Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Grażynko, :wit
wszystko pięknie Ci kwitnie,róże cały szpaler- ładnie wygląda,lilie ,które wszystkie kocham ;:167
Dalijki, floksy,cynie,lato w pełni,chciałoby się powiedzieć ,chwilo trwaj i trwaj......
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niedługo muszę zakończyć III część Mojego Raju , czekam na odwiedziny synusia,on to mi szybciutko zrobi,bo ja jeszcze się nie nauczyłam :wink:

a zatem jeszcze w starym wątku trochę popiszę i powstawiam nowych zdjęć

[quote="alicjad31"]Grażynko piękne kwiaty ;:138 śliczne lilie ,floksy ,różyczki pięknie się prezentują ,cynie ,których u mnie zabrakło ,rozwar wielko kwiatowy bardzo ładny i długo kwitnący ,jezóweczki piękne ,a dalie po prostu śliczne .Moje dopiero zaczynają powoli kwitnąć ....
Galtonia od Ciebie ładnie urosła ,ale nie ma jeszcze pąków , niestety tylko jedna dalia od Ciebie przetrzymała zimę .Moje, niektóre też nie dały rady :( .Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia ;:3

Alu ach dziękuję za wychwalanie , po takich słowach opłaca się trud jaki nie raz trzeba włożyć w działkę, mówię sobie warto było

[quote="nifredil"]Grażynko, jak pięknie i kolorowo u ciebie ;:180 Kilka czerwoniastych róż obok siebie robi niesamowite wrażenie. Naprawdę mocny akcent w ogrodzie i pewnie przyciąga wzrok innych działkowiczów ;:108 Lilijki mistrzowskie A Big Brother normalnie

Sabinko Twoje słowa również miód na moje serce, róże w kolorze czerwonym w większości ,dlatego że ten kolor to mój ulubiony,prezentują się wyraziście i widać je z daleka,
lilie pokazują arystokratyczne piękno , że natura stworzy takie cuda

[quote="Kriss1515"]Jakie masz ogromne cynie. ;:oj Dorównują daliom. Siałaś je do gruntu czy najpierw w domu?

Krystianie moja ziemia służy najwyraźniej moim cyniom bo co roku mam takie okazałe , a siałam je najpierw w namiocie foliowym i później pikowałam do gruntu

[quote="anabuko1"]:wit
Ale piękności,wszystko to co i ja lubię
Dalie,jeżówki, róże ;lilie i cynie piękniutko teraz ubarwiają nasze ogrody

[quote="anabuko1"]Grażynko, :wit
wszystko pięknie Ci kwitnie,róże cały szpaler- ładnie wygląda,lilie ,które wszystkie kocham ;:167
Dalijki, floksy,cynie,lato w pełni,chciałoby się powiedzieć ,chwilo trwaj i trwaj......

Aniu kwiaty o tej porze cudownie ubarwiają nasze ogrody,cieszmy się i napawajmy ślicznymi widokami ,jak wchodzę na działkę to najpierw idę się przywitać z moimi kwiatkami

[quote="tesia39"]Wspaniałe kwiaty masz na rabatach ;:138 urozmaicone i kolorowe, czyli tak jak lubię najbardziej

Teresko dziękuję , rabaty miały być niektóre tematyczne a w praktyce wychodzi inaczej i chyba tak jest lepiej, nie jest nudno

[quote="Marzenka79"]Grażynko Ty na działeczkę jeżdzisz rowerkiem? Ile masz km do przejechania?[

Marzenko ja rowerem jeżdżę właściwie wszędzie i do pracy i po zakupy i na działkę , 5 minut drogi mam do przebycia,nogi już mnie bolą,ostrogi dokuczają , dlatego niezastąpiony jest to mój środek lokomocji

[quote="DTJ_1"];:167 ;:167 ;:167 same piękności

Dorotko,dziękuję , teraz to w każdym ogrodzie są same piękności

[quote="chalaputkowo"]Grażynko , Ty tak blisko mnie mieszkasz , i pytałam czy masz pomarańczową tygrysicę , może chcesz nasionka , one się bardzo szybko ukorzeniają i po 2-3 latach kwitną

Moniko do Ciebie aż tak daleko nie jest , może kiedyś wybierzesz się w moje strony,
nasionka tygrysicy tak jak pisałam w Twoim wątku chętnie wymienię na moje

[quote="PEPSI"]Grażynko, wszystko piękne. ;:138 A liatrę białą dojrzałam, mam fioletowe, ale białej nie, jeszcze nie. Jest urocza.

