Moje oczko w głowie cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 3

Post »

Mnie również przykro,ale taki jest ten świat. ;:223 Nie martw się na przyszły rok odbiją.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu :wit Ta łajza to nie tylko kwitnące pędy , wszystkie jak leciały , myślę że chodziło o gałązki na szczepki a przy okazji bukiet sobie zrobił :pogon
i to nie tylko z jednej ale prawie ze wszystkich większych , tylko że ta najstarszą , największą to oskubał dokładnie , zostały trzy pędy ;:145
Dobrze że tych malutkich nie zauważył .
Krysiu byłam już na działce , trochę popłakałam , podlałam i trza żyć dalej - będę nowe ukorzeniać , żeby mieli co kraść ;:108
Gosiu Trawki kwitną jednoroczne a niektóre już przekwitły i ścięłam bo wyglądały nie za ładnie , nie wiem czy dobrze zrobiłam ;:7
Bożenko :wit Myślę że to nie na sprzedaż , tylko na szczepki a żeby mieć pewność ze się ukorzenią to wyciął wszystko z niektórych to po trzy gałązki , natomiast kwiatków było nie za wiele .
Beatko :wit Tak myślałam żeby kamerę zainstalować ;:108 a może i taką lampę trzeba kupić , tylko muszę sprawdzić jakie one drogie ;:108
Gosiu :wit Odbiją ale nie będą kwitły bo te najstarsze to ogrodowe . Gdyby wyciął po jednej gałązce to nawet bym może nie zauważyła ale tak to krzaczki straszą teraz ;:108
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Tereniu- myślę, że z tymi kamerami- to musielibyście z zarządem działek pogadać, bo u nas to kradli wszystko jak nie było monitoringu a teraz to nawet w lesie złożyli (gminne) na śmieciarzy i nie wyobrażacie sobie kogo na wywożeniu śmieci do lasu złapali- szkoda, że nie można publikować tych zdjęć- bo to byłaby kara dla...... :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teresko jak będzie potrzeba to wiesz gdzie szukać sadzonek hortensji zielnych i zdrewniałych ???
Adres znasz - pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Jestem tak bardzo zbulwersowany Twoją szkodą,że jakby takiego dorwać to za karę nic tylko do pługa zaprząc i poganiać,żeby szedł szybciej ;:125 Jak śmiał mojej Tereni narobić takich szkód,łobuz jeden.Wiem Tereniu,że nie łatwo i nie tak szybko Ci było się z tym pogodzić ale nie możesz za bardzo tego przeżywać by nie przypłacić tego zdrowiem bo krzaczki znowu pomału odrosną i znów będziesz się cieszyć ich urodą ;:3
Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko teraz z zarządem trudno rozmawiać - chyba że już podejmą jakieś decyzje ( do końca nie wiadomo co będzie z działkami ) .
Krysiu ;:167 Jesteś wielka - dzięki bardzo ;:196 ;:196
Pomyślałam żeby wszystkie hortensje ogrodowe wymienić na bukietowe - nawet jak komuś przyjdzie jeszcze do głowy żeby kraść i ciąć jak leci to i tak zakwitną za rok a nawet się zagęszczą i nie będzie takiej stresowej sytuacji a i na zimę nie trzeba okrywać ;:108
A więc gdybyś chciała się podzielić jakimiś bukietowymi czy drzewiastymi kwitnącymi na tegorocznych pędach to chętnie przyjmę i będę bardzo , bardzo wdzięczna :oops: ;:180 ;:180
Arku :wit Dziękuję Ci za Twoje podejście i nastawienie do takich ludzi ;:168
Już mi trochę przeszło , trochę ochłonęłam ale wiesz - chodzisz , chuchasz , dmuchasz a taki dureń przyjdzie i tak bez zastanowienia tnie jak popadnie , żeby to po jednej czy dwie gałązki a tu prawie całe krzaczki .
Powolutku zmienię ogrodowe na bukietówki i nie będzie takiego stresu .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Teresko zawsze się jakaś łajza znajdzie ,aby szkód narobić szkoda ,żal bo tyle pracy i trudu włożyłaś aby ta hortensja zakwitła ,ale co zrobić,ja mam drzewka owocowe tak wyszło że w samej granicy działki podchodzą rwą nie patrzą cze owoce dojrzale,a potem rzucają gdzie popadnie :evil:
w ubiegłym roku sadzlaś na rabatkach takie roślinki ,wiesz o to takiego ???

