Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Jolu dziękuję ;:196
U mnie w ogródku jeszcze sporo kolorowych kęp, część marcinków już przekwitłą, ale część jeszcze w kwiatach.... no i chryzantemy szaleją :D .... w przyszłym roku koniecznie muszę posadzić więcej kolorków ;:196

Gosiu ;:196 bardzo fajnie robi się w ten sposób..... a i wiązanka bardzo długo nie traci swoich walorów ozdobnych, bo wilgoć znajdująca się w ziemi przedłuża życie iglastym gałązkom :D

Danusiu dziękuję ;:196
Ja nie robiłam w gipsie, ale to na pewno dobry sposób :D
Ja też niestety nie mam zatrwianu w ogródku i żałuję, bo to naprawdę bardzo przydatna do wszelkich dekoracji roślinka....a bardzo droga już suszona :roll:

Tajeczko dziękuję ;:196
Polecam szczególnie sposób z reklamówką z ziemią, bo wiązanki bardzo długo pięknie wyglądają, są zieloniutkie i świeże. Ziemia w woreczku dostarcza potrzebnej wilgoci gałązkom :D
Sadzonki zatrwianu postaram się kupić wiosną, gdzieś wcisnę dla towarzystwa kwiatom, bo on jest bardzo drogi w stanie wysuszonym, więc chciałabym mieć swój.... masz rację, że bardzo by mi się przydał....
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:167 zatrawian raz wysiewałam zeszło tylko ze trzy sztuki z całe torebki...to zniechęca, lepsze są gotowe sadzonki. Gipsowy sposób znam tylko w środku doniczki można włożyć gąbkę taką do dekoracji...gałązki i kwiaty wtedy można lepiej ułożyć...sposób z reklamówką świetny...na wiosnę wypróbuję, do stroików można dodać żywe kwiaty ;:32 dłużej postoją.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś,obejrzałam twoje wiązanki, są super widzę że ty też nie możesz usiedzieć bez pracy,ja mam podobnie,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguniu ;:196
Nie zdążyłam pochwalić Twojego rękodzieła w postaci wiązanek... są piękne, takie subtelne i delikatne... po prostu idealnie oddają Twoje wyczucie smaku ;:167
Aguniu robisz jakieś cudeńka na święta? ... bo bardzo ciekawa jestem ;:65
Buźka ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

AGNESS pisze: świetna do tego celu jest plastikowa reklamówka, w którą wsypuję ziemię i zawijam ściśle reklamówkę. Ma powstać kula wielkości grapefruita :D W to wbijam naostrzone gałązki ..... robiłam też w ziemniaku 8-) :lol
:
Do tych pomysłów dorzucę jeszcze kapustę przekrojoną na pół, którą można albo i nie owinąć folią aluminiową lub zwykłą.
Wiązanki śliczniutkie, gustowne ;:333
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu poszukam wiosną gotowych sadzonek, chociaż do tej pory jakoś mi ,,w oko nie wpadły,, ale może uda się kupić. To bardzo przydatna roślinka do wszelakich dekoracji...
Najwygodniej chyba robić wiązanki na gąbce, ale nie zawsze jest pod ręką, więc każdy inny sposób jeśli się sprawdza jest ok :D

Martusiu no nie umiem wysiedzieć, ciągle coś wymyślam..... ale to lubię i z tym najlepiej się czuję..... ja już taka jestem, że nawet szkoda mi czasu na sen, co jest okropne :roll:

Grażynko witaj ;:196
Za wianuszki świąteczne już się na dniach wezmę, jeszcze tylko kompletuję dodatki do ich wykonania :D Jak tylko zrobię to pokażę :D
Miło mi bardzo, że wiązanki podobają Ci się ;:167

Judytko dziękuję ;:196
Patent z kapuchą świetny :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agnieszko, a ja kiedyś przed laty wysiewałam zatrwian wprost do gruntu i potem kwitły mi rozmaite kolory: białe, żółte i cała gama różowych i fioletowych. Tak że nie ma się co zniechęcać, bo jak wiadomo w różnych ogrodach i róznych warunkach ośliny zachowują się inaczej. Torebeczka nasion kosztuje grosze, najwyżej się straci :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu w takim razie wiosną kupię nasionka i wysieję.... dzięki wielkie za radę ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko i ja siałam zatrwian, wieki temu to było, bo jak byłam nastolatką, ale wysiew udawał się zawsze. Wprost do gruntu. Polecam. Chyba sama też spróbuję wysiać wiosną
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko w takim razie postanowione - wysiewam ;:196
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Aguś ;:196 podziwiam Twoje wiązanki! Są przepiękne ładniejsze nawet niż w sklepie! ;:180
Ja używam stelaże ze starych wiązanek ( jak są nie zniszczone ) wystarczy dokupić nowe kwiaty i dodatki ;:108 . Zatrwian potrafi bardzo ozdobić w tym roku zapomniałam go posiać ;:223 ale na następny rok obowiązkowo trzeba!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Slicznie wiazanki wyszly ;:108 ja w tym roku chyba pierwszy raz nie robilam i wszystko kupowalam ale jakis Taki marazm mnie ogarnal w tym roku ze szok.
Ale ze juz az wstyd przez to moje nierobstwo, to powstaja poczatki choinki swiatecznej :wink:
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne wiązanki. :wit :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie też bardzo się podobają wiązanki, które zrobiłaś :D Wanda mnie ubiegła-moja sąsiadka sieje zatrwian w grunt i zwykle ma ładne rośliny.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Zajrzałam się przywitac.. :wit