Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Beaby pisze:Krysiu - kupiłam sobie kokoryczkę wielkokwiatową, ale już prawie dwa miesiące sobie w ziemi siedzi i nic....
Znowu ją coś porwało? Ani drgnie :oops:
Posadzona u mnie w zeszłym roku,właściwie zginęła.Przekopałam miejsce,żeby posadzić w tym roku coś innego i zobaczyłam 3 dorodne sztuki ;:oj Radzę poczekać.....
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JANUSZU moje czosnki po raz pierwszy na tym terenie, kupiłam pózna jesienią w Lidlu posadziłam przy tarasie ale na pewno przypilnuję w tym roku jesienią dostawy do Lidla.

Obrazek

Obrazek

Januszu za Twoją radą jarzębina już opryskana, na razie paskudztwo siedzi na dolnej częsci drzewka.

MIŁKA u mojego czosnku koncówki liści też pożółkłe la nie spoglądam na nie ;:306
Podzielam Twój pogląd co do kokoryczek, ale powiem że mam też taką która ma białe obrzeża na liściach. Jak tylko odbiorę aparat od naprawy to pokażę więcej, na razie radzę sobie z aparatu z telefonu.

U mnie zaczynają RH

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MIECIAK teraz to w każdym ogródku pięknie, jeszcze gdyby trochę deszczu było to by się wszystko bujało, mimo wszystko hosty juz pokazują co mogą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KASIK zamiast floksików popatrz sobie na piwonię, zaczęła kwitnąć

Obrazek

A iglaka szybko bym wyeksmitowała, ja na ROD kiedyś też próbowałam ratować i nic nie wyszło tylko inne porazilam...do wora i już ;:108 ;:108

LODZIA Ty to masz rękę do kwiatow, po latach się obudzą i będą Cię radować.
u mnie już końcowki tulipanów

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, u mnie tez nadal kwitną tulipany i nawet sprawdziłam na zdjęciach - kwitną co najmniej od 23 kwietnia - pełne 3 tygodnie ;:63 .
Widzę, że u Ciebie startuje piwonia drzewiasta. Moja nadal w pąkach. Chociaż inne kwitnienia przyspieszone, ta wyraźnie czeka na swój termin - w poprzednich latach rozkwitała po 20 maja :lol: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jakie piękne hosty! Tak świeżo wyklute są najładniejsze! Teraz, kiedy dalie jeszcze nie rosną i nie jestem nimi zaabsorbowana, mogę się skupić na hostach i je teraz poobserwować, uzupełnić opisy, nawieźć i pogadać!
te czosneczki naprawdę kształtne i maja piękny kolor! ;:333
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIŁKA ja czosnkami też się troszkę podrajcowałam ;:306 i obiecuję sobie, że jesienią w Lidlu przupilnuję, posadzę miedzy różami kiedy - róże się budzą czosnki już nad nimi górują.
A hosty też mną zawładnęły i teraz to już w każdym zacienionym miejscu sadzę, na działce mam bardzo mocno rozrośniete to tak sobie dziobię i zwożę. Ale podobnie jak Ty też zamierzam zrobić z nimi porządek w sprawie nazewnictwa, przy nowo zakupionych nazwy istnieją ale przy tych dawniejszych brak.

EDYTKO u mnie już resztki tulipanów, te pokazane mają mniej słoneczka i chyba dlatego jeszcze na stojąco dają się fotografować.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jaka cudna piwonia ;:oj a jaki olbrzymi czosnek :!: no i faktycznie rh już kwitną . Oj to sie zaraz będzie działo w Wojsławicach :shock:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lodziu, dziękuje bardzo za dobrą wiadomość.
Jasne, że poczekam, dlatego na razie nie proszę Krysi o kokoryczkę, chyba, że trzeba będzie kiedyś tam....

A ja poluję Krysiu już jakiś czas na te fioletowe czosnki i nie mogę ich podejść.
Wprawdzie dostałam teraz mały gratisik czosnkowy, ale pewnie to białe albo żółte, zobaczymy.
Ani Ty działki ani ona Ciebie dość nie będzie miała, spoko ;:306 ;:304 ;:167
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Krysiu ;:65 przechadzam się często u Ciebie, choć nie zawsze zostawiam ślad.
Jednym słowem macie CUDNIE ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU dzięki że do mnie zaglądasz, staramy się jak możemy :;230 ogród już pomalu ułożony za to trawa co chwilę skopana, deszcz nie chce padać...sucho jak diabli.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Krysiu dzisiejsze prognozy zapowiadają wszędzie deszcz, u mnie teraz mżawka ale wybieram się na działkę posadzić podpędzoną sałatę , miałam pomidory posadzić ale jeszcze się wstrzymam...Na balkonie nie zmarzną jakby co...
Rh mamy takie same , u mnie już też kwitną ;:108 Czosnki to bardzo wdzięczne rośliny , uprawiam je od lat a w tym roku jakby ich mniej... ;:173 Tulipanki Ci jeszcze ładnie kwitną i hosty , ładne odmiany u Ciebie!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEA a co Ty mi tak wróżysz z tą działką, zaorać mnie chcesz ;:306 pracowita to ci ja jestem ale juz brak radości z tej działki. Krzewy które pozostały rozrastają się, nie ma kto ich przycinać i formować, o kwiaty nie dbam bo nie mogę dwóch ogrodów mieć umajonych więc chyba dojrzewam do pewnej decyzji ;:108 ;:108
Ale jak by nie było jeszcze takie widoki na niej pozostały

Obrazek

Obrazek

Truskawki kwitną, warzywa wschodzą, turkucie podjadki buszują wszystko w normie zachowane :;230

MARYNIU u mnie już po deszczu nawet prania ze sznurków nie zdjęłam bo uważałam że się nie opłaca i wcale się nie pomyliłam. Za to chłodny wiatr i jakby ogrodników miało być, może nie z przymrozkiem ale lekkim chłodem.
Za to poszłam do ogródka z telefonem i Wam nawklejam

Moi strażnicy ogrodu na warcie

Obrazek

Zaraz za nimi pięknie rozrósł się Gorejący Krzew Mojżesza biały, różowy odszedł

Obrazek

Rośliny od Janusza Drozda w bardzo dobrej kondycji

Obrazek

Obrazek

Ta nie od Janusza rośnie w liście ale nie chce zakwitnąć

Obrazek

Kokoryczka z białym obrzeżem

Obrazek

Obrazek

No już dosyć kwiecia, wczoraj zostały posadzone dwie borówki dzisiaj dalsze dwie

Obrazek

Już pokropiło, słoneczko zaswieciło idę sadzić borówki :wit :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Krysiu...bardzo ładnie ci wszystko rośnie i kwitnie i na nowej i na starej działeczce. ;:128 . Strażnicy ogrodu bardzo delikatni czy upilnują. :;230 Moich też już ustawiłam. Oj będzie szkoda z jednej działeczki zrezygnować. ;:oj . U mnie działa bardzo sentyment do czegoś. Jak pomyślę że nie mam następcy do mojej działeczki, przyjdą kiedyś inni, nieznani ,robię się zazdrosna. ;:306 . Ale co tam, to będzie kiedyś. ;:224 .Krysiu...ja właśnie przyjechałam z działeczki bo pada. :wink:
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Krysiu jeśli to świeże zdjęcie,to działka wcale nie wygląda na zaniedbaną ;:196.Pewnie się jej pozbędziesz,chciałybyśmy mieć dużo,ale sił i czasu niestety nie starcza.
U ciebie wielosił kwitnie,mój jeszcze pewnie z tydzień.Może też by mi się przydali strażnicy ;:131
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu, no gdzieżbym śmiała Cię tak do orki gonić????? :;230 I to jeszcze na dwa poletka ;:oj :;230
A tak na poważniej to czasami trzeba podjąć ostrą decyzję, taką, która będzie najkorzystniejsza dla Ciebie co do ROD. ;:168
Strażnicy - to super drużyna ;:215
Roślinki śliczne.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIA u mnie podobnie, setyment, a tyle lat, a sąsiedzi sprawdzeni dobre winko jeden z nich robi, na goraco podaje z imbirem i jak tu z ROD rezygnować ;:306 ;:306

KASIU zdjęcia z ROD aktualne, z siłami to by nie było tak żle bo to przecież ogródek zagospodarowany, urządzony, odchwaszczony tylko ten czas. Ale już w tym roku bywam częściej czyli wygląda na to, że już się zorganizowałam. ;:306

BEA i tu pies pogrzebany...trudno podjąć decyzję ;:108 ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”