Różany ogród w lesie - Rozanka cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogród w lesie - Rozanka cz.2

Post »

Majeczko, to fakt, nie widać na fotkach, ale jest ich tyle, że taczkami wywożę. :D
Moja pomponowa już kwitnie i inne zaczynaja swój pokaz. Mało w tym roku, bo źle przezimowały.

Marzenko, ismenę sadziłam kilka razy i tylko raz miałam kwiaty.
Tak to jest ja się poczyta forum. Ogród się szybko kończy. :;230
Racja z trawnikiem poczekaj, aż będziesz wiedziała ile chcesz mieć rabatek, choć to jest złudne wrażenie. ;:333

Agnesik, nie będę mieć dużej oferty liliowej, bo wiele cebul okazało się tą samą odmianą :roll: Dzięki za pochwały. ;:196
Popieczarkowa, to odrzut z produkcji pieczarek. Wymienia się ją dość często, dlatego jest tania. Składa się z pociętej słomy, torfu wysokiego o pH 8 i nawozu kurzeńca lub końskiego. Rośnie na niej prawie wszystko, nawet kwasolubne naparstnice. :D Warto ją przekompostować przed użyciem, bo od procesów rozkładu potrafi dymić z gorąca. :D

Dorotko
, do połowy września też będzie dobrze, bo trawka musi się ukorzenić przed zimą. Później lepiej odlożyć do kwietnia, maja, bo i tak nie wzejdzie. Musi mieć powyżej 10st w nocy, żeby szybko wschodzić. Już zajrzałam na wątek i doradziłam oczywiści Louisę. :D

Ponieważ zbliżam się do 80 strony należy rozpocząć nowy wątek.
Zatem zapraszam wszystkich Gości do nowego otwarcia ogrodu. Tym razem liliowego. ;:4

Różano-liliowy ogród w lesie - Rozanka cz.3

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”