Moje oczko w głowie cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.6

Post »

Tereniu cudownie Ci wszystko kwitnie. ;:138
Ślimory do doniczek też wlezą :( , a dalie bardzo lubią. Myślę, że na nowej działce powinnaś się na razie skupić na krzewach i bylinach, za którymi nie przepadają. Ja kolejny rok walczę z nimi, ale to niewiele daje, bo sąsiadka przy płocie gromadzi wszelkie odpadki i tam mają istny raj, a zupełnie nic z nimi nie robi.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę duuużo zdrówka i wytrwałości w walce z tymi paskudami. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tereniu czytałam że i Tobie podlało, to może rośliny ożyją? Pokaż swoje lilie, bo miałaś piękne zeszłego roku :D
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Tereniu, odpuść sobie te ślimaki , co zjedzą to zjedzą i tak trochę zostawią, ja tak odpuściłam szpakom , dzikim gołębiom i ślimakom , w końcu one same będą miały dosyć ;:306 bo ile można jeść to samo :;230 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu podlało u Ciebie trochę?
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam duże zaległości na FO i nie jestem zapracowana ale zdrowie siadło i co zrobić ;:180 U mnie wszystko rośnie jak chce i coś kwitnie ale Ty masz dwie działki i wszystko pięknie kwitnie ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu ;:196 zakwitły Twoje cudne dzwonki ogrodowe teraz czekam ,żeby zebrać nasionka i wysiać ,ale pogoda jak na razie beznadziejna .Cudna kępa Firletki chalcedońkiej a ta cudna morelowa różyczka to kto ?????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie i cieszę się że mimo mojej nieobecności mnie odwiedzacie ;:4
Wpadłam w jakiś dołek ale już wracam do normalności .
Martusiu witam ;:196
Zdjęcia są ze starej działki bo tam mimo że o nią nie dbam to i tak coś zawsze kwitnie . To żółte to smotrawa - oman też mam ale jeszcze nie kwitnie i nie wiem czy zakwitnie bo straszne podsechł przez te upały .
Alu witam i dziękuję ;:196
Było pięknie i był busz - teraz wszystko wyschło , smotrawa leży , wiciokrzew zżółkł wygląda jak jesienią a trzy powojniki uschły nie wiem czy odbiją i czy takie gałązki jak przysypię to się ukorzenia ??
Karolinko ja też bardzo lubiłam moja stara działkę ale po tych upałach wygląda nędznie , ona leży na samej górce a ja zajęłam się ślimakami i nie podlewałam i wszystko wyschło ;:223
Krysiu te ostatnie zdjęcia to ze starej działki , ale muszę coś wymyślić - otworzę nowy watek to zdjęcia będą tylko z nowej działki bo stara wyschła i nie ma co pokazywać :( na pewno coś odbije ale najpierw muszę posprzątać i wyciąć co wyschło ;:223
Gdyby się dało cofnąć czas to bym nie zawracała sobie głowy nową działka ze ślimakami , bo zamiast się cieszyć to ja mam jej dosyć :wink:
Tak teraz można ukorzeniać powojniki ;:108

żeby nie było że jestem gołosłowna
Obrazek

Obrazek

Wiesiu piękny ten czosnek ale już przekwitł .
Iwonko ;:196
Witaj Marysiu ;:196 cieszę się ze mnie odwiedziłaś ;:180
Wiciokrzew rośnie na starej działce - teraz już usechł , mam nadzieję że przeżyje :(
Też mam cztery różne wiciokrzewy ale tamte już dawno przekwitły a ten pierwszy rok tak wyrósł i cudnie zakwitł i mszyce go się nie imają .
Dalie są w doniczkach i ładnie się zbierają , oby zdążyły zakwitnąć .
Jola :wit Dziękuję i cieszę się że Ci się podobają .
Witaj Martusiu :wit Byłam zapracowana przy zbieraniu ślimaków ;:145
Dziękuję wzajemnie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu witaj :wit
Dziękuję ;:196
Aniu witaj ;:180 cieszę się że Ci się podobało .
Teraz już wszystkie firletki wyschły przez te upały ;:223
Witaj Ewuniu ;:196
Slimaorów pilnuje i na razie do doniczek nie wchodzą ,może coś zakwitnie . One jedzą wszystko , niby orlików nie jedzą a u mnie zżarły one nawet młode krzewy mi zjadają ;:223 Podpowiedz czego one nie jedzą ;:180
U mnie sąsiedzi też nic nie robią , trawę skoszą raz na pół roku i tyle .
Ja również Cię pozdrawiam i odwzajemniam życzenia ;:168
Marysiu ;:196 troszkę popadało ale już dzisiaj niektóre roślinki musiałam podlać , no i zrobiło się strasznie zimno
Moje lilie jeszcze nie kwitną a te co zakwitły po prostu padły , uschły , leżały poziomo na ziemi - czegoś takiego nigdy nie widziałam :roll: Sw. Józefa wcale się nie pokazały :( Mam trochę lili na nowej działce posadzonych na wiosnę i tych co ślimaki nie zjadły to już zaczynają kwitnąc
Zdjęcia będą ;:108
Wiesiu one nie tylko moje kwiatki ale i mnie zeżreją i to z butami ;:306
Iwonko ;:196 Troszkę popadało ale to wszystko mało - musiało by z tydzień padań to by trochę domoczyło .
Ale i z tego się cieszę , roślinki troszkę odżyły
Witam Elu Ja mam zaległości nie tylko na FO ;:306 Mam dwie działki i obie zaniedbane a teraz jeszcze przez te upały wyschło ;:223 Moje zdrowie tez szwankuje i czasami sobie odpuszczam .
Serdecznie Cie pozdrawiam , dziękuję za odwiedziny i życzę dużo , dużo zdrówka ;:168
Jadziu witaj ;:196 cieszę się że zakwitły , one same też się wysiewają . Twoje - moje też zakwitły ;:138
Róża jest nn. przywieziona od córci :D
U mnie też pogoda beznadziejna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,ale dobrze ,że zajęłaś sie tymi ślimakami ,bo dopiero na drugi rok by było,bo by się jeszcze rozmnożyły,ja myślę ,że zawsze będzie ich mniej ,ja też je systematycznie tępię,ja mam ogród przy domu to codziennie podlewałam i rośliny pięknie rosną ,ale w innym przypadku też by wszystko uschło,żal mi Twoich wypielęgnowanych roślin,rzeczywiście są w złej kondycji,może na drugi rok od korzeni wybiją ,ale ,żeby znowu nie było suszy ,bo w końcu rośliny nie wytrzymają i proces zrobi się nieodwracalny i roślina zginie,,ale może tak się nie stanie ,może będzie coś padało ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu czy będziesz miała nasionka tego dzwonka ???Jeśli tak to reflektowałabym na nie .kiedyś go miałam ,ale po przesadzeniu niestety już nie powstał https://lh3.googleusercontent.com/HhBrI ... 22-h766-no
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Oooo ;:oj .Jaki piękny ten dzwonek(?).Pierwszy raz taki widzę. ;:167

