Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Oglądam Martusiu Twoje róże i mam dreszcze, bo słyszę jak u mnie leje ...ściana deszczu ! pewnie wszystko się położy. Oj nie zna ta pogoda umiaru ;:185 Róże w przedogródku wyglądają jakby miały przynajmniej dwa lata. Dynie rezerwuję, bo moje marniutkie i cieszę się że jest źródełko :;230
Strasznie leje! czy u Ciebie też? Dobrej i spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś słodziak z niebieskimi oczami ładnie się wkomponował w kadr. :D Lilie i wnusio, samo piękno. ;:167 Różanka w całości i w szczegółach cudna. ;:31 Też pozachwycam się Tip Top, ma niesamowity kolor. ;:oj Powojniki na zielonym płocie świetnie wyglądają. ;:215 Jesteś wyjątkowa, zdjęcia piękne i każda roślina opisana.
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudny ogród, miły spacer wśród gąszczu kwiatów. ;:138

Mam pytanie, co to za roślinka ta żółta wysoka?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto ślicznie wygląda to zestawienie białych i niebieskich przetacznikow, jeżówki i lilie dają piękny popis, a o różach nie wspomnę. Katalpy pięknie kwitną, u mnie kończa kwitnienie lipy, co prawda tylko cztery ale też pięknie wyglądają i cudownie pachną.
Dziękuję za relaks w Twoim ogrodzie.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martus roślinki od Ciebie pięknie rosną :) i jak osiądę na pewno złożę zamówienie . ;:168 Powzdychałam do przetaczników , lilii, różyczek. Rabatka różana śliczna w połączeniu z różową lilią (jak ma na imię ?)Napisz coś więcej o róży Tip Top bardzo ładna.Czy Głowaczek jest wysoką roślinką ?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Róże jakie cudne,masz mnogość odmian ;:333 Lilie im wtórują ;:63
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś witaj ja to tylko wzdycham do Twoich piękności ;:108 Sama przyjemność móc oglądać tak piękny ogród .Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Och Martusiu ile piękna ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,pracy mam tyle ,ze nie zdążyłam wczoraj na forum ,ale 70 następnych słoików kompotu z czerwonej porzeczki zrobione ,dzieci wyjeżdżają nad morze ,w domu wielkie pakowanie i gonitwa ,borówki amerykańskiej taka ilość do obierania ,ze głowa boli ,nie mówiąc o ogrodzie i podlewaniu i wszystko trzeba ogarnąć łącznie z domem ,ale jakoś dałam radę .

Kasiu,ile lat mają Twoje katalpy,dobrze że je masz bo są cudne,pozdrawiam ;:168

Gosiu,może to odmianą chociaż rosną w czarnej przepuszczalnej ziemi mają trochę obornika i nawozy fosforowo potasowe,są takie olbrzymy jak chodzi o kwiaty ,że nie sposób ująć tego aparatem,pięknotka to taka bylinka 30 cm wysokości,śliczne ma te kwiatuszki ,ta z kulkami jest krzewem ,a Morinia też jest fajną nie wymagającą byliną ,ma 30-40 cm rośnie w kępie,pozdrawiam :wit

Tereniu,dziękuję ,że jesteś,jak Toja katalpa nie jest jakaś potężna jeszcze to ją przenieś ,bo jet piękna jak kwitnie,uśmiałam się z Twojej produkcji Morini ,pomału sie zbieram ze sobą ,hortensje nowe już pięknie rosną a jedna już pięknie kwitnie ,druga też zaraz będzie ,powinnam być z nich zadowolona ,zrobie im zdjęcia ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Kasiu,ta róża jest u mnie od marca tego roku ,rośnie pięknie i obficie kwitnie i nie zrzuca szybko płatków,trzymają się długo ,jak przezimuje to dopiero się dowiemy ,pokażę ją jak wygląda jak zupełnie sie rozkwitnie ,bo zmienia troszkę kolor ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,u mnie w sumie to marnie lało,bo mało,róże w przed ogródku rosną jak szalone i wyglądają jakby zawsze tu były,myślę ,że dynie nas obficie obdarują ,tez zasuwają do przodu ,chyba im tam dobrze,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Soniu,dziękuję za miłe słowa,Tip Top jest świetnie trzymającą sie różą ,w czasie gdy innym już dawno płatki spadły ,ona trzyma swoje długo ,nawet bardzo długo i zmienia sie kolor płatków na bardziej jasno różowy ,pokażę ile ma potem odcieni ,powojniki to pierwsze u mnie co jako tako wyglądają ,jakoś nie mogłam się nic ładnego dochować ,ale w końcu się zawzięłam i chyba im dogodziłam ,są w tym miejscu 1 rok ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Wiolu,miło ,że jesteś .spacerujesz ,że sie podoba,chyba chodzi Ci o rutewkę ,takie rozpierzone kwiatuszki ,jest tez żółta języczka o kwiatach w kształcie margaretek,,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:65

