Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Oj Marysiu - kamyczki też bardzo lubię, ale skalniaka nie mam. Jakoś nie widzę na niego miejsca na mojej działce ;:185 ...
Jak poczytałam o zakupach roślinek - to najchętniej poleciałabym do jakiegoś sklepu i nakupowała różnych śliczności>>tylko co dalej..gdzie posadzić?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko wielu z nas kamienie kleją się do rąk i samochodów. Ja kamienie (mniejsze ale jednak) zwoziła z Turcji a dzieci jak zapytały co mają przywieźć ze Szkocji dostały prośbę o kamień! Będąc w Tatrach Słowackich w siatkach dźwigałyśmy kamienie :lol: Kamienie mam na kominku i w ogrodzie!
Irenko eszewerię kiedyś miałam, ale któregoś roku zmarniała, jakbyś miała za dużo to proszę wrzuć do kopertki i kawałeczek chętnie ale może być na wiosnę :lol:
Basiu żurawki są, że tak powiem u stóp kamieniska! Aż takiego bzuma na kamienie jak Ty nie mam ale idę w dobrym kierunku ;:306 miejscowych mam trochę ale kuszą mnie inne kształty :wink:
Magdusiu witam Cię serdecznie - pogoda nie zapowiada się zbyt ładna :(
Iwonko pogodę mamy taką samą jakbyśmy mieszkały niedaleko siebie :D Kiedy masz dostawę róż?
Pati czy mówisz o zdjęciach skalniaka ? bo one są z czerwca :roll: Ja też byłam przeciwna, ale teraz patrzę jakby go tu rozszerzyć bo te skalne różyczki (rojniki) mnie urzekły, a poza tym jest tyle pięknych malutkich drobnych roślinek :uszy
Marysiu masz gdzie sadzić tylko musisz je dowieźć. Na pewno trzeba byłoby ograniczyć trawnik, a kupowanie roślin straszliwie wciąga! ;:oj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, no nie! Ten skalniak u Ciebie to absolutny namberłan ;:oj Wcale nie przypomina poremontowych pozostałości, jest naturalny, pięknie skomponowany i do tego te kłody drewniane! Kwiatki kwitną u Ciebie w najlepsze, u mnie już sobie dały spokój.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu ile ty masz jeszcze kwiatów ;:oj Werbena niesamowita ;:oj ja sie wczoraj przygladałam przekwitłym marcinkom i wypuszczaja nowe kwiatki ;:333 U mnie tylko 1 floksik zakwitł no i kilka róz dalej trzyma fason :wink: Miłego piąteczku, u mnie dzis bez mroziku w nocy ;:138
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, Ewa na wątku napisała że wreszcie wysłali do niej te róże, ma rozsyłać w przyszłym tygodniu. No czekam i czekam na tą Sally ;:65 , jeszcze razem z Sally przyjdzie krasnal i te dwie Laguny. Trzymaj kciuki żebym chociaż jedną łapnęła, teraz siedzę przy kawie i obmyślam sposoby, dwie mam do zrobienia na cito, może się uda. Na następne spróbuje gdzieś pożyczyć taką klatkę łapkę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A mi się te stopki z kamieni bardzo podobają, tylko nad morze trzeba nazbierać takich kamyków wypłukanych przez wodę ;:215
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, dziękuję... ;:196
A co do ogrodu, to dojrzewam... W latach też... :wink:
U mnie dziś przymrozki były, jeszcze w nocy chowałam do domu Sundaville z parapetów i Apaganta... Jeszcze mam Trawę Pampasową do schowania, tylko nie wiem czy już i muszę poczytać...