Rzeczywiście Twoje rosliny mocno ucierpiały od suszy ;:174 .Ale myślę,że powinny odbić od korzeni.Trzymam kciuki ;:215.U nas tez bardzo sucho.Dopiero dziś pięknie popadało.A deszczu z m-ąc nie było.Albo i więcej.W ogrodzie nie ma szkód,bo podlewam.Ale zboża słabe ;:174 ,pastwiska też.Szkoda pracy ,paliwa,nawozów...=pieniędzy
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Dzwonek cudny, Aleksandra poznaję, ale nie wiem co jest na przedostatnim zdjęciu?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu makabryczna susza, a jeszcze teren gdzie masz działkę jest taki otwarty i nasłoneczniony, gleba też sucha. Biedne rośliny. Ale te niebiesko lila kwiatki com pokazałaś to dzwonki są? śliczne i w dobrej kondycji ;:215
Współczuję Ci tego roku, bo jeszcze chyba takiego nie miałaś :?
Nie przemęczają się bo Twój kręgosłup wymaga troski ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Martuś :wit Ślimaki zbieram co dzień świątek piątek i niedziela - ale już ich trochę mniej , może dlatego że znowu gorąco i sucho :D
Ja też podlewam ogród codziennie ale ten nowy , bo tu jestem a na starą działkę jadę od czasu do czasu a w te upały nie byłam wcale , mąż podlał tylko warzywa a reszta uschła na pniu :( Mnie też ich szkoda i teraz już podlewam ale to musztarda po obiedzie , część na pewno odbije ale niektóre nie .
Dziękuję bardzo i również posyłam ;:196
Jadziu ;:167 ten dzwonek kwitnie pierwszy rok u mnie i to dzięki Tobie ;:196 Mam nadzieję że dam radę zebrać nasionka , muszę go przypilnować ;:108
Jola dzwonek u mnie tez pierwszy raz zakwitł ale jest piękny ;:333
Ja też tak myślę że niektóre odbiją od korzenia , tylko teraz brzydko to wygląda :oops: U nas pokropiło i znowu susza :( Staram się podlewać .
Pozdrawiam :wit
Aniu Dzwonek nn. a na przedostatnim zdjęciu to jarzmianka .
Marysiu Biedne rośliny ;:222 jeszcze tak nie miałam , czasami podsychały ale podlewałam i wstawały , teraz to klapa - najwyższy róg działki jest całkiem suchy , nawet drzewa i porzeczki liście zgubiły , kwiaty wszystkie wyschły ;:145
Dzwonek jest śliczny ale on rośnie już na nowej działce tu jest wilgotniej i codziennie podlewam .
Dziękuję Ci Marysiu i wzajemnie ;:196

Obrazek
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Tereniu - jak walka ze ślimakami - ja zbieram w plastykowe butelki, robie dla Ciebie sadzonki z hortensji - będą we wrześniu - ta hortensja Prezioza mi zamarła więc dla siebie też robię nową sadzonkę - nie mam pojęcia co się dzieje usycha cały krzew już z zaczątkami kwiatów - w ubiegłym roku tak padła mi bukietówka teraz serrata - obok rosną pięknie - za to Blue Bird co roku piękniejsza :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”