Tulap-Mati, kogra-Grażynko;cyma2704-Soniu; Maska-Marysiu ; Margo2-Gosiu; karolacha-Karolinko Witajcie!!
Żurawki w jesiennych barwach są piękne. co dziennie słonko walczy z chmurkami.Dziś był naprawdę rześki poranek, mglisty, zimny,ale potem słonko go ociepliło.
I był całkiem ładny dzioneczek.Kolory jesieni, zwłaszcza na drzewach pięknie jeszcze wyglądają
Jak zdrówko??
Nie dawno miałam kolejna kontrolę u ortopedy.Pojechałam już po 9 do przychodni.a wyszłam z stamtąd 15 po 13!!I byłam miesiąc temu zarejestrowana!!
Koszmar ta nasza służba zdrowia.!!
Ano, zakończyłam kolejna porcję zastrzyków. Kołnierz na szyjce jeszcze noszę,ale już trochę zdejmuję.
ból jeszcze mam ale duzo mniejszy. A juz nie powinno go być.Tak to mi się wydałoby.
I to uciążliwe już jest.
Następne skierowanie na rezonans teraz .Zapisałam się od razu .wyszło na 9 listopada.A następna wizyta u ortopedy z wynikami 23 listopada.I to jest najbliższy wolny termin.
Znowu taka kolejka!
Trudno będę czekała,Nie będę z tym chodziła prywatnie,Tyle płacimy i widać jak mamy
W piątek wizyta u neurologa.Ale teraz sie wychodzę po tych lekarzach

Już mam ich dosyć.Ale cóż muszę to do końca doprowadzić -to leczenie powypadkowe.
A jeszcze się gdzieś przeziębiłam i angine załapałam.
Nowa rabatę zaplanowałam, zarys tylko powstał..Nie jest jeszcze obsadzona, na wiosnę .Teraz tylko kilka lilii, ze 3 róże, dzwonek juka,szałwia, przetacznik,i kilka żurawek i tyle.Przez zimę będę myślała co tam jeszcze dać- posadzić i jak - na wiosnę, oczywiście

konwalnik posadziłam na skalniaku.Może przezimuje .
Deszczyk miałam tylko przez dwa dni.I tyle.ale dobre i to
Dzisiaj posadziła czereśnię majową w nowym ogrodzie.
Kolory jesieni są piękne
Poszłam do ogrodniczego zobaczyć chryzantemki,żadna mi się nie podobała.Bo chcę ładną żółtą.nie kupiłam.
ale z pustymi rękoma nie wyszłam .
Kupiłam sobie berberys Maria.Urzekł mnie tymi jesiennymi kolorkami.Będę go cięła w przyszłym roku na kulkę.Na wiosnę i lato jest żółty A teraz taka żaróweczka