Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Robercie,ten deszcz zniszczy tulipany ,ale odkryłam ,że jeszcze zaczynają inne tulipany kwitnienie,ależ one u mnie są późne,rhododendrony też pewnie deszcz zniszczy ,ale zaczną się azalie,więc teraz ciągle coś będzie kwitnąć,zapraszam :wit ;:65

Ewciu,u mnie wczoraj padało i dzisiaj pada cały dzień ,teraz do tego doszedł wiatr duje ,jakby był listopad ,bardzo też się ochłodziło,ale coś tam posadziłam w ogrodzie ,naubierana i w pelerynie wyglądam w tym ogrodzie jak strach na wróble ;:306 ,u mnie też nic nie widać ,że coś robię ,to jest denerwujące :roll: .pozdrawiam :wit

Kasiu,żarnowce olbrzymy leżą na ziemi od ciężaru wody na ogromnej ilości kwiatów,pięknych snów ;:19 ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,te obrzeża kupuję w tartaku,takie okrajki większe ,wtedy rabata jest trochę podniesiona,i lepsza jest w niej ziemia ,bo ja mam bardzo ciężkie gliny,pozdrawiam :wit i zapraszam znowu ;:65

Reniu,cieszę się ,że roślinki ładnie rosną, azaliom może ten deszcz nic nie zrobi ,bo jeszcze w pąkach,u mnie znalazły się tulipany ,które dopiero teraz będą kwitły,bardzo mi miło ,że ogród się podoba,buziaczki dla Ciebie ;:196

Grażynko,ja mieszkam troszkę na obrzeżach miasta ,ale grzyby też rosną praktycznie przed drzwiami do domu,a ja na grzyby jeżdżę w świętokrzyskie,pozdrawiam :wit ;:196

Marysiu,ja też się cieszę ,chociaż wiele w tym ogrodzie jeszcze nie zrobione ,ale nie szkodzi,buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorotko,można i w realu,zapraszam buziaki dla Ciebie i miłej nocki ;:196 ;:19
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu piszesz, że wieje i pada u Ciebie, no cóż nic nie poradzimy, pomyśl, że jak się wypada to potem będzie tylko pięknie, a deszczyk ewentualnie w nocy, po ciepłym dniu ;:170
Ja dziś odkryłam w zaroślach na starym ogrodzie czerwonego żarnowca, będę musiała go sobie przesadzić na swoją działeczkę, ale jak przekwitnie, a berberysy, no co mam powiedzieć, szkoda, ja też zapomniałam Tobie powiedzieć ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś nie tylko u Ciebie leje i wieje ;:202 szkoda tych naszych roślin ale nie mamy na to wpływu :shock: najgorzej ucierpią piwonie i krzewy kwitnące bo krople są bardzo ciężkie i orliki jak wysokie bo wiatr nimi pomiasta ;:174
Piękne panoramy ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U ciebie Marto jak w parku albo jak w małym arboretum! Okazałe rododendrony i inne krzewy. Duże drzewa i wiele innych rozmaitości. Jest naprawdę gdzie pochodzić i co pooglądać. Pięknie!
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, nawet nie wiesz, ja bym chciała zobaczyć Twój ogród na żywo... Może kiedyś się uda i nacieszę oczy i duszę... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,cały czas pada i duje tak ,że gra w domu ten wiatr,o berberysie wiedziałam ,ale jak pakowałam to gdzieś mi się zawieruszył i nie posłałam,ale może drugim razem,żarnowiec ciężko się przyjmuje taki dorosły ,siewka już lepiej,pozdrawiam :wit ;:168

Marysiu,u mnie zaczęły kwitnienie piwonie drzewiaste, to ich dopiero sponiewiera ,a czy widziałaś u mnie kwitnącą Fan Tan?miłej nocki życzę ;:19 ;:168

Wandziu,miło słyszeć takie pochwały to zawsze mobilizuje do dalszej pracy,dziękuję :wit ;:168

Dorotko,to pomyśl nad wycieczką ;:180
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, kiedyś pomyślę, na pewno... Teraz nie jestem w stanie nawet do pracy wyjść, bo sytuacja nieciekawa w domu...
Ale nie zapomnę o zaproszeniu... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zakwitają teraz nowe tulipany
Obrazek

zakwitła wrzosowa piwonia drzewiasta ,ma 10 wielkich pączków i z tego 4 zakwitły ,ale ten deszcz pewnie ją zmorduje
Obrazek

Obrazek

kwiaty ma wielkości talerza
Obrazek

zakwitła i czerwona piwonia drzewiasta
Obrazek

Obrazek

kwiat Fan Tan,ale deszcz już ją niszczy
Obrazek

moje pierwsze niskie irysy od Dorotki -korzom
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to zaczyna się spektakl peoniowy! u mnie nie przestało lać i przed wieczorem deszcz się nasilił. Wcześniej za Twoim przykładem zmokłam w ogrodzie dokumentnie, ale sporo zrobiłam i jestem zadowolona. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

;:138 Jejkuś ile u ciebie kwiatów i kolorków :tan nawet ta azalia i klon palmowy ;:138
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,ja też przemokłam ,ale się przebrałam i znowu poszłam wróciłam o 17,gotować obiad

-- 15 maja 2014, o 22:16 --

Aniu,jak miło ,że jesteś,ogród rozkwita w oczach ,te deszcze i zimno troszkę przytrzymały rośliny,pamiętasz ten klon z azalią?pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

Martuś ten klon z azalia tak za mną chodzą jak nic teraz przebudowuje rabatę duża i będę im robić miejsce bo dla mnie ich połączenie jest kapitalne ;:138
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Martuś.
Dzięki za poznanie mnie z obielą. Piwonie przecudne. ;:215 Powiedz mi czy to są te, które wsadzałaś na jesień, czy Twoje starsze odmiany, które już miałaś? ;:196 Czy u Ciebie też barowa pogoda, bo u mnie pada i wieje wiatr. Dziś nic nie zrobiłam w ogrodzie, ale nadrabiałam za to w domu. Prasowałam prawie cały dzień. Wolę jednak pracę w ogrodzie, bo ona mnie tak nie nudzi. ;:7
Dobrej nocki. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,miło,że tak sie podoba ,że chcesz to powtórzyć u siebie,bardzo się cieszę ,że mogłam się w czymś przydać,podpowiadając pomysł ;:196

Alu,piwonie drzewiaste mają już parę lat u mnie,ale Fan Tan zakwitła 8 kwiatami a była sadzona w marcu tego roku,i będzie kwitło sporo piwonii sadzonych w marcu tego roku,w jesieni też sadziłam i też będą niektóre kwitły ,już zakwitła koperkowa sadzona w jesieni,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”