Obrazek
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marzenko :wit :wit
U mnie to ta łajza weszła na działkę i z kilku krzaczków wyciął gałęzie , nawet z bukietowej ale ta odbije a ogrodowe to po samej ziemi , na jednej zostały tylko trzy gałązki :(
To o co pytasz to Mimoza wstydliwa - zabrałam ją do domu na zimę , nawet zakwitła ale jak poszłam do szpitala to padła - chyba z żalu ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko podeślę Ci na PW listę rosnących u mnie hortensji bo nie będę zaśmiecać Ci wątku - uzbierało się tego ponad 30 odmian ...
Kiedy chciałabyś sadzonki - teraz to każdy pęd na końcu ma kwiaty ale jak trzeba to odetnę kwiat a z reszty zrobi sie odpowiedniej długości sadzonki.
Nie będzie mi szkoda dla Ciebie ;:196
Jednak z mojej praktyki wynika,że największy procent ukorzenionych roślin mam z tych majowych i czerwcowych czyli zielnych z oderwana piętką.
Ogrodowe sa pięknie i nie skreślaj ich .... stało się ale to nie znaczy,że trzeba z nich rezygnować. Ja swoje ogrodowe tnę każdego roku do wysokości tak na 2 lub 3 oczka bo cała góra zawsze przemarza i kwitną. Mam je dużo głębiej posadzone i kwiaty są z tych młodych bocznych pędów pod powierzchnią gruntu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu Kochana ;:167 ;:167 ;:167 Wielkie , wielkie dzięki za chęć podzielenia się za mną sadzonkami ;:196
Nie niszcz kwiatów ;:185 ;:185 poczekam jak będziesz ścinać albo jak mówisz w maju na zielne - ja może dlatego tak bardzo to przeżywam bo szkoda mi każdego kwiatka zerwać .
Jestem szalona ;:108
Bardzo gorąco pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje ;:168
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Tereniu, Krysiu- teraz- to najlepiej przydusić gałązki, które leżą- wiosną gotowe sadzonki - ogorodowe i serrata tą metodą najłatwiej się ukorzeniają - ja podkładam od razu doniczki i przykrywam kamieniem, bukietowe to robię wiosną z patyków- ukorzeniają się w wodzie lub od razu w ziemi. Z zielnych teraz troszkę póżno, ale możn próbować tylko wydaje mi się, że z tych gałązek z kwiatami to nic nie wyjdzie- ja szukam takie najmniejsze- cieniutkie wewnątrz krzewów :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu pozdrawiam kochana, nie martw się będziesz miała piękne hortensje :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko :wit :wit Bardzo dziękuję za rady ;:196
We wtorek Ci wyślę , bo dzisiaj nie byłam na działce i nie przygotowałam .
Iwonko :wit Ja też bardzo serdecznie pozdrawiam Cię i dziękuję za wsparcie i za to że jesteś ;:196
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Tereniu paczka dla ciebie przygotowana jutro pójdzie :D
masz w niej między innymi hortensje anabelkę :D
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ja też myślę o pomyszkowaniu w środku krzewu aby poszukać jeszcze małych odrostów. Tyle,że ja już takie obrywałam dla potrzebujących więc zbytnio nie liczę na nie. Odkłady robię od czasu do czasu ale nie zawsze możliwe .
Beatko wiem,że z Ciebie fachowiec i to z wielka praktyką.
Teresko pewnie przyjdzie poczekać do wiosny choć gdzieś czytałam, że zdrewniałe można już pobierać pod koniec września ale gdzie to trzymać ???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”