Dorotko,fajnie ,że sie u mnie relaksujesz,bo o to chodzi,żeby w ogrodzie odpoczywać a lipy też piekne drzewa,tylko ja mam jakąś alergię na nie i nawet nie mogę pić herbatki lipowej ,ani używać kremów lipowych,teraz ten huragan u mnie rozpołowił olbrzymią starą lipę która rosła już nim kupiłam tą działkę,jedna połowa jakoś sie trzyma ,a druga już schnie,trzeba będzie ją ściąć ,pozdrawiam ;:196

Joasiu,fajnie ,że chociaż na chwilę jesteś i nas odwiedzasz ,ta różowa lilia to Brindsi,Tip Top jest u mnie od marca to niewiele mogę powiedzieć ,ale obficie kwitnie ,pięknie sie rozkrzewia,kwiaty bardzo długo utrzymują sie na łodydze i zmieniają kolor na jasny róż,o zimowaniu napiszę na następny rok,Głowaczek to wysoka bylina do 180cm same łodygi kwiatowe,bo liście tworzą przy ziemi sporą kępę,pozdrawiam ;:168

Aniu,mam trochę odmian róż to jeszcze nie wszystkie pokazane,niektóre jeszcze nie zakwitły,lilii też jest trochę,i też dużo jeszcze nie kwitnie,pozdrawiam :wit

Aluś,miłe słowa zawsze budują ,dziękuję i buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,fajnie ,że podoba sie to co robię, :tan pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Muszę sie pochwalić ,że w końcu mam nową ławeczkę w przed ogródku,jeszcze nie ma pod nią ułożonego kamienia ,ale już teraz nie mam na to czasu,wszystko pomału dorobię,ale bez kamienia ławeczka też czynna i już kawkę na niej piłam i Was też zapraszam na kaweczkę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ta ławeczka stoi pod olbrzymią jodłą ,podcięłam jej gałęzie ,żeby można posiedzieć w jej cieniu i jest teraz takie suche klepisko i właśnie tam będą płaskie kamienie
Obrazek

teraz siedzę na ławeczce i takie mam widoki,czyli mam dookoła róże i klematisy z przodu na dokładkę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj moja praca kompotowa, następnych 70 szt przybyło w spiżarni
Obrazek

Rozkwitnięta Tip Top
Obrazek

inna wersja Tip Top
Obrazek

i inne w przed ogródku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pashmina
Obrazek

Constanze Mozart
Obrazek

Cecilia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz troszkę dużego ogrodu
Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnąć kasztanowiec drobnokwiatowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rabata liliowo hortensjowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witaj Marto :wit Oglądam te twoje różyce , podziwiam i skomlę, ale dzisiaj skomentuję ci porzeczkowy kompot.. podziwiam wytrwałości.. 70 słoików :shock: ;:oj ja utknęłam z (wielki wstyd) z 20.. i właśnie zarywam nockę pasteryzując czereśnie ;:306 Jakoś tak wyszło, że przy dzieciakach i ładnej pogodzie najłatwiej zabrać się za cokolwiek nocą ;:173
Kochana, ławka mistrzowska, szczególnie te widoki ;:108
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marto, ławka cudna, jeszcze jak pod nią będzie ,,podłoga'' to już ;:138 Widoki przed ogródkowe cudne. Wszystko pięknie kwitnie.
Powiedz mi, rzeczywiście tak zrobione kompoty się nie psują? I inaczej smakują?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marto byłam na spacerze. Cudnie i kolorowo. Widoki bajeczne. ;:138 Odpoczęłam na ławeczce.Czy planujesz jeszcze postawić stoliczek obok ławeczki? :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto pewnie relaks na maksa, spacer u Ciebie to sama przyjemność, a i na ławeczce ;:333 posiedziałam. Lipa u nas jest teraz hitem, nawet dzieciaki uwielbiają. Teraz cała kuchnia pachnie lipą :heja .
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

piękna ławeczka bardzo mi przypadła do gustu biały kolor w ogrodzie to mój ulubiony. U ciebie jest taki gąszcz kwiatów jak w dżungli.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”