Dobrego dnia Ci życzę... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu bardzo dziękuję, skalniak ma tę część niewidoczną, gruz posłużył tylko do podniesienia terenu . Początkowo obłożyłam murkiem ceglanym ale wyglądało to nieładnie i zmieniłam na kamienie. Stale dosadzam ciekawe roślinki i zaczyna być ciasny :wink: Drewniany pnie to stare śliwki, które się co jakiś czas łamały :(
Ja u Ciebie też widziałam jeszcze sporo kwiecia, bo są to oczywiście pojedyncze kwiaty tu i ówdzie :lol:
Dorotko u mnie też bez mroziku ale i bez słoneczka :cry:
Werbena mnie zaskoczyła niesamowicie,bo już zaczęła brązowieć a tu nagle kwitnie od nowa! Chociaż nie powiem chciałabym pozbierać nasiona ;:215
Iwonko ZJ pewnie czekają na krasnala, bo Sally do mnie już dawno dotarła i zaczyna puszczać listki :wink:
Bardzo spodobała mi się jak przeczytałam w Twoim poście to zapytałam czy przy okazji mogłabym zamówić :? mam nadzieję, że nie masz mi za złe małpowanie :?: I chociaż zdecydowałam, że tylko w kierunku różu idę to zmieniłam zdanie. Zresztą dwukrotnie bo Remy Martin też ma kolor koniakowy! ;:224
Życzę powodzenia z kotkami ! taka klatka byłaby konieczna, bo to dzikuski :wink:
Iwonko plecionkarko Ty masz morze a u nas w strumykach są takie otoczaki , ale jakoś odkąd mieszkam w tym uroczym miejscu przestaliśmy jeździć na wycieczki krajoznawcze. Jak już się wybieramy to głównie w odwiedziny ;:304
Dorotko widziałaś jak się paczuszka wstrzeliła. Przeszła akurat wczoraj kiedy warunki były idealne do sadzenia. Dzisiaj miało być słonecznie a jest ponuro i zimno. Na noc też wciągnęłam kwiatki i stoją w salonie - czekam jak domownicy zaczną protestować, bo sporą część zajmują doniczki ;:219
Życzę Tobie i odwiedzającym wspaniałego weekendu - ja już dzisiaj zaczynam spotkaniem z koleżankami z byłej pracy :wit
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, też zaczynam wieczorem świętowanie... Mój M, to Andrzej i już dziś jedna impreza, taka, bez mała galowa, się szykuje i tak pewnie do samych Andrzejków będzie trwać... ;:304 ;:306
Miłego odpoczywania i znalazłam jeszcze cebulki jakiegoś czosnku, dla Ciebie... Tak je dobrze schowałam, żeby nie zginęły, że dopiero dzisiaj mi się na oczy rzuciły... ;:131
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Gratuluję łupów przecenionych z L.M.
Skalniak fantastyczny, on teraz tak pięknie wygląda czy latem :?:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ale masz super skalniak ;:333 czy ja widzę lewisję na pierwszym zdjęciu, czy to coś innego?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Odnośnie werbeny..to gadałam wczoraj z sąsiadeczką...w ubiegłym roku dałam jej kilka sadzonek,...przez jej działkę biegnie ciepłociąg i u niej werbena normalnie zimuje ;:oj Powiedziała mi tez ,że ponoć można ja przechowywać w domu jak pelargonie i inne taki i chyba spróbuję...Aha , ukorzeniają sie tez świetnie jej sadzonki zielne :uszy
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fraszka_1 pisze:Ale masz super skalniak ;:333 czy ja widzę lewisję na pierwszym zdjęciu, czy to coś innego?
Pozwolę sobie za Marysię odpowiedzieć... :)
To Skalnica cienista Saxifraga umbrosa... :wit
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, co Ty to piszesz, pomysłami różanymi trzeba wszystkich zarażać, im więcej róż tym piękniej i kolorowo będzie wokoło :D
Być może Ewa zapomniała mi wsadzić Sally do poprzedniej paczki, przypadki chodzą po ludziach, ona i tak chyba do tyłu już chodzi, tyle ma teraz pracy. Może na wiosnę pomyślisz o Lagunie :D Tylko popatrz http://pieceofeden.blogspot.com/2010/05 ... -2004.html

-- 15 lis 2013, o 12:40 --

A jak pięknie z powojnikiem wygląda ;:oj
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Marysiu skalniak śliczny ;:138