Niedługo muszę zakończyć III część Mojego Raju , czekam na odwiedziny synusia,on to mi szybciutko zrobi,bo ja jeszcze się nie nauczyłam
a zatem jeszcze w starym wątku trochę popiszę i powstawiam nowych zdjęć
[quote="alicjad31"]Grażynko piękne kwiaty

śliczne lilie ,floksy ,różyczki pięknie się prezentują ,cynie ,których u mnie zabrakło ,rozwar wielko kwiatowy bardzo ładny i długo kwitnący ,jezóweczki piękne ,a dalie po prostu śliczne .Moje dopiero zaczynają powoli kwitnąć ....
Galtonia od Ciebie ładnie urosła ,ale nie ma jeszcze pąków , niestety tylko jedna dalia od Ciebie przetrzymała zimę .Moje, niektóre też nie dały rady

.Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia
Alu ach dziękuję za wychwalanie , po takich słowach opłaca się trud jaki nie raz trzeba włożyć w działkę, mówię sobie warto było
[quote="nifredil"]Grażynko, jak pięknie i kolorowo u ciebie

Kilka czerwoniastych róż obok siebie robi niesamowite wrażenie. Naprawdę mocny akcent w ogrodzie i pewnie przyciąga wzrok innych działkowiczów

Lilijki mistrzowskie A Big Brother normalnie
Sabinko Twoje słowa również miód na moje serce, róże w kolorze czerwonym w większości ,dlatego że ten kolor to mój ulubiony,prezentują się wyraziście i widać je z daleka,
lilie pokazują arystokratyczne piękno , że natura stworzy takie cuda
[quote="Kriss1515"]Jakie masz ogromne cynie.

Dorównują daliom. Siałaś je do gruntu czy najpierw w domu?
Krystianie moja ziemia służy najwyraźniej moim cyniom bo co roku mam takie okazałe , a siałam je najpierw w namiocie foliowym i później pikowałam do gruntu
[quote="anabuko1"]
Ale piękności,wszystko to co i ja lubię
Dalie,jeżówki, róże ;lilie i cynie piękniutko teraz ubarwiają nasze ogrody
[quote="anabuko1"]Grażynko,
wszystko pięknie Ci kwitnie,róże cały szpaler- ładnie wygląda,lilie ,które wszystkie kocham

Dalijki, floksy,cynie,lato w pełni,chciałoby się powiedzieć ,chwilo trwaj i trwaj......
Aniu kwiaty o tej porze cudownie ubarwiają nasze ogrody,cieszmy się i napawajmy ślicznymi widokami ,jak wchodzę na działkę to najpierw idę się przywitać z moimi kwiatkami
[quote="tesia39"]Wspaniałe kwiaty masz na rabatach

urozmaicone i kolorowe, czyli tak jak lubię najbardziej
Teresko dziękuję , rabaty miały być niektóre tematyczne a w praktyce wychodzi inaczej i chyba tak jest lepiej, nie jest nudno
[quote="Marzenka79"]Grażynko Ty na działeczkę jeżdzisz rowerkiem? Ile masz km do przejechania?[
Marzenko ja rowerem jeżdżę właściwie wszędzie i do pracy i po zakupy i na działkę , 5 minut drogi mam do przebycia,nogi już mnie bolą,ostrogi dokuczają , dlatego niezastąpiony jest to mój środek lokomocji
[quote="DTJ_1"]

same piękności
Dorotko,dziękuję , teraz to w każdym ogrodzie są same piękności
[quote="chalaputkowo"]Grażynko , Ty tak blisko mnie mieszkasz , i pytałam czy masz pomarańczową tygrysicę , może chcesz nasionka , one się bardzo szybko ukorzeniają i po 2-3 latach kwitną
Moniko do Ciebie aż tak daleko nie jest , może kiedyś wybierzesz się w moje strony,
nasionka tygrysicy tak jak pisałam w Twoim wątku chętnie wymienię na moje
[quote="PEPSI"]Grażynko, wszystko piękne.

A liatrę białą dojrzałam, mam fioletowe, ale białej nie, jeszcze nie. Jest urocza.
Małgosiu liatry białą i fioletową mam drugi rok , ładnie się rozrosły ,rosną na rabacie z różam
Bogusiu dziękuję , liatrę mam białą i fioletową , biała szybciej kwitnie
Iwonko też słyszałam grzmienie ale gdzież daleko i znowu deszczu nie ma,
floksy białe będę przesadzać jesienią ,jeśli nie masz ,możesz mieć ode mnie
dzisiejszy przegląd
zakończę takim miłym akcentem na mojej jabłonce