Wróciłam z Gardenii , łapki mam powyciągane do kolan bo było co dźwigać ale zadowolona jestem
Muszę przyznać że połączenie kolejowe całkiem nieźle im wyszło bo wsiadłam w swojej wsi , wysiadłam w centrum Poznania tuż przy targach i z powrotem to samo , no prawie pod dom
Jasne że najlepsze zaczęło się po 16tej bo wyprzedawali ekspozycje ale co tam wielkiego rododendrona i tak bym nie przytargała pociągiem do domu

, więc przywiozłam
taki czworak , czyli cztery połączone gliniane garnki idealne wprost na zioła , zrobię zdjęcie i pokażę ale troszku później bo już siły ni mam

, dwie pary darmowych rękawic i worek podłoża do storczyków tyż dostałam - dobrze bo ostatnio przesadzałam moje orchidee i na dwie mi zabrakło podłoża

a i jeszcze 4 paczki nasion rzeżuchy - dawali to brałam a u Leg.....ko rozdawali szałwię i starca - to też mam , plus jakieś tam katalogi , poradniki np. kiedy i jakie opryski , nawozy , przepisy na grilla itp.
kupiłam tez w sumie 30 lilii
drzewiaste po 4 złocisze w odmianach ;
Purple Prince 2 szt
Conca D or 2 szt
i inne po 2,50 zł
Yelow Tiger 2 szt
Montezuma 5 szt
Syberia 12 szt do doniczek
Stargazer 5 szt
Lodewijk 2 szt
do tego juka filamentosa Color Guart
piwonie po 7 zł ; Nippon Beuty i Solande
Dalie po 5 zł Gloriosa i Pippi
czosnek niedźwiedzi
dziwaczek 2 szt
jaskry w 4 kolorach po 2 sztuki
kalię ( Zantedescie) białą , czerwoną i czarną
lilioweirc Autum red
Rudbekię czarną , niebieskiego irysa syberyjskiego i coś , nie wiem co nie ma oznaczenia a ja nie zapamiętałam , no cóż będzie niespodzianka , ale na pewno jakaś bylina bo za trzy czyli rudbekię , liliowca i to coś było 10 zł .
Wypatrzyłam ciemną , bardzo ciemną magnolię , mam wizytówkę to sobie zamówię , była tez niebieska ale jakoś w niebieskie kwiaty magnolii nie wierzę i było oj było na co popatrzeć , wybaczcie ale doszłam do wniosku że zamiast dźwigać aparat wolę dźwigać jakieś rośliny a mój aparat w telefonie najlepszy nie jest i wszystkie zdjęcia wyszły strasznie rozmazane , wstyd pokazywać