Witajcie,pracy mam tyle ,ze nie zdążyłam wczoraj na forum ,ale 70 następnych słoików kompotu z czerwonej porzeczki zrobione ,dzieci wyjeżdżają nad morze ,w domu wielkie pakowanie i gonitwa ,borówki amerykańskiej taka ilość do obierania ,ze głowa boli ,nie mówiąc o ogrodzie i podlewaniu i wszystko trzeba ogarnąć łącznie z domem ,ale jakoś dałam radę .
Kasiu,ile lat mają Twoje katalpy,dobrze że je masz bo są cudne,pozdrawiam
Gosiu,może to odmianą chociaż rosną w czarnej przepuszczalnej ziemi mają trochę obornika i nawozy fosforowo potasowe,są takie olbrzymy jak chodzi o kwiaty ,że nie sposób ująć tego aparatem,pięknotka to taka bylinka 30 cm wysokości,śliczne ma te kwiatuszki ,ta z kulkami jest krzewem ,a Morinia też jest fajną nie wymagającą byliną ,ma 30-40 cm rośnie w kępie,pozdrawiam
Tereniu,dziękuję ,że jesteś,jak Toja katalpa nie jest jakaś potężna jeszcze to ją przenieś ,bo jet piękna jak kwitnie,uśmiałam się z Twojej produkcji Morini ,pomału sie zbieram ze sobą ,hortensje nowe już pięknie rosną a jedna już pięknie kwitnie ,druga też zaraz będzie ,powinnam być z nich zadowolona ,zrobie im zdjęcia ,pozdrawiam i buziaczki
Kasiu,ta róża jest u mnie od marca tego roku ,rośnie pięknie i obficie kwitnie i nie zrzuca szybko płatków,trzymają się długo ,jak przezimuje to dopiero się dowiemy ,pokażę ją jak wygląda jak zupełnie sie rozkwitnie ,bo zmienia troszkę kolor ,pozdrawiam
Marysiu,u mnie w sumie to marnie lało,bo mało,róże w przed ogródku rosną jak szalone i wyglądają jakby zawsze tu były,myślę ,że dynie nas obficie obdarują ,tez zasuwają do przodu ,chyba im tam dobrze,pozdrawiam i dobrej nocki
Soniu,dziękuję za miłe słowa,Tip Top jest świetnie trzymającą sie różą ,w czasie gdy innym już dawno płatki spadły ,ona trzyma swoje długo ,nawet bardzo długo i zmienia sie kolor płatków na bardziej jasno różowy ,pokażę ile ma potem odcieni ,powojniki to pierwsze u mnie co jako tako wyglądają ,jakoś nie mogłam się nic ładnego dochować ,ale w końcu się zawzięłam i chyba im dogodziłam ,są w tym miejscu 1 rok ,pozdrawiam i buziaczki
Wiolu,miło ,że jesteś .spacerujesz ,że sie podoba,chyba chodzi Ci o rutewkę ,takie rozpierzone kwiatuszki ,jest tez żółta języczka o kwiatach w kształcie margaretek,,pozdrawiam i zapraszam znowu
Dorotko,fajnie ,że sie u mnie relaksujesz,bo o to chodzi,żeby w ogrodzie odpoczywać a lipy też piekne drzewa,tylko ja mam jakąś alergię na nie i nawet nie mogę pić herbatki lipowej ,ani używać kremów lipowych,teraz ten huragan u mnie rozpołowił olbrzymią starą lipę która rosła już nim kupiłam tą działkę,jedna połowa jakoś sie trzyma ,a druga już schnie,trzeba będzie ją ściąć ,pozdrawiam
Joasiu,fajnie ,że chociaż na chwilę jesteś i nas odwiedzasz ,ta różowa lilia to Brindsi,Tip Top jest u mnie od marca to niewiele mogę powiedzieć ,ale obficie kwitnie ,pięknie sie rozkrzewia,kwiaty bardzo długo utrzymują sie na łodydze i zmieniają kolor na jasny róż,o zimowaniu napiszę na następny rok,Głowaczek to wysoka bylina do 180cm same łodygi kwiatowe,bo liście tworzą przy ziemi sporą kępę,pozdrawiam
Aniu,mam trochę odmian róż to jeszcze nie wszystkie pokazane,niektóre jeszcze nie zakwitły,lilii też jest trochę,i też dużo jeszcze nie kwitnie,pozdrawiam
Aluś,miłe słowa zawsze budują ,dziękuję i buziaczki dla Ciebie
Iwonko,fajnie ,że podoba sie to co robię,

pozdrawiam