jak uda mi się to nagrać to wrzucę na forum wygląda to jak by miał coś z kangura :lol:
a tak spał z kotkiem który poszedł sobie i już nie wrócił :cry: , teraz mam dwa po sterylizacji to trzymają się domku
Obrazek

Niesamowite :shock: taki ostry na obce psy , a tu proszę kot poduszkę z niego sobie zrobił :P :P :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś to on jeszcze ma tą kośc? :shock:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Antooosia pisze:Aguś to on jeszcze ma tą kośc? :shock:
"ciociu" a pewnie ze ma
wydzielam mu troche bo jakby się dorwał to na raz by wciął, a wtedy różnie być może
no i jak posprzątane to na pole wynosimy czasem

taka kość to jak zabawka - więcej zabawy niż jedzenia

ale jak się wczoraj do niej dorwał - to normalnie aż chrupalo - gdyby to było jakieś obce bydle to normalnie bym się bała
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

O rety ale ta kość ogromna :shock: Kenzo jak kiedys dostał podobną to...się jej przestraszył :;230
poza tym jakoś takie naturalne mu nie służą, tylko prasowane może jeść, po innych, wędzonych czy nie, od razu sensacje żołądkowe ;:192
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Moja sunia też ma nową zabawke.
Obrazek
Obrazek
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pewnie jej się spodobał kolor nowej zabaweczki :wink: :D
Bonni najbardziej lubi pogryzać gumowe zwierzaczki mojego synusia.
Ostatnio psinka spędza całe dnie w ogródku ,czmycha jak tylko ktoś drzwi uchyli .
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Ten pomarańcz to pod kolor mieszkania :lol: - zresztą to prezent od mojej mamy.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”