Moja działka
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka
A ja jestem zachwycona pierwiosnkiem, co za połączenie kolorów
Oświećcie mnie, co to jest odittty?

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
smagliczka przy tym pniu super połączenie , u mnie było tak samo, tylko nie spaliłam na koniec bo zaczęło lać i polewa cały czas.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu piękne Twoje kwiatki mam kilka takich jak na zdjęciu.Twoja przesyłka pięknie się rozgościła u mnie, jest taka pełna wigoru , widać jest jej dobrze w moim ogródku.Podarowana
więc pięknie rośnie 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
U mnie szafirki wymarzły ...tych niebieskich się kilka pokazało. Po białych nie ma śladu..u ciebie tak pięknie kwitną.
. Smagliczka bardzo wdzięczna bylinka i tak ładnie kwitnie. Moja także niebawem powinna pokazać się w pełnej krasie. 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
IrminkoOditty to jest rojnik.Na fotce nad narcyzami.
Lidziu rojniki są w zasadzie zimotrwałe..Ja jednak je okrywam lekko świerczyną, chociaż to chyba jest niekonieczne.Nie wiem jak np wytrzymają zimę te kupione w B, bo one są wyprodukowane w Holandii.Wczoraj byłem w LM.Widziałem tam w sprzedaż oditty, na widok którego omal nie dostałem zawału.Normalnie jakiś mutant z pięć razy większy i grubszy od Moich.Nie kupiłem.Brak miejsca na rojnikowisku.
Lidziu rojniki są w zasadzie zimotrwałe..Ja jednak je okrywam lekko świerczyną, chociaż to chyba jest niekonieczne.Nie wiem jak np wytrzymają zimę te kupione w B, bo one są wyprodukowane w Holandii.Wczoraj byłem w LM.Widziałem tam w sprzedaż oditty, na widok którego omal nie dostałem zawału.Normalnie jakiś mutant z pięć razy większy i grubszy od Moich.Nie kupiłem.Brak miejsca na rojnikowisku.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Nie zdążyłam nigdy poznać rojników, bo posadzone, szybko zostały rozdrapane przez kury. Teraz ptaki w separacji są, ale czy moje serce wytrzyma jeszcze przyspieszone bicie na widok następnych kwiatków 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu moja smagliczka rośnie w wydrążonym pniu i pięknie go obrosła.
Dzisiaj od rana byłam u córki. Przekopałyśmy kawałek ziemi pod warzywnik przy jej nowym domu. To była okropna robota, bo nie dość, że były tam pokrzywy, trawa, kamienie to jeszcze różne pozostałości po budowie. Jutro pomogę jej jeszcze coś tam wysiać i posadzić. Na swoją działkę dotarłam dopiero o godz.17-tej i niewiele zdążyłam zrobić.
Irenko cieszę się bardzo. Pamiętaj tylko, żeby zaznaczyć miejsce w którym rośnie, bo niedługo jak wysieją się nasiona, to liście zanikną i pokażą się dopiero kwiatki wiosną. Więc jak zapomnisz gdzie ona rośnie, możesz przy plewieniu łatwo ją uszkodzić.
Zeniu jesienią dużą ilość niebieskich szafirków wyeksmitowałam z działki, a one znów się pojawiły i kwitną jak szalone. Będę więc znów z nimi walczyć. Gdybyś była chętna, to mogę Ci podesłać trochę cebulek.
Jurku rojniki kupione w B.na pewno trzeba będzie okryć na zimę.
Czy zamówiłeś już pierwiosnki?
Irminko jestem pewna, że wytrzyma i jeszcze niejeden piękny kwiatek pojawi się w Twoim ogródku.
Dzisiaj od rana byłam u córki. Przekopałyśmy kawałek ziemi pod warzywnik przy jej nowym domu. To była okropna robota, bo nie dość, że były tam pokrzywy, trawa, kamienie to jeszcze różne pozostałości po budowie. Jutro pomogę jej jeszcze coś tam wysiać i posadzić. Na swoją działkę dotarłam dopiero o godz.17-tej i niewiele zdążyłam zrobić.
Irenko cieszę się bardzo. Pamiętaj tylko, żeby zaznaczyć miejsce w którym rośnie, bo niedługo jak wysieją się nasiona, to liście zanikną i pokażą się dopiero kwiatki wiosną. Więc jak zapomnisz gdzie ona rośnie, możesz przy plewieniu łatwo ją uszkodzić.
Zeniu jesienią dużą ilość niebieskich szafirków wyeksmitowałam z działki, a one znów się pojawiły i kwitną jak szalone. Będę więc znów z nimi walczyć. Gdybyś była chętna, to mogę Ci podesłać trochę cebulek.
Jurku rojniki kupione w B.na pewno trzeba będzie okryć na zimę.
Czy zamówiłeś już pierwiosnki?
Irminko jestem pewna, że wytrzyma i jeszcze niejeden piękny kwiatek pojawi się w Twoim ogródku.
- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Lideczko,same piękności pokazujesz.Pierwiosnek i miłek piękne.Kokoryczy nie mam ani jednej
A one tak wcześnie kwitną.
I ja nie będę mogła spać przez Twoje roślinki,chyba muszę się pięknie uśmiechną do Ciebie

A one tak wcześnie kwitną.
I ja nie będę mogła spać przez Twoje roślinki,chyba muszę się pięknie uśmiechną do Ciebie

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witam.Pierwiosnków nie zamówiłem.Przypomniałem sobie o Moim kolejnym hobby- wędkarstwie.Pierwiosnki poczekają.Prymulkę otrzymałem.Już siedzi w ziemi.Muszę zajrzeć do kalendarza, kiedy są Twoje imieniny.
- slila1
Ewuniu kokoryczy pustej różowej i kremowo białej mam dużo, ona bardzo szybko się rozrasta, więc jeżeli tylko chcesz, to...
Jurku mój mąż też był zapalonym wędkarzem, więc wiem z czym wiąże się to hobby.
Moje imieniny już były miesiąc temu.
Jurku mój mąż też był zapalonym wędkarzem, więc wiem z czym wiąże się to hobby.
Moje imieniny już były miesiąc temu.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:

- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Lidko,chcę i to bardzo 

- slila1
Marysiu, Ewuniu zobaczcie PW.
- slila1
Jurku dobry wieczór. Piszę tego posta po raz drugi, bo gdzieś go wcięło. Wróciłam niedawno od Marysi i tam się trochę naprodukowałam.
Jak myślisz, czy warto w poniedziałek wysyłać rośliny, myślę tu o ciemiernikach dla Ciebie. Czy jest szansa, że poczta dostarczy przesyłkę w środę, czy dopiero w piątek.
Jak myślisz, czy warto w poniedziałek wysyłać rośliny, myślę tu o ciemiernikach dla Ciebie. Czy jest szansa, że poczta dostarczy przesyłkę w środę, czy dopiero w piątek.