Trzeci raz piszę od ...wczoraj - napisałam odpowiedzi dla Miłych Gości , wkleiłam fotki i ...poleciało , ale w bliżej nieokreśloną przestrzeń

. Dzisiaj - znów - tym razem napisałam ogólnie , wkleiłam fotki , ale pilnie musiałam jechać do banku , na pocztę i na zakupy . Syn przyszedł z pracy , więc wlazł na kompa ...prosiłam tylko minimalizuj moje pisanie , a ja zaraz przyjadę , to dokończę . Oczywiście ...zamknął wszystkie karty

...razem z moimi wypocinami .
Więc wybaczcie ...odpowiem ogólnie ...
Czas mam napięty , do granic możliwości ...jutro jadę z Januszem do szpitala , w sobotę zdążyłam umyć okna , powiesić firany , przebrać pościel i wyprać wszystko pranie . Na wieczór wpadli goście ...a ja miałam jeszcze tyle do zrobienia ...no cóż ..Gość u progu - Bóg w dom .
Wybaczcie proszę , że bywam rzadko w moich ulubionych , zaprzyjaźnionych wątkach - jednak dziękuję , że o mnie nie zapominacie
Magnolia kończy swój spektakularny pokaz ...tym bardziej , ze zerwał się dzisiaj porywisty wiatr , sypnęło maleńkim gradem , zagrzmiało , tudzież błysnęło i ...poleciało dalej .
Witam prze serdecznie
Adriana i
Dehaef - Nowych Gości ...dziękując za miłe słowa ...odpowiem jedynie , że na fotkach jest jedna magnolia , rozłożystą ma koronę - niczym olbrzymi krzew . Z boku rośnie mniejsza , ale jest nie ujęta na fotce - ma około 20 lat ...duża natomiast około 50 .
Moje ukochane Primule
Anemone nemorosa w odmianach ...

Bergenia & Pierwiośnik górski
Saxifraga n/n & Kaczeniec błotny
Saxifraga Tauron & n/n
Brunnera 'Hadspen Cream ' & Epimedium
Androsace & Wiśnia japońska 'Kiku Sidare Sakura '
Kwiat mahonii & Gęsiówka kaukaska
Floks kanadyjski & Narcyz Poeticus
Szafirki

I Jej Wysokość ...
Aleksandrina ...