Mój kawałek ziemi w ROD
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kawałek ziemi w ROD
Remiku,poszło w eter to co napisałam, a nawet się postarałam i sporo napisałam ,w takim razie napiszę krótko.
Czy sadziłeś czosnki jesienią ,to jare czy ozime?
Czy sadziłeś czosnki jesienią ,to jare czy ozime?
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Remiku - masz bardzo włochate te czyścce moje takie nie są - piękna wiosna ! 

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Remi
Na pierwszym zdjęciu masz chyba pierwiosnka pruhonickiego, on ma drobne kwiaty. To norma. Kolor ma za to bardzo wyraźny
Na pierwszym zdjęciu masz chyba pierwiosnka pruhonickiego, on ma drobne kwiaty. To norma. Kolor ma za to bardzo wyraźny

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dorcia - oj tak, w końcu jest, rośliny na to czekały i teraz rosną ze zdwojoną siłą.
Kasiu - dziękuję, to pierwiosnki jeszcze po mojej Mamie, także mają już przynajmniej 4-5 lat.
Grażynko - z czosnkiem bawię się dopiero drugi sezon, pierwszy raz wyrósł mi ładny, także postanowiłem ponownie. Czosnek sadzę późną jesienią (aby za szybko nie wzeszedł, chociaż w tym roku bałem się tej długiej zimy). Czy on jest jary czy ozimy... nie wiem
Ten co na zdjęciu zakupiłem na rynku we Wrzeszczu.
Agnieszko - to prawda wyjątkowo włochate są i to nie tylko jako młode
Olu - zgadza się, te fioletowe drobne to pierwiosnki pruhonickie, one normalnie są bardzo drobne, ale w tym roku i te, i pozostałe, które zakwitły jako pierwsze mają bardzo małe kwiatki, może jeszcze się rozwiną.
Mam chwilkę to idę w odwiedziny do Was
Kasiu - dziękuję, to pierwiosnki jeszcze po mojej Mamie, także mają już przynajmniej 4-5 lat.
Grażynko - z czosnkiem bawię się dopiero drugi sezon, pierwszy raz wyrósł mi ładny, także postanowiłem ponownie. Czosnek sadzę późną jesienią (aby za szybko nie wzeszedł, chociaż w tym roku bałem się tej długiej zimy). Czy on jest jary czy ozimy... nie wiem

Agnieszko - to prawda wyjątkowo włochate są i to nie tylko jako młode
Olu - zgadza się, te fioletowe drobne to pierwiosnki pruhonickie, one normalnie są bardzo drobne, ale w tym roku i te, i pozostałe, które zakwitły jako pierwsze mają bardzo małe kwiatki, może jeszcze się rozwiną.
Mam chwilkę to idę w odwiedziny do Was

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Remiku
wiosna opóźniona, ale za to tak szybko nadrabia straty, że co chwila coś zakwita, przekwita, mieni się kolorami...

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Piękna wiosna u Ciebie! Mam jednak wrażenie, że w tym roku szybciej wszystko przekwita... Później wystartowały i krócej kwitną... A może tylko mi się tak wydaje
Te czosnki to ozdobne czy jadalne?

- Bufo-bufo
Remi nie odpowiedziałam Ci na pytanie do kiedy można sadzić lilie, aby zakwitły w tym roku, ponieważ sadzę je dopiero od niedawna i nie wiem, ale wydaje mi się że do końca kwietnia to max. Ja dotychczas pędziłam od lutego w donicach i wysadzałam prawie już kwitnące, były one zdrowsze i mocniejsze w sezonie wegetacyjnym, niż te które startowały po zimie z ziemi. W tym roku część pędzę, a część posadziłam już w ogródku (w tym mało pędzone: takie ledwo ledwo i nie pędzone).
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Jagusiu - masz rację, strasznie mocno wszystko wystrzeliło, chociaż mam wrażenie, że przez ta długa zimę wszystkie roślinki są mniejsze.
Bożenko - witaj w nowym sezonie, te czosnki to takie zwykłe jadalne
Olu - lilie posadziłem w niedzielę, co prawda chciałbym jeszcze parę dokupić, ale... chyba nie zdążę, w tę niedzielę mam Pierwszą Komunię córci i pewnie najszybciej będę na działce za 2 tygodnie i to już będzie za późno. Wtedy posadzę już tylko dalie, bo jakoś tak nie mogłem się zdecydować, żeby już je wsadzić.
i kilka zdjęć z ostatniego weekendu, a na końcu zakupy, które razem z poprzednimi już poszły do ziemi (oprócz dalii).

Lubczyk, z tyłu mięta

Bożenko - witaj w nowym sezonie, te czosnki to takie zwykłe jadalne

Olu - lilie posadziłem w niedzielę, co prawda chciałbym jeszcze parę dokupić, ale... chyba nie zdążę, w tę niedzielę mam Pierwszą Komunię córci i pewnie najszybciej będę na działce za 2 tygodnie i to już będzie za późno. Wtedy posadzę już tylko dalie, bo jakoś tak nie mogłem się zdecydować, żeby już je wsadzić.
i kilka zdjęć z ostatniego weekendu, a na końcu zakupy, które razem z poprzednimi już poszły do ziemi (oprócz dalii).

Lubczyk, z tyłu mięta

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
no pięknie
a zakupy rewelacja, tego mieczyka tez kupiłam i juz posadzony ciekawe czy zakwitnie w tym roku 

- imer
- 1000p
- Kontakt:
Powiem Ci Lodziu szczerze, że z mieczykami próbuję drugi raz, kupiłem 2 lata temu i nic nie wyrosło
Rozumiem, że one nie zimują w gruncie i trzeba je wykopywać?

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
tak dokładnie, troche z mimi pracy, ale maja takie piękne kwiaty ....
na dodatek nawet jak wyrośnie to w pierwszym roku nie ma gwarancji że będzie kwitł,,, moje też jeszcze nie wychodzą... ciekawe czy w ogóle wyrosną.

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Piękna wiosna zagościła u Ciebie.
Zakupy bardzo fajne. Mieczyki i acidanterę (mieczyk abisyński) trzeba koniecznie wykopywać w czwartym lub piątym tygodniu po kwitnięciu i po przesuszeniu przechować w suchym, chłodnym miejscu.
Zakupy bardzo fajne. Mieczyki i acidanterę (mieczyk abisyński) trzeba koniecznie wykopywać w czwartym lub piątym tygodniu po kwitnięciu i po przesuszeniu przechować w suchym, chłodnym miejscu.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Koniecznie musisz wykopac mieczyki. Nie przetrwają zimy w gruncie.
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Pozwolicie , że i ja wtrące swoje 5 groszy na temat mieczyków abisyńskich miałam je w tamtym roku pięknie rosły i pięknie kwitły już w pierwszym roku po posadzeniu także czekajcie cierpliwie a zostanie wam to wynagrodzone 

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bufo-bufo
Wszystkiego najlepszego dla córeczki z okazji Pierwszej Komunii świętej .
Niech Anioł Stróż
jej zawsze i wszędzie strzeże 
Niech Anioł Stróż