Chatte, dziękuję za potwierdzenie. Skoro się rozsiewa - daruję sobie zbiór nasion
Tamaryszku, szkoda, że floksy nie zakwitły

A wydawało mi się, że one problemów nie robią.
Nachyłek 'Moonbeam' jest rzadziej spotykany i tak szybko się nie rozrasta jak 'Zagreb'. Według mnie - obydwa ładne
Maniusiu ketmia południowa jest jednroczna i z tego, co czytałem u Halinki - nie rozsiewa się więc trzeba zebrać nasiona.
U mnie tytoń nie chce się rozsiewać (za mokro). Poprzednio siewki miałem od Chatte a teraz od Ciebie

. Dobrze że onętek chce się siać
Robaczku, okółki kwiatków czarnuszki są koronkowe i ogólnie cały kwiatek niezwyke fotogeniczny i to w każdej fazie. Już tworzą się piękne nasienniki. Fioletowy ani różowy kolor nigdy mi się nie trafił, choć sieje się w starym ogrodzie już co najmniej 10 lat.
Czytałem, że dobrze komponuje się z różami więc coś dla Ciebie
Pell, tak jednoroczne to taki wypełniacz i co ważne - od sierpnia do mrozów jest bardzo kolorowo dzięki nim.
Browalia jest jednoroczna więc raczej Ci wyrosły nowe roślinki po zimie. Jest ciekawa
Sosenki, ketmia południowa jest rośliną jednoroczną. Z niej trzeba zbierać nasiona więc wyjątkowo to zrobię, tylko przypomnij się proszę po sezonie.