Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Witaj . Ależ Ty masz kolekcję storczyków ;:oj , brawo pięknie Ci kwitną. Ja mam tylko jednego ;:306 . Jakoś nie specjalnie mam do nich rękę więc wolę podziwiać u innych. W ogrodzie także sporo kolory. Oby tak dalej ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Storczyki piękne.I fajniee,że tak długo kwitną i ciesza :)
ale ten czerwony floks piękny.
O taki też muszę sobie kupić :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu parapetowe kwitną cudnie. ;:31 Moje po kilku latach, jakoś marniutkie, ale ja każde doniczkowe uduszę. ;:306 Floks pewnie świeci na rabacie, mocny kolor. ;:oj Moja biała szałwia się chyba obraziła, a u ciebie ma jeszcze dużo pąków. ;:215
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Ależ u Ciebie ogrom barw :) Mam nadzieję, że i moje hibiskusy doczekają takich rozmiarów jak Twój :)
Szukam właśnie inspiracji na rabatę z bananowcami i wpadła mi w oko kanna :) Napisz jak Ci się ją uprawia i czy wykopujesz kłącze na zimę?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kochani bardzo dziękuję za wszystkie odwiedziny, chociaż ostatnio niestety zmuszona jestem do zaniedbywania zarówno swojego i waszych wątków :( Tak się składa, że za kilka dni muszę zgłosić się do szpitala, prawdopodobnie czeka mnie zabieg i teraz zamiast relaksować się wśród kwiatów i w waszych ogrodach biegam, żeby pozbierać jakieś "niezbędne" świstki... Mam nadzieję, że wybaczycie mi moją chwilową rzadszą obecność na forum ;:180

Olu storczyki i mnie cieszą, bo to znaczy, że jednak nie jestem jeszcze najgorszą "opiekunką" :wink: szałwie jak mam czas to ścinam, ale zauważyłam, że nawet nieścinane też zakwitną dzięki bocznym przyrostom, choć może odrobinę słabiej.
Ewuś od pewnego czasu lubię już astry, ale posiadanie tylko ich kwitnących w ogródku mnie przeraża, bo to oznaka tego, czego ogrodnicy nie lubią najbardziej...
Ewelinko gdy dostałam pierwszego storczyka zamiast się ucieszyć zmartwiłam się, że niedługo go "załatwię". To już ładne parę lat temu, a on nadal daje z siebie wszystko, ja ofiaruję mu niewiele - trochę wody :wink:
Aniu anabuko floks fajnie odróznia się od innych, większość mam bowiem w różowo-bialej tonacji :wink:
Soniu jak już pisałam Ewelince też nie wierzyłam w swoje umiejętności utrzymania storczyków przy życiu ;:306 Floksa widać z daleka, ale je w ogole trudno przeoczyć ze względu na te wielkie wiechy :wink: Szałwie dobrze przyciąć, wtedy chętniej zakwitają, chociaż swojej w tym roku nie zdążyłam...
Martusiu witaj w moich skromnych progach ;:180 Nie martw się nic, i twoje hibiscusy rozrosną się aż za bardzo :D Kanny niestety trzeba wykopywać na zimę, lubią dobrą ziemię, przesadzanie albo dobre nawożenie (gdy sadziłam je co roku w tym samym miejscu były małe i słabo kwitły :( ), poza tym nic z nimi nie robię. Jednak dużego doświadczenia w ich uprawie nie mam, posiadam tylko jedną odmianę...
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Małgosiu życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Nie daj się tam długo trzymać. ;:108
A storczyki super. Też je uprawiam. ;:138
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu wszystko u Ciebie piękne i nawet parapetowce traktowane po maczoszemu kwitną wspaniale :D Dużo zdrówka Ci życzę i wracaj do nas szybciutko ;:167 ;:196
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Co za storczyki ;:oj Mi jakoś nie idą... Zazwyczaj kończę z samymi listkami i ponownego kwitnienia ni widu ni słychu :wink:

Trzymam kciuki za pomyślny pobyt w szpitalu, oby szybko minął. Czekamy na Twój powrót ;:168
Awatar użytkownika
MartisM
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Dziękuję za info o kannie :) Z tym nawożeniem to podobnie jak u bananowców. Mają nawet podobne liście, dlatego myślę, że razem ładnie by wyglądały.

Życzę duuużo zdrówka!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu ja robię już chyba trzecie podejście do storczyków. Na razie mam 3 szt i póki co kwitną nieprzerwanie, ale liście jakby więdną, pomimo tego, ze na pewno nie są ani przelane, ani zasuszone. Kwiaty też mają jakieś dziwne kropeczki po sobie...No ale dobrze że długo kwitną to je trzymam póki są kwiaty. Potem zobaczymy. Skrętników kiedyś miałam całą kolekcję, uwielbiałam je podobnie jak fiołki... Ale teraz ogólnie mam mało domowych, wszystko przez tą zeszłoroczną przebudowę domu...
W ogrodzie tez piękne floksy!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu życzę ci szybkiego powrotu ze szpitala... nie fajne miejsce.
Ale mam nadzieję że to nic poważnego...Buziaki. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domu ;:168 . Zdrowie najwazniejsze a ogrody poczekają. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ale masz kwiatów, nawet trudno wymieniać , śliczne . Cudne róże, powojnik, ostatnio i ja kupiłam kilka ale nie kwitną bo już mają to za sobą w tym roku . Śliczne fliksy, czerwony piękny i ten z pstrymi listkami -super, zreszta wszystk8ie bo i rózowy , biały, ostatnio doceniam je i uwielbiam :)
Cudnie kwitną Ci strrczyki , ja mam sooro ale słabo mi kwotną. Akurat teraz zaczęły, ale chyba po rocznej przerwie :( Nie wiem co robię nie tak, zresztą nie umiałam też skrętników, uśmiercam kolejne anturium :( No ale trudno, coś rośnie, coś nie rośn ie ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Małgosiu, szybkiego powrotu do zdrowia i do ogródka.
Piszesz o zabiegu, wiec to nic poważnego.?
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Również życzę Ci dużo zdrowia i szybkiego powrotu do domu, do pięknego ogrodu i do nas.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”