Małgosiu liatry białą i fioletową mam drugi rok , ładnie się rozrosły ,rosną na rabacie z różam

Bogusiu dziękuję , liatrę mam białą i fioletową , biała szybciej kwitnie

Iwonko też słyszałam grzmienie ale gdzież daleko i znowu deszczu nie ma,
floksy białe będę przesadzać jesienią ,jeśli nie masz ,możesz mieć ode mnie

dzisiejszy przegląd

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakończę takim miłym akcentem na mojej jabłonce

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko witaj :wit U Ciebie na działce to jak w raju- ja mimo długie stażu ciągle jestem w niedoczasie :oops:-wiosnę i lato spędzam w ogrodach i terenach zielonych ale u klientów...Bardzo ładna ta cynia biała,a tojeść orszelinową masz z sadzonki czy z nasionek?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko ja też o tę tojeść orszelinową chcę zapytać :?:
A Galitonia od Ciebie ma piękne pąki :tan

Ostatnie zdjęcie ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Ostatnie zdjęcie bajkowe. Masz bardzo duży wybór roślin. Gdzie TY to wszystko pomieściłaś? ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

czy mnie oczy nie mylą..zaczynają kwitnąć wrzośce?? ;:202 toż to już symbol jesieni. Ostatnio spotkałam na bazarku kilka odmian, ale żaden nie miał takich pączków jak twój. Piękne jeżówki i nagietek w bardzo nietypowym kolorze ;:152
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A u mnie jest odwrotnie,fioletowe liatry już sporo czasu kwitną,a biała dopiero teraz pierwsza się rozwija
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Wspaniałe zdjęcia ;:138 ;:138 ;:138 zwłaszcza jeżówek i to z gołąbkami ;:167
Tojeść orszelinową też mam i jestem nią zachwycona :tan
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko, prześliczne jeżówki masz, ja chyba zaczynam na nie chorować, mam na razie 5 różnych, ale marzy mi się więcej, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Cudne gołąbki ;:167 . Na floksy się piszę bardzo chętnie, nie wspomnę o pięknej tojeści i przetaczniku ;:219 ;:219
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale piękne pozytywne zdjęcie, śliczne ptaszki jak na torcie weselnym ;:138 ;:138
Ujęcia kwiatów, perfekcja a jak pięknie osypane rabaty. ;:138 ;:138
Grzyby wyglądają rewelacyjnie. :wit
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Prześliczna tojeść i czerwona jeżówka Guava Ice ;:63 , widze ze właśnie czerwonej jerzowki mi brakuje ....cza na zakupy :heja
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Grażynko czekam na kolejną część Twojej opowieści-bardzo lubię Tu zaglądać ;:196 :wit
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Masz bardzo ładne odmiany jeżówek, mnie też urzekły te śliczne kwiaty :lol:
Twoje nowe rabatki ładnie zagospodarowane a roślinki szybciutko się rozrastają, super!
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witaj Marzenko w moim Raju ,całe dnie spędzamy na działce ,muszę przyznać ze mamy tam warunki , do domu wracamy tylko na noc,
masz bardzo fajną pracę ,skoro spędzasz ją w ogrodach,na pewno wśród kwiatów ;:215
tojeść orszelinową dostałam sadzonkę w tym roku ,ona podobno szybko się rozrasta, to na pewno będą szczepki :wit

Alu jak się cieszę że galtonia Ci zakwitnie , tojeść jak się rozrośnie będę rozdawać :heja
gołąbki tak polubiły naszą jabłonkę że codziennie nam towarzyszą :wit

Moniko to tak się wydaje że mam dużo roślin , w porównaniu do innych ogrodów to jeszcze cały czas mało :wink:

Sabinko tak wrzosy już mają bardzo nabrzmiałe pączki ,lada dzień zaczną kwitnąć na całego ,
jeżówki są urocze i szczególnie fotogeniczne, a nagietek to jest nietypowy , podwójny i kolorek ma bardzo ładny, nasionka dostałam od kochanej forumki Ewuni :wit

Dorotko liatry dopiero w tym roku ładnie mi się rozrosły,tworzą ładne kępy :wit

Teresko dzięki za pochwały jeżówek ,lubię je bo bardzo długo nie opadają im płatki , gołąbki są urocze, obserwujemy je nie raz jak się nawołują na posiadówkę ,
tojeść kwiatostany ma w kształcie lisiej kity, moja jeszcze malutka

Iwonko , cieszę się że się odezwałaś , mam nadzieję że wszystko się dobrze układa i wkrótce otworzysz swój wątek ,brakuje Cię tu na forum :wit

Ivonko ,floksy dostaniesz,tojeść i przetacznik też mogę zaklepać, gołąbki są częścią składową naszej działki :heja

Kasiula dzięki za miłe słowa, jestem podbudowana po takich pochwałach ;:196

Moniko cieszę się że tojeść też Ci się podoba , niech szybko się rozrasta, to będą wysyłki w każdą stronę Polski, jeżówek za bardzo nie znam ,nie wiem jak to z ich rozrastaniem , zobaczymy na drugi rok :wit

Tereniu jeżówki to moje nowe nabytki , chciałabym żeby ładnie się rozrosły w takie duże kępy , jak widzę u innych, rabatki powstają kosztem trawnika tak jak u wszystkich , już planuję kolejną na jesień , na lilie bo muszą uciekać spod tui ,te się za mocno rozrastają i zabierają pokarm moim arystokratkom

dziękuję wszystkim odwiedzającym wpisującym się i nie wpisującym , ;:196
czas zakończyć ten wątek i otworzyć nowy :wit
na pożegnanie tej części- róże kronenberg powtarzające kwitnienie :D

Obrazek

pozdrawiam i do zobaczenia w nowej